Aihearkisto: BLOGI, Kalevi Kannus

Olkaa tervetulleita kipeätkin muistot. Te olette kaukainen nuoruuteni.

Paskapuhetta -kuohunnan rauhoittamiseksi

Vertailuksi sana… HEVONPASKA, joka on määrittelemätön termi, mutta sen on tiivistänyt mahdollisimman täsmällisesti filosofi Harry G. Frankfurt teoksessaan On Bullshit.

Hevonpaskan yksi tärkeimmistä ominaisuuksista on, että on aivan sama onko hevonpaska totta vai valetta. Sen tavoite on jossain muualla, kuin valehtelussa tai faktoissa.

Hevonpaska on eräs laajimmalle levinnyt asia maailmassa. Se on kemiallisesti suhteellisen kompleksinen yhdiste, joka syntyy, kun potaskasta tiivistetään pois informaatiota, joka ei näytä tiedolta.

Tieteentekijät pyrkivät päsmäröimään politiikassa

Professori luettelee karut tosiasiat keskustan tilanteesta: ”Loppuuko aika kesken ennen kuin hermot pettävät tai uudet eduskuntavaalit ovat jo ovella?”

Uusi Suomi: Heikki Paloheimo puhuu jo uusien eduskuntavaalien mahdollisuudesta. Heikki Paloheimon mukaan keskusta ei ole kertaakaan aiemmin itsenäisyyden aikana pitänyt puoluekokousta tilanteessa, jossa sen kannatus on yhtä matala kuin nyt.

Keskustan kannatuksen matamisesta Heikki Paloheimo ennakoi keskustan tulevaa puoluekokousta ensi kesänä ja väläyttää myös uusien vaalien mahdollisuutta.

MIELESTÄNI suurempi kuin hallituksen kaatuminen, on OIKEISTO-POPULISMIN voimaantuminen Suomenkin yhteiskuntajärjestyksessä. Muistot historiasta ja ajan tapahtumat maailmapolitiikassa pitäisi soittaa hälytyskelloja.

Naiset ottavat vastuuta puoluejohtajina

Naiset valtaavat

MTV-uutiset: Opetusministeri Li Andersson äityi ”kiroilemaan” Halla-aholle Ylen suorassa lähetyksessä …

Kysytäänpä: Mitä ”siistimpiä” korvaavia sanoja olisi, arkipäiväiselle, paljon käytetylle sanalle PASKAPUHETTA? Esim. sontapuhetta, liejupuhetta, lieropuhetta, rökälepuhetta, kun valehtelijaksikaan ei saa nimitellä.

MIELESTÄNI pojat, Jussi ja Petteri jäivät jälleen älyllisesti debatissa alakynteen… pyrkivät koko ajan päällepuhumalla sotkemaan keskustelun; veivasivat iankaikkisen samaa mantraa. Joka tapauksessa pojilla on oppositiossa ote kirpoamassa… eivät hallitse omaa laumaansa.

SUOMESSA on 2020-vuosikymmenen alkaessa viiden puolueen hallitus, jota nimitellään ”vihervasemmistolaiseksi”, joka määritelmä on paskapuhetta.

Mielestäni kiinnostavampaa on hallituspuolueiden puheenjohtajien sukupuoli. Ensisijassa liittyykö kokoomus kesän puoluekokouksessaan nais-puheenjohtajakaartiin? (Elina Lepomäki) Perussuomalaisillakin on ainakin tyrkyllä naisehdokas.(Riikka Purra)

Kaikissa muissa eduskuntapuolueissa on jo naispuheenjohtaja. Huikeaa olisi jos Suomen poliittista pelikenttää johtaisivat kattavasti NAISET. Miesten johtajuus Suomen puoluekartalla on hupenemassa uusiutumattonana luonnonvarana. Puolueiden aatteet ja ideologiat ovat enää vain veteraanien muistin- ja mielenkuvissa.


Vain äärellä oikealla on miesvalta.

Lapsenoikeudet

Kalenterissa (20.11) on lasten oikeuksien päivä.

1990-2000 vaihteessa LAPSILLE OIKEUDET ry, (jonka perustajajäsen olin) SE YHDISTYS teki kirjallisena aloitteen lasten oikeuksien päivän ottamisesta kalenteriin ja HYVÄKSYTTIIN…
”Kunnian” ovat ottaneet muut…
Pelastimme kaapattuja lapsia, paljastimme suuren pedofiilirenkaan. sekä nostimme esiin lasten hyväksikäyttöjä, sekä avustimme perheväkivallan uhreja… Astuimme kai isoiille varpaille ja tallottiin niitä kiiltonahkakenkiä, jotka tahot laiminlöivät virkavelvollisuutensa.
Yhdistyksemme lakkautettiin Turun ja Porin läänin hallinnon päätöksellä ja puheenjohtaja, lastenlääkäri, määrättiin pakkohoitoon, jossa hänen terveydentilaansa lääkityksellä vahingoitettiin vakavasti… Häneltä otettiin lääkärinoikeudet pois, mutta palautettiin, kun Euroopan ihmisoikeustuomioistuin EIT, langetti Suomelle tuomion ja lastenlääkäri todettiin aiheettomasti kohdelluksi.
Mutta paha oli tapahtunut. Sittemmin on käynyt selville pedofiilirenkaiden todellisuus ja lapsiraiskausten RAJU MÄÄRÄ, julkisuudessa on mediakohua aiheuttanut maahanmuuttajien teot, kun vastaavasti kantasuomalaisten hyväksikäytöt ja perheväkivalta on monikymmenkertaista. Minulla on kansioissa aikamoinen historia-aineisto…
Mitä jatkossa tarvittiin 1991 -1995 laman vallitessa keinoja oli vähän… Niitä kohtaamiani traumoja kannan edelleen sielussani.

Elämänkaareni taitekohdassa

YRITIN VAIHTAA nettisivustooni liittyvän ryhmän nimeksi TOISINAAN-AJATTELUA, mutta asetuksissa lipsahti kun poistin entistä tekstiä ja uusi yritys on vasta 28. päivän päästä, helmikuun lopulla.

Kerron asenne-ilmapiiristäni päiväkirjeissäni jatkossa…Viimeisin syöpäpiikki (silmäkulmassa) ja nyt tulevat kontrollit asettavat ”ajalle rajat”. ONKO nyt aika kysyä itseltäni: OLENKO unohtanut omasta elämästäni jotakin? Kuuntelin YouTubesta

Juha Watt Vainion Yksinäinen saarnipuu…

Olenko yksinäisen saarnipuun siemen?
Vaikuttavin kysymyksenasettelu KUKA OLEN (?) hahmottuu valokuvasta Karjalan kannaksella Muolaan Punnuksen kyläkoulun avatussa kellarimontussa 14. lokakuuta 2019.


face..ryhään
https://www.facebook.com/groups/2014453982147607/

Video kaivon avaamiosesta.

Vuosijaksolla 2018 -2019 löydettyjen sotavainajien kotiuttaminen 15.q10.2019 Viipurissa

Elämänkaareni taitekohdassa

YRITIN VAIHTAA nettisivustooni liittyvän ryhmän nimeksi TOISINAAN-AJATTELUA, mutta asetuksissa lipsahti kun poistin entistä tekstiä ja uusi yritys on vasta 28. päivän päästä, helmikuun lopulla.

Kerron asenne-ilmapiiristäni päiväkirjeissäni jatkossa…Viimeisin syöpäpiikki (silmäkulmassa) ja nyt tulevat kontrollit asettavat ”ajalle rajat”. ONKO nyt aika kysyä itseltäni: OLENKO unohtanut omasta elämästäni jotakin? Kuuntelin YouTubesta

Juha Watt Vainion Yksinäinen saarnipuu…

Olenko yksinäisen saarnipuun siemen?
Vaikuttavin kysymyksenasettelu KUKA OLEN (?) hahmottuu valokuvasta Karjalan kannaksella Muolaan Punnuksen kyläkoulun avatussa kellarimontussa 14. lokakuuta 2019.


face..ryhään
https://www.facebook.com/groups/2014453982147607/

Video kaivon avaamiosesta.

Vuosijaksolla 2018 -2019 löydettyjen sotavainajien kotiuttaminen 15.q10.2019 Viipurissa

Verkkokauppaan ja linkki e-kirjoihin

Lukemisen, kirjoittamisella ajattelun on enemmistölle suomalaisista mahdollistanut aapinen…

Kaksi E-kirjaa

I L M A I S E K S I promerit.netin seuraajille tästä linkistä…
https://kirja.elisa.fi/kustantaja/promerit/kaikki

Näissä kirjoissa on Suomen oikeuskäytännön historian kaksi kiinnekohtaa. Hornborgin komitean mietintö on Neuvostoliiton ja Suomen sotaan syyllisyyden selvitys ja vastaavasti Laman ja Rahan Pelurit on kirja 1990-luvun laman ”hoidosta”.
Molemmissa syyllisyydet olivat ennakkoon, jo ennen oikeudenkäyntejä määriteltyjä.

HORNBORGIN KOMITEAMIETINTÖ 1945
1) Tästä e-kirjana -> Hornborgin lomitean mietintö 1945, miten vieraskieliset, toisen maailmansodan kymmenen voittajavaltiota, tuomitsivat SUOMEDN KANSAN ”sotaan rikollisina”: Valvontakomission vaatimuksesta Pariisin rauhansopimuksessa 1947, jossa kaikki direktiivit ovat edelleen voimassa.

LAMAN JA RAHAN PELURIT
2) Tästä e-kirjana -> selvitys pankkien kriisin 1991 – 1995 ”hoidosta”, jossa suomenkieliset syyttivät omia kansalaisia ”kulutusjuhlinnasta” ja tuomitsivat kymmeniätuhansia (osan) elinkautiseen velkavankeuteen.

* Tarvitset vain ilmaisen ElisaKirja -sovelluksen (iOS tai Android) ja ilmaiset Elisa Kirja-tunnukset, jotka teet käden käänteessä ladatessasi kirjan.

MUUT TUOTTEET verkkokaupasta.

HUONIO! Verkkokauppaan rekisteröityneet voivat tunnuksellaan osallistua promerit.netissä keskusteluunm siis artikkelien kommentointiin.<(a>

Sananvapaus ja -vastuu?

Niin sanotun kiihotuspykälän laajennus ei ole kaventanut sananvapautta Suomessa. Valtakunnansyyttäjä Raija Toiviainen katsoo, että sananvapaus ei ole kaventunut tai uhattuna Suomessa. Tämä selviää tarkastelemalla tuomioita, joita on annettu kiihottamisesta kansanryhmää vastaan.

”Kun mietin monia niitä tuomioita, joita näissä kiihottaminen kansanryhmää vastaan -tapauksissa on tullut, niin kannattaisi vähän mennä katsomaan niitä tuomioita ja minkälaista kirjoittelua ja mielipidettä on erilaisiin vähemmistöryhmiin kohdistettu. Se on kyllä hyvin selkeää ollut, että sananvapauden suojaa ei sen kaltaiset kirjoitukset voi missään tapauksessa saada”, Toiviainen sanoo haastattelussa.

Valtakunnansyyttäjä Toiviainen kommentoi Uuden Suomen tilaajahaastattelussa sananvapauden tilaa Suomessa sekä kansanedustaja Päivi Räsäsen (kd) tapausta, joka on nostanut keskustelun sanan- ja uskonnonvapaudesta.

Toiviaisen mukaan aivan Räsäsen tapauksen ytimessä on se, että hän vetoaa uskonnonvapauteen puolustaessaan seksuaalivähemmistöjä koskevaa kirjoitustaan. Toiviaisen käynnistämässä esitutkinnassa epäillään syyllistymistä kansanryhmää vastaan kiihottamiseen. Tapaus koskee Räsäsen ja Luther-säätiön vuonna 2004 julkaisemaa pamflettia.

KTS-> Tuomioita, joita näissä kiihottaminen kansanryhmää vastaan -tapauksissa on tullut, niin kannattaisi vähän mennä katsomaan niitä tuomioita ja minkälaista kirjoittelua ja mielipidettä on erilaisiin vähemmistöryhmiin kohdistettu.

Kuopion sapeli-iskun tekijä.

Joel Marin’illa ampuma-aseharrastus

YLE: Poliisi vaati Kuopiossa tiistaina tapahtuneen kouluhyökkäyksen epäiltyä vangittavaksi. Poliisi epäilee 24-vuotiasta Joel Otto Aukusti Marinia todennäköisin syin murhasta ja yhdeksästä murhan yrityksestä. Rikosnimikkeiden määrä tarkentuu tutkinnan edetessä. KRP keskustelee nimikkeistä lähiaikoina syyttäjän kanssa.

Keskusrikospoliisin tutkinnanjohtaja Olli Töyräs kommentoi vangitsemista käräoikeuden istuntosalin ovella tuoreeltaan. Syytteen nostamispäivämäärä on 13.2.2020.

– Hänet vangittiin todennäköisin syin epäiltynä murhasta ja yhdeksästä murhan yrityksestä, Töyräs kertoo.
Töyräs ei lähde avaamaan epäillyn kuulustelujen sisällöstä. Töyrään mukaan keskustelut ovat sujuneet asiallisesti. Kuulusteluja jatketaan ja asioita käydään läpi lisää lähiaikoina.

– Mitä ihminen hakee tällaisella teolla? Tämä muistuttaa tietyllä tavalla Turun puukotusta. Väkivallan määrä ja kohde on tässä samanlaista. Näitä asioita me pohdimme, Töyräs kertoo.

Terveisiä Liettuan Kaunasista

Matkakuvia Liettuan Kaunasista syyskuun viimeisellä viikolla 2019.

Kuvassa karttaharjoitus Hotelli Kaunasin kahvilassa ja siitä viikon retket alkoivat…

Katukuvassa poika ja koira..

Turkulaisena kiinnosti Kaunasin ”funikulaari”, eli rinnehissi. Rinnehissejä kaupungissa on käytössä kaksi. Tämä kuvissa esitelty on toiminut vuodesta 1935.- asti.

Rinnehissi koko mitassaan

Kyytiin vaan..

Sisällä tilaa..

Tämmönen ryhmäpiletti..

Maisemaa ylhäältä..

Kaunasin luostari

KIau7nasin luostarin kirjastoa…

Kirjurina työtä vuorotta…

Mitä tänään syötäisiin?

Lisään kuvia ja kertomusta kunhan arki tästä tasaantuu..

Ilmaston kestävyysongelmako kuntoon vihreällä kuluttajuudella?

Maailman kestävyysongelma ei ratkea kuluttajia syyllistämällä, todetaan Helsingin yliopistossa tarkistettavassa väitöskirjassa.

Vaikka niin sanottu vihreä kuluttajuus on tärkeää ja kasvattaa koko ajan suosiotaan, väitöstutkija Lewis Akenjin mukaan kuluttajien käytössä olevat mahdollisuudet eivät riitä kestävyysongelman ratkaisemiseen johtuen ongelman valtavuudesta ja tarpeesta ratkaista se kiireellisesti.
Kuluttajien syyllistämistä ilmenee Akenjin mukaan silloin, kun ajattelun lähtökohtana on talouskasvu.
”Ekologista epätasapainoa tarkastellaan pääasiassa talouskasvun näkökulmasta, ja järjestelmän sisäisten ongelmien ratkaiseminen sysätään kuluttajalle – pohtimatta lainkaan, onko hänellä edes mahdollisuuksia vaikuttaa järjestelmän muihin, merkittävämpiin toimijoihin”, Akenji selittää Helsingin yliopiston tiedotteessa.
Akenjin mukaan oletus siitä, että ekologisesti tiedostavat kuluttajat voisivat joukolla luoda tuottajille painetta markkinamekanismin kautta ja muuttaa näin talousjärjestelmän kestävämmäksi, on jo kumottu. Kuluttajien tietoisuuden kasvattaminen ja tuotteiden erilaiset ympäristömerkit ovat kuitenkin suosittuja keinoja edistää kestävää kehitystä.

Koko maailman tietoisuuteen nousseen nuoren ilmastoaktivisti Greta Thunbergin purjehdusmatkan ylle on langennut nokinen pilvi.

Thurnberg lähti pullein purjein Atlantin yli, koska hän vastustaa lentämistä ilmastosyistä. Veneessä ovat mukana myös Thunbergin isä, kaksi purjehtijaa ja dokumenttikuvaaja.

Sää ja päästöt
Mutkia ympäristöystävällisyyteen matkassa aiheuttaa Thunbergin käyttämä vene. Saksalainen Die Welt kirjoittaa, että kilpaveneeseen liittyvät toimenpiteet saavat aikaan ainakin viisi erilaista mannertenvälistä lentoa.
Weltin mukaan tällä hetkellä Malizia II miehistöineen joutuu välttelemään huonoa säätä purjehtimalla kohti Azoreja. Muutenkin matka on alkanut vaikeassa kelissä.
Nyt esiin nostetut päästöt aiheutuvat Weltin haastatteleman asiantuntijan mukaan siitä, että kilpavenettä on osattava käsitellä satamassa ja se täytyy viedä takaisin Eurooppaan.

Purjehduksella Atlantin yli – suihkua ei ole ja vessana toimii ämpäri: ”Kaksi viikkoa ja sitten voin palata normaaliin”

Ympäristöaktivisti Greta Thurnberg vastustaa lentomatkustamista – matkaa ilmastokokouksiin Atlantin yli purjeveneellä

Ammattilaiset lentävät
Weltin mukaan luultavasti viisi Team Malizia -purjehdusprojektin ammattilaista lentää New Yorkiin vastaanottamaan venettä. Projektin kipparin edustaja vahvistaa asian lehdelle. Ryhmä purjehtii myös veneen takaisin Eurooppaan.
– Tietenkin he lentävät sinne, ei ole vaihtoehtoa, Andreas Kling kertoo.
– Malizia II -offshorevenettä on erittäin vaikea ohjata puhtaana kilpaveneenä satamassa, ja sitä on huollettava huolellisesti matkan jälkeen.

Malizian kapteeni Boris Herrmann tarjosi Thunbergille mahdollisuuden purjehtia Atlantin yli.

Paljon kritiikkiä onkin herättänyt Team Malizian saama julkisuus, joka ei ole tullut purjehduksesta, vaan Thunbergin henkilön mukana.
Welt nostaa esiin myös useat kymmenet toimittajat ja muut asiasta kiinnostuneet, jotka hakeutuivat Plymouthiin seuraamaan nuoren aktivistin lähtöä. Kaikki eivät varmastikaan tulleet paikalle veneellä tai polkupyörällä.

Historian merkitys, vai onko sitä?

Jos kertoisin kuinka monta kertaa olen lukenut Väinö Linnan ”Täällä pohjantähden alla” -trilogian läpi, kukaan ei uskoisi…

Ensimmäinen kerta 60 vuotta aikaa taaksepäin v. 1959 avasi ymmärrykseni, miten kansakoulun ja oppikoulun historiankirjoituksissa valehdeltiin valtiollisen itsenäisyytemme esivaiheista ja kansakaunnan kahtiajakautumisen syistä. Sama virallisen historian salaamisen, peittelyn ja valheiden jatkumo on kansakunnan tajuntaan iskostettu talvi- jatkosotien kuvauksissakin; samoin 2019 vuosiluvun maailmanpolitiikan informaatioon on sisäänrakennettu valheiden verkot kansankuntaa ja tulevia sukupolvia vastaan.
 
Silloin kun tunnen pahaa mieltä, esimerkiksi politiikan- ja virkavallan eliittien aiheuttamana, mielialan rauhoittamiseksi luen ”Täällä pohjantähden alla” kolmannen osan viimeiset kappaleet…


 
Kun ikää on karttunut ja kokemukset lokeroissaan, elämän rajallisuuden tunnustaminen ei tuota vaikeutta, etenkin kun on jo rajalla käynyt. Entistään herkemmin sisäistää ja samaistuu Väinö Linnan Pohjantähden loppusanojen hienosäätöön ja oman mielen rauhaan.

On uskomatonta miten entistä kauemmas taaksepäin mielenkuvani palautuvat – kuunsillalle aikaan kun kurjet huutavat.

Mitä tapahtuu EU:n rahapolitiikalle?

– Rahapolitikassa uusi Euroopan keskuspankin EKP Christine Lagarde ei muuta Draghin linjaa. Mikään ei muutu suomalaisen asuntovelallisen kannalta, Helenius sanoo.

Heiskasenkin mielestä suomalaiset voivat jatkaa rauhassa, sillä korko-odotukset ovat hyvin matalat seuraavan vuoden ajan.
– Draghi on paaluttanut kannat kesään 2020 saakka. Todennäköisesti linja säilyy, Heiskanen sanoo.
– Pitää muistaa, että siellä on iso neuvosto takana, yksi ihminen ei isoa laivaa käännä, Koivu muistuttaa.

Kuoppamäen mukaan Lagarde voi ajaa matalia korkoja, mutta ajaa samalla sääntöperäistä finanssipolitiikkaa, mikä miellyttää suomalaisia.
– Korot ovat ja pysyvät alhaalla pitkään, vähintään 2-3 vuotta ainakin, ehkä pidempäänkin, Kuoppamäki sanoo.

E-kirjoihin ja verkkokauppaan

Lukemisen, kirjoittamisen on enemmistölle suomalaisista mahdollistanut aapinen…

Kaksi E-kirjaa

I L M A I S E K S I promerit.netin seuraajille tästä linkistä…
https://kirja.elisa.fi/kustantaja/promerit/kaikki

Näissä kirjoissa on Suomen oikeuskäytännön historian kaksi kiinnekohtaa. Hornborgin komitean mietintö on Neuvostoliiton ja Suomen sotaan syyllisyyden selvitys ja vastaavasti Laman ja Rahan Pelurit on kirja 1990-luvun laman ”hoidosta”.
Molemmissa syyllisyydet olivat ennakkoon, jo ennen oikeudenkäyntejä määriteltyjä.

HORNBORGIN KOMITEAMIETINTÖ 1945
1) Tästä e-kirjana -> Hornborgin lomitean mietintö 1945, miten vieraskieliset, toisen maailmansodan kymmenen voittajavaltiota, tuomitsivat SUOMEDN KANSAN ”sotaan rikollisina”: Valvontakomission vaatimuksesta Pariisin rauhansopimuksessa 1947, jossa kaikki direktiivit ovat edelleen voimassa.

LAMAN JA RAHAN PELURIT
2) Tästä e-kirjana -> selvitys pankkien kriisin 1991 – 1995 ”hoidosta”, jossa suomenkieliset syyttivät omia kansalaisia ”kulutusjuhlinnasta” ja tuomitsivat kymmeniätuhansia (osan) elinkautiseen velkavankeuteen.

* Tarvitset vain ilmaisen ElisaKirja -sovelluksen (iOS tai Android) ja ilmaiset Elisa Kirja-tunnukset, jotka teet käden käänteessä ladatessasi kirjan.

MUUT TUOTTEET verkkokaupasta.

HUOMIO! Verkkokauppaan rekisteröityneet voivat tunnuksellaan osallistua promerit.netissä keskusteluun siis artikkelien kommentointiin.