Aihearkisto: Arvot oikeusvaltiossa

Pikavippilaki myllersi kulutusluottotarjontaa – yli 10 luotonantajaa lopettaa toimintansa
Uutiset 3.9.2019 07:35
Päivän Lehti
35

Kulutusluottojen lisääntynyt käyttö on yksi osatekijä kotitalouksien velkaantumisessa. (Kuva Fotolia)
Aikaisempi lakimuutos korkokatosta kuusi vuotta sitten jäi tehottomaksi.
TALOUS Syyskuun alusta voimaan tullut lakimuutos muuttaa kulutusluottoja Suomessa tuntuvasti. Uusi laki sääti korkokaton 20 prosenttiin ja rajasi lainan muut kulut 150 euroon vuodessa. Lakimuutos ei vaikuta aikaisemmin myönnettyihin lainoihin tai luottosopimuksiin ja niistä kuluja voidaan periä vanhan lain mukaisesti.
Luottoja tarjoavien yritysten määrä tulee pienenemään selkeästi. Useat isot toimijat jäävät markkinoille, kun taas moni pienempi on jo ilmoittanut lopettavansa toimintansa lakimuutoksen myötä.
Hintavertailusivusto Financerin mukaan uusien lainojen myöntämisen on ilmoittanut lopettavansa muun muassa Luottoraha, Aasa, Yleislaina, Viikinkilaina, Everyday, Ainalaina, Fixura sekä Get Capital. Lopettamassa ovat myös luotonantajat, joiden sivustolla on huoltokatko. Näitä ovat Nordcredit, Lainasto, Eurolimiitti, Suomilimiitti sekä Ekstraluotto.
Uuden lain mukaan korkokaton lisäksi muut lainasta aiheutuvat kulut voivat olla enintään viisi euroa, kun laina-aika on vähintään 30 vuorokautta. Laina-ajan muutoksista perittävä maksu voi puolestaan olla enintään viisi euroa ja yhteensä enintään 20 euroa vuodessa.
Aikaisempi vuonna 2013 voimaan tullut lakimuutos 50 prosentin korkokatosta alle 2000 euron lainoille jäi tehottomaksi. Yritykset toivat markkinoille 2000 euron luottolimiitit, joita lakimuutos ei koskenut. Uusi lakimuutos tulee koskemaan myös yli 2000 euron luottoja.

Tasavallan presidentti: ”Ehdottomasti oikeusvaltio”, vai onko sittenkään?


Tatu Hoikkala

14.9.2019 10:40

Arvoisa Tasavallan Presidentti ja pääministeri Rinne. Suomen hallitusmuodon 100 vuotisjuhlaistunnossa korostitte Suomen perustuslakia ja Tasavallan presidentti totesi ”Suomi on ehdotonta kärkeä oikeusvaltiona”. Korostitte myös yksilön oikeuksia. 4.2.2013 annoitte CNN uutiskanavalle päinvastaisen haastattelun, jossa totesitte: ”…and we made that mistake in Finland. Those who lost everything, didn´t got it back….when grought begins those who have lost needs rightfull compesation ….”

Unkarin pääministeri Orban on arvostellut Suomen oikeusvaltio väitettä, koska meillä ei ole perustuslakituomioistuinta. Toisaalta se lieneekin turhaa, koska perustuslakimme ei enää EU jäsenyyden myötä ole se laki, jota viime käsessä noudatetaan – vaan se on European Convention on Human Rights, joka sisällöltään määrittää mm. Oikeudenmukaisen oikeudenkäynnin, omaisuuden suojan ja tasavertaisen aseman oikeuden edessä.

Te olette tietoinen 1990 luvun tapahtumista, jossa 1991 herättiin todellisuuteen, että jokainen pankkikonserni oli ottanut ulkomaan valuuttaa Suomeen – ohi Suomen Pankin määräysten. Pankit olivat konkurssikypsiä ja jokainen väärin toiminut pankijohtaja olisi kuulunut tuomioille. Peli oli kovaa 21.1.1993, kun Vesa Vainio Unitaksesta kirjoitti Rahoitustarkastuksen Jorma Arangolle muistion, jossa tarkkaan suunniteltiin yhteistyössä Valtion Vakuusrahaston kanssa alkaen 1991, miten yhdessä pelastetaan laittomasti toimineet pankit verovaroin sekä kansalaisten ja yrittäjien omaisuuksilla.

Maksajaksi joutuivat rehelliset työllistävät yritykset – kuten Oy ST-Line Ltd ja minä takaajana. Kohtalotoveitani on 65 000 mm. Pertti Lindeman/ Katinkulta ja Olli Puolitaival/ Konekersantti ja monta monta muuta. Te väitätte, että Suomi on oikeusvaltio – se ei ole ollut sitä 65000 yrittäjäuhrille ja sadoilletuhansille asuntonsa menettäneille sitten 90-luvun ja edelleen ihmettelette, miksi nuoret aikuiset syrjäytyvät. He ovat juuri niitä, jotka Suomen valtio syrjäytti jo ennen, kuin he ehtivät aikuisikään – 90 luvun pikkulapsia.

Olen taistellut oikeuslaitoksessa Rauman Seudun Osuuspankkia nyk. Länsi Suomen Osuuspankkia vastaan vuodesta 1992 alkaen. Laivayritykseni tuhottiin valuuttavelan perusteella, vaikka yhtiö ei koskaan sellaista ottanut. Alunperin kyseessä oli 1,5 miljoonan markkamääräinen haltijavelkakirja, joka yksin, ilman käärevelkakirjaa ei riitä. Pankilla ei ole käärevelkakirjoja laivaan liittyen. Poliisikin yritti niitä saada pankilta, onnistumatta.

Yritys raunioitettiin realisoimalla m/s Princess Isabella laiva – arvoltaan 3,9 miljoonaa markkaa – 3 päivän sisällä 9.6.1994, jossa pankki itse pakkohuuton hakijana, hyväksyi ainoana huutajana oman huutonsa 600 000, 00 markkaa. Vouti katsoi toimintaa läpi sormien ja hyväksyi laittoman kaupan.

Näiden vähäisten varojen jako määrättiin Oulun Lääninhallituksen ja Rovaniemen Hovin toimesta keskeytettäväksi, koska minulla oli etuoikeus pakkohuutokaupasta saatuihin varoihin. Estikö päätös varojen jaon takaisin pankille – ei. Vouti toimitti tuon rahan takaisin pankille jo heinäkuussa 1994. Eli nyt miljoonien arvoinen laiva toimitettiin pankin haltuun puhtaalla 0 markalla sen saadessa miljoonien hyödyn..

Etuoikeudesta sain lopulta hyväkseni päätöksen 13.9.2006 Turun Hovioikeudesta, jossa pankki määrättiin maksamaan varat takaisin minulle korkoineen, mutta pankki ei noudata lainvoimaista päätöstä.

Yhtiö ja minä takaajana saimme eräänlaisen oikeudenmukaisen päätöksen myös laivakaupasta Turun Hovioikeudesta 15.12.2006 nro 2678, jossa pankin voidaan todeta rikkoneen lojaliteettivelvollisuutensa ja aiheuttaneen yhtiölle ja minulle vähintään 2 miljoonan markan vahingon. Syynä oli oikeuden toteamus, että pankki tiesi aluksen arvon, koska se oli saanut yhtiön ollessa vielä toiminnassa, laivasta 3,280 000,00 mk tarjouksen jo 2,5 kk aiemmin. Pankki väitti tuolloin, että he eivät ole perineet mitään sitten 9.6.1994. Vahingokorvausvaade todettiin ennen aikaiseksi.

2008 pankki totesi väitettyjen velkojen olevan edelleen heidän tilijärjestelmissään ja ilmoitti velan olevan edelleen perintäkelpoinen, jolloin nostimme uuden kanteen 2009 Satakunnan Käräjäoikeudessa. Vaatimus tilitysvelvollisuudesta esitettiin Käräjäoikeudessa ja vaadimme koko vakuutena olleen omaisuuden huomioimista tilityksessä. Pankki teki tilityksen, jossa se tilitti ainoastaan 535 000,00 markkaa senkin vastoin lainvoimaisia tuomioita. Samaan aikaan he väittivät, että nyt tuo 1,5 mmk haltijavelkakirja – ilman todisteita, on kasvanut jo yli 18,000, 000,- markkaan eli n. 1 644 000,00 euroa ja kasvaa 16% koroilla edelleen. Käräjäoikeus hyväksyi välipäätöksessä tämän, joten nyt alkaa vaikuttaa Länsirannikolla ”puolusta veljeäsi kaikin mahdollisin keinoin. Vain, jos olet vaarassa joutua itse syytteeseen….jne” – touhulta.

Miten tämä on mahdollista Suomessa, joka on ”ehdottomasti oikeusvaltio”?
Minä vaadin, että Suomen hallitus ja eduskunta ottaa kantaa Suomen perustuslain toteutumiseen tapauksesani sekä omaisuuden suojan, oikeudenmukaisen oikeudenkäynnin sekä tasavertaiseen asemaan oikeuden edessä. Katson, että tapaukseni käsittely ei ole noudattanut perustuslakia eikä European Convetion on Human Rights.

Katson valtion olevan vastuussa vahingosta.
Merikapteeni
Tatu Hoikkala

Suomessakin ääriliikkeistä uhka?

”Kotimainen terroristijärjestö”

San Franciscon kaupunki antoi viime viikolla harvinaisen julkilausuman, jossa se nimitti NRA:ta ”kotimaiseksi terroristijärjestöksi.”
– NRA:n tehtävänä on levittää asepropagandaa ja antaa aseita niiden käsiin, jotka haluavat vahingoittaa ja terrorisoida meitä. Mikään muu taho ei ole levittänyt aseväkivallan liekkejä NRA:n tavoin, San Franciscon kaupungintarkastaja Catherine Stefani sanoi lausunnossaan.

MILLOIN Suomessa myönnetään kantasuomalaisten äärilikkeiden totaalinen uhka?

Onnittelut Katri Kulmunille ja keskustalle

VAHVISTUUKO SUOMESSA SUKUPOLVENVAIHDOS puolueiden johtoon valinnoissa ja uuden naisenergian valtaannousu?

Perussuomalaisten tuorein kannatusnousu tuli ilmeisen puhtaasti suonsilmäkkeeseen uponneesta keskustasta. Historia on kääntänyt alkiolaisille selkänsä.

Ylen gallup: Perussuomalaiset syö nyt keskustaa – ”Kannatusnousu tulee yhdestä puolueesta”
Muistin virkistämiseksi: perussuomalaisten edeltäjä Suomen maaseudun puolue SMP syntyi keskustasta (silloin Maalaisliitto) revenneenä kapinaliikkeenä 1950-luvun lopussa.

Perussuomalaiset on Jussi Halla-ahon aikana vuoden 2017 kesän jälkeen muuttunut luonteeltaan täysin erilaiseksi kuin Veikko Vennamon SMP aikoinaan ja hänen jälkiään seuranneen Timo Soinin perussuomalaiset. Siitä on tullut kaikille suomalaisille puolueille poikkeuksellisen vaikea vastustaja, koska sillä ovat takanaan kansainvälisesti puhaltavat oikeistopopulismin ja äärioikeistolaisuuden tuulet Trumpeineen, Johnsoneineen, Salvineineen ja Orbáneineen.

”Kun vihaajat kommentoivat ulkonäköäsi ja erilaisuuttasi”

ERILAISUUTTA vihaavat olettavat, jotta sananvapaus on vain heillä…

Greta Thunbergistä levitetään Twitterissä videota, jonka perusteella hänen on sanottu olevan ”vakavasti häiriintynyt”. Thunbergillä on Aspergerin oireyhtymä.
– Kun vihaajat kommentoivat ulkonäköäsi ja erilaisuuttasi, heillä ei ole enää mitään muuta tekemistä. Siitä tiedät voittaneesi. Minulla on Aspergerin oireyhtymä, jonka takia poikkean joskus normista, Thunberg kirjoittaa.

Thunbergin mukaan ihmiset näkevät oireyhtymän usein sairautena tai negatiivisena asiana. Thunberg myös toteaa, että oireyhtymä on rajoittanut häntä aiemmin.
– Minulla ei ollut energiaa, ei ystäviä, enkä puhunut kenellekään. Istuin yksin kotona ja kärsin syömishäiriöstä. Se kaikki on nyt ohi, koska olen löytänyt elämälle tarkoituksen., heillä ei ole enää mitään muuta tekemistä. Siitä tiedät voittaneesi. Minulla on Aspergerin oireyhtymä, jonka takia poikkean joskus normista, Thunberg kirjoittaa.

”Don Trump – kontit”

USA:n teknologiajärjestö Trumpin tullipäätöksistä: Huonointa talouspolitiikkaa sitten 30-luvun laman
Trump vakuuttaa, että hänellä on oikeus määrätä yhdysvaltalaiset yritykset ulos Kiinasta.
Donald Trump24.8.2019 klo 09.12

Purkamattomia kontteja Long Beachin satamassa Kaliforniassa 1. elokuuta.

Yhdysvaltain presidentin Donald Trumpin päätös uusista tulleista kiinalaisille tuotteille saa ankaraa kritiikkiä yhdysvaltalaisilta yrittäjäjärjestöiltä.

2 200 kulutusteknologiayritystä edustava Consumer Technology Association sanoo lausunnossaan, että Trumpin tullipäätös on ”pahin talouspoliittinen virhe sitten vuonna 1930 tehdyn ns. Smoot-Hawley-päätöksen, jolla tulleja korotettiin juuri ennen suurta lamaa”.

Järjestö toteaa, että Yhdysvaltain ja Kiinan välisen kauppakiistan kiihdyttämisessä ”liika on liikaa”.

Kaksi autonvalmistajien järjestöä toteavat, että tullit ovat huono asia kuluttajille. Autoala menestyy vahvan ja kilpailullisen kaupankäynnin kautta, järjestöt sanovat.
Rangaistustullien kierre ilman merkityksellisiä neuvotteluja vaarantaa yhdysvaltalaiset työpaikat, sanoo Association of Global Automakers -järjestön johtaja John Bozella.

Onko tässä määritelty hölmöyden hinta?

Lainaus face..keskustelusta:

”Kaverini oli syytettynä Marjaana Toiviaisen loukkaamisesta FB:n isänmaallisen ryhmän viestiketjussa. Viestiketjussa käytiin kiivasta keskustelua Toiviaisen toimista pakolaisten palautuksen estämisen suhteen.

Kaverini kirjoitti vastauksen viestiketjun viestin alaviestiin, jossa joku nainen ylisti pakolaisia kohteliaiksi ja hyvinhoidetuiksi, siisteine pukeutumisineen. Kaverini kirjoitti tälle naiselle kolme sanaa sisältävän vastauksen. Tästä vastauksesta kaverini joutui syytetyksi, vaikka vastaus ei edes kohdistunut Toiviaiseen. Elikkä kaverini vastasi henkilölle A ja sai tuomion B:n loukkaamisesta.

Tuomio on 150eur sakkoa. 1200eur korvaukset Toiviaisella ja 850eur Toiviaisen oikeudenkäyntikuluja, eli yht. 2200eur. Raju summa varattomalle ”kankkulan kaivoon” heitettäväksi.

Kaverini on työtön, toimeentulotuella elävä, kahden alaikäisen lapsen totaali YH-isä, joka on hyväntahtoinen ihminen ja tekee hyväntekeväisyystyötä lasten ja nuorten hyväksi. Eläminen on tälle perheelle jokapäiväinen taistelu.

Jos haluat auttaa tätä perhettä, laita minulle YV:tä niin kerron kuinka voit auttaa.

Voit myös olla suoraan yhteydessä tämän oikeusmurhan uhriin, Xxxx Xxxxxxx ja kysyä häneltä ”kuinka voin auttaa sinua”

MISSÄ on koulukiusaajan asteelle jääneen aikuistumisen rajakohta?

Ilmaston kestävyysongelmako kuntoon vihreällä kuluttajuudella?

Maailman kestävyysongelma ei ratkea kuluttajia syyllistämällä, todetaan Helsingin yliopistossa tarkistettavassa väitöskirjassa.

Vaikka niin sanottu vihreä kuluttajuus on tärkeää ja kasvattaa koko ajan suosiotaan, väitöstutkija Lewis Akenjin mukaan kuluttajien käytössä olevat mahdollisuudet eivät riitä kestävyysongelman ratkaisemiseen johtuen ongelman valtavuudesta ja tarpeesta ratkaista se kiireellisesti.
Kuluttajien syyllistämistä ilmenee Akenjin mukaan silloin, kun ajattelun lähtökohtana on talouskasvu.
”Ekologista epätasapainoa tarkastellaan pääasiassa talouskasvun näkökulmasta, ja järjestelmän sisäisten ongelmien ratkaiseminen sysätään kuluttajalle – pohtimatta lainkaan, onko hänellä edes mahdollisuuksia vaikuttaa järjestelmän muihin, merkittävämpiin toimijoihin”, Akenji selittää Helsingin yliopiston tiedotteessa.
Akenjin mukaan oletus siitä, että ekologisesti tiedostavat kuluttajat voisivat joukolla luoda tuottajille painetta markkinamekanismin kautta ja muuttaa näin talousjärjestelmän kestävämmäksi, on jo kumottu. Kuluttajien tietoisuuden kasvattaminen ja tuotteiden erilaiset ympäristömerkit ovat kuitenkin suosittuja keinoja edistää kestävää kehitystä.

Koko maailman tietoisuuteen nousseen nuoren ilmastoaktivisti Greta Thunbergin purjehdusmatkan ylle on langennut nokinen pilvi.

Thurnberg lähti pullein purjein Atlantin yli, koska hän vastustaa lentämistä ilmastosyistä. Veneessä ovat mukana myös Thunbergin isä, kaksi purjehtijaa ja dokumenttikuvaaja.

Sää ja päästöt
Mutkia ympäristöystävällisyyteen matkassa aiheuttaa Thunbergin käyttämä vene. Saksalainen Die Welt kirjoittaa, että kilpaveneeseen liittyvät toimenpiteet saavat aikaan ainakin viisi erilaista mannertenvälistä lentoa.
Weltin mukaan tällä hetkellä Malizia II miehistöineen joutuu välttelemään huonoa säätä purjehtimalla kohti Azoreja. Muutenkin matka on alkanut vaikeassa kelissä.
Nyt esiin nostetut päästöt aiheutuvat Weltin haastatteleman asiantuntijan mukaan siitä, että kilpavenettä on osattava käsitellä satamassa ja se täytyy viedä takaisin Eurooppaan.

Purjehduksella Atlantin yli – suihkua ei ole ja vessana toimii ämpäri: ”Kaksi viikkoa ja sitten voin palata normaaliin”

Ympäristöaktivisti Greta Thurnberg vastustaa lentomatkustamista – matkaa ilmastokokouksiin Atlantin yli purjeveneellä

Ammattilaiset lentävät
Weltin mukaan luultavasti viisi Team Malizia -purjehdusprojektin ammattilaista lentää New Yorkiin vastaanottamaan venettä. Projektin kipparin edustaja vahvistaa asian lehdelle. Ryhmä purjehtii myös veneen takaisin Eurooppaan.
– Tietenkin he lentävät sinne, ei ole vaihtoehtoa, Andreas Kling kertoo.
– Malizia II -offshorevenettä on erittäin vaikea ohjata puhtaana kilpaveneenä satamassa, ja sitä on huollettava huolellisesti matkan jälkeen.

Malizian kapteeni Boris Herrmann tarjosi Thunbergille mahdollisuuden purjehtia Atlantin yli.

Paljon kritiikkiä onkin herättänyt Team Malizian saama julkisuus, joka ei ole tullut purjehduksesta, vaan Thunbergin henkilön mukana.
Welt nostaa esiin myös useat kymmenet toimittajat ja muut asiasta kiinnostuneet, jotka hakeutuivat Plymouthiin seuraamaan nuoren aktivistin lähtöä. Kaikki eivät varmastikaan tulleet paikalle veneellä tai polkupyörällä.

Rekisteröidy ja kirjaudu keskusteluun

MAHDOLLISTA KIRJOITTAMALLA AJATELLA… vai onko kansalaisjournalismi kuin myrskyssä kaatunut pihapihlaja? Siinäpähän se lojuu… LIITY keskusteluun.

Tästä ilmoita käyttäjätunnus, eli nimi tai nimimerkki ja sähköpostiosoite

Saat sähköpostiisi vahvistuslinkin.
Linkissä kirjaudut sähköpostilla
, järjestelmä ehdottaa salasanaa; joka on syytä vaihtaa, heikkoa salasanaa ei saa laitettua niin että voisi käyttää esim. isinisomaha. Mutta esim. Isin1isoMaha23 – on vahva.

Tallenna salasana niin kirjautuminen jatkossakin tapahtuu sähköpostillasi…
Ota tarvittaessa yhteyttä: toimitus@promerit.net

Kalevi Kannus

Malliksiko – Isisin riveistä palautetuille ?

Isisin riveistä palannut Zalina kiertää Venäjän kouluissa varoittamassa jihadismin vaaroista – ”Se on tapa osoittaa katumusta”

Venäjä on noutanut Syyrian ja Irakin leireiltä ja vankiloista noin 200 naista ja lasta.

SYRJINNÄN SIJASTA syytä miettiä:
Venäläinen Zalina Gabibulajeva sanoo, että hänet huijattiin liittymään terroristijärjestö Isisiin. Hän vietti kolme vuotta elämästään julman terrorijärjestön riveissä Syyriassa.
Nyt viiden lapsen äiti on palannut takaisin, ja elää Venäjälle kuuluvan Tšetšenian pääkaupungissa Groznyissa. Hän kiertää yhdessä neljän muun naisen kanssa Tšetšenian ja naapuritasavalta Ingušian kouluissa kertomassa kokemuksistaan.
– Meistä on hyötyä. Voimme kertoa uudelle sukupolvelle, mitä meille tapahtui, jotta he eivät tee samoja virheitä kuin me, Gabibulajeva sanoo uutistoimisto AFP:n haastattelussa.
Gabibulajeva on kertonut kokemuksistaan myös monille tiedotusvälineille. Hän sanoo tuomitsevansa Isisin väkivallan, jota itse todisti Syyriassa.
– Niillä julmuuksilla ja kauhulla ei ole mitään tekemistä sharia-lain tai islamin kanssa, Gabibulajeva sanoo AFP:lle.

Katso artikkeli: https://yle.fi/uutiset/3-10921435

Lehtileike Turun Sanomat 20.8.2019

Vakuutuslääkärijärjestelmän epäkohdat…

Satu Taavitsainen


Vakuutuslääkärijärjestelmän epäkohdat on korjattava pikaisesti!
Nykyisessä vakuutuslääkärijärjestelmässä on huomattavan paljon epäkohtia. Ongelmallisia ovat erityisesti tilanteet, joissa hoitaneiden lääkäreiden lausunnot ja vakuutuslääkäreiden näkemykset eroavat ja vaikuttavat ihmisen saamiin korvauksiin ja hänen toimeentuloonsa sekä kuntoutukseen.

Esimerkiksi aivovammoihin on liittynyt paljon epäoikeudenmukaisuuksia.
Suomessa on viisi aivovammapoliklinikkaa, joissa osataan tehdä aivovammaepäilyjen diagnostiikka, aivovammojen vaikeusasteen arviointi, diagnoosit, kuntoutusarviointi ja kuntoutussuunnitelmat.

On täysin kestämätöntä, että tällä hetkellä tällaisen asiantuntijayksikön arvion potilaan tilanteesta voi sivuuttaa vakuutuslääkäri, jolla ei ole mitään kokemusta aivovammoista, eikä hän tapaa potilasta. Näin ollen vakuutuslääkäri voi todeta oikeasti vaikean aivovamman olevan lievä ja potilas jää ilman kuntoutusta ja toimeentuloa.
Lopputulos on ollut monen ihmisen kohdalla katastrofaalinen.

Se, että vakuutusyhtiö tai Kela kieltäytyy maksamasta, ei tarkoita sitä, että vammautunut ihminen olisi parantunut ja työkykyinen. Hoitavien lääkärien lausunnoille on annettava nykyistä suurempi painoarvo.

Vakuutusyhtiöt ja Kela pitää laittaa korvausvastuuseen, jos heidän vakuutuslääkärinsä todetaan syyllistyneen virheeseen, jonka seurauksena vakuutettu on kärsinyt joko terveydellisesti tai taloudellisesti.

Vakuutuslääkäreiden valvontaa pitää myös parantaa. Se ei ole nykysäännöillä mahdollista, koska vammautuneella ihmisellä ei ole oikeutta omiin tietoihinsa 80 vuoden salassapidon vuoksi.

Vammautunut ei siis saa itselleen vakuutuslääkärin lausuntoa. Tämäkin epäkohta on ehdottomasti korjattava lakiin oikeudenkäynnin julkisuudesta hallintotuomioistuimissa.

Myös korkein oikeus on ottanut kantaa vakuutuslääkäriasiaan. Se antoi edelliselle maan hallitukselle lakimuutosehdotuksen parantamaan tilannetta, mutta sitä ei laitettu eteenpäin.

Nyt odotan, että Antti Rinteen (sd.) hallitus korjaa tilanteen kaikilta osin.
Kaikessa hallintotoiminnassa on pystyttävä asettumaan ihmisen asemaan. Ilman empatiakykyä kansalaisiaan kohtaan, Suomi on kylmä ja kolkko. Ratkaisujen on muututtava perusoikeusmyönteisiksi.
Lohduttomuudesta on päästävä kohti toivoa paremmasta.

”Kantasuomalaisten ylivaltaanko”?


Politiikan tutkija Brian Klaas luonnehti Yhdysvalloissa tapahtuneita joukkoammuskeluja ”valkoisen ylivallan terrorismiksi”.

”Kysymys on siitä, milloin alamme puhua kotimaisesta valkoisen ylivallan terrorismista samalla tavoin kuin puhumme ulkomaisesta jihadistisesta terrorismista. Molemmat ovat yhtenäisiä ideologioita, leviävät internetissä ja ääripolitiikka pahentaa niitä.