Aihearkisto: Arvot oikeusvaltiossa

Vaaliterroriko kantasuomalaista?

Häiriköt ovat olleet tyypillisesti humalassa

Tyypillisen häirikön profiili on viime vuosina muuttunut. Aikaisemmin rähinöitsijät olivat pääsääntöisesti humalassa. Nyt tilanne on toinen.

Epäasiallinen käyttäytyminen on poliisin mukaan muuttunut aiempaa järjestäytyneemmäksi varsinkin verkossa.

Järjestäytymisestä kertoo se, että häirintä toistuu usein ja kohteet ovat tarkasti valittuja.

Poliisi korostaa, että isojen yleisötapahtumien turvatoimien on hyvä olla kunnossa, mutta huolissaan vaalikojuilla ei tarvitse olla.

Ulosoton perintätulos ylittänyt miljardi euroa

Ulosoton asiakasmäärät ja perintätulot kasvoivat viime vuonna, kertoo Valtakunnanvoudinvirasto. Perintätulos oli nyt kaikkien aikojen korkein.

https://www.msn.com/fi-fi/uutiset/kotimaa/ulosotossa-kaikkien-aikojen-suurin-perintäpotti-–-nyt-näkyy-ikävä-ilmiö-”johtuu-kulutusluottojen-ja-pikalainojen-yleistymisestä”/ar-BBV5Gkn?ocid=spartanntp

Ulosottoon saapui vuonna 2018 noin 3,4 miljoonaa asiaa, mikä on noin 2,5 prosenttia enemmän kuin edellisvuonna. Eri velallisia ulosotossa oli vuonna 2018 noin 577 000, missä on lisäystä edellisvuoteen 3,4 prosenttia.
Ulosoton perintätulos kasvoi vuodesta 2017 lähes viisi prosenttia ollen nyt yli 1,1 miljardia euroa. Valtakunnanvoudinviraston raportin mukaan perintätulos oli nyt kaikkien aikojen korkein. Vuosi 2018 oli seitsemäs peräkkäinen vuosi, jolloin perintätulos ylitti miljardi euroa.

Perintätulos kuvaa rahamäärää, jonka ulosottovirastot ovat saaneet tilitettyä velkojille vuoden aikana.
Velallisista valtaosa, noin 519 000 velallista, oli luonnollisia henkilöitä, ja yrityksiä ja yhteisöjä noin 58 000. Luonnollisten henkilövelallisten määrä kasvoi viime vuonna 3,5 prosenttia, oikeushenkilövelallisten määrä puolestaan 2,5 prosenttia.

Englannin pääministeri ”lakki kourassa” anonut lykkäystä…

SUUR-BRITANNIA ampunut molempiin jalkoihinsa, jopa päähänsä.

https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/eu-n-tusk-brexitin-viivyttaminen-olisi-rationaalinen-ratkaisu/7299040#gs.1r8o1o

Eurooppa-neuvoston puheenjohtaja Donald Tusk pitää Britannian EU-eron viivästyttämistä rationaalisena ratkaisuna viimeaikaiset poliittiset tapahtumat huomioiden.
Tusk kertoo keskustelleensa prosessin mahdollisesta pitkittymisestä Britannian pääministerin Theresa Mayn kanssa huippukokouksessa Egyptissä.

Tuskin mukaan May kuitenkin edelleen uskoo, että EU-ero voidaan hoitaa nykyisen aikataulun mukaisesti maaliskuun 29. päivänä.

May ilmoitti eilen tarvitsevansa lisäaikaa sopimusneuvotteluihin, minkä vuoksi aiemmin suunniteltu parlamentin alahuoneen äänestys sopimuksesta siirtyy tältä viikolta. Hän lupasi parlamentille äänestyksen sopimuksesta maaliskuun 12. päivän mennessä. Näin äänestyksen ja eron väliin jäisi vain reilut pari viikkoa.

Töitä olisi heti… missä mättää?

Valtaosa ulkomaalaisten työntekijöiden työluvista viivästyy työnantajien antamien puutteellisten selvitysten vuoksi.

Näin sanoo työ- ja elinkeinoministeriön hallitusneuvos Olli Sorainen.
”Yli 70 prosenttia hakemuksista vaatii TE-toimiston pyytämiä lisäselvityksiä. Useimmissa tapauksissa lisätietoja tarvitaan juuri työnantajalta”, Sorainen sanoo.

Tieto on hätkähdyttävä, koska juuri työvoimapulasta kärsivät työnantajat ovat äänekkäästi moittineet pitkää ja raskasta työlupamenettelyä.

”Töitä olisi heti” – Resurssijohtaja tuskailee, kun työntekijöitä ei löydy
Jos työnantaja siis täyttäisi lupahakemuksen perusteellisesti, käsittelyajat lyhenisivät?

Teuvo Hakkarainen kiihottaa rotuvihaan

TEUVO HAKKARAINEN ”valovuoden” päässä älyllisesti Uuden Seelannin kansalaisten INHIMILLISYYDEN tasosta. Onko Suomessa Hakkaraisen kaltaista vaalipropagandaa ihan pakko sietää?

”Sosiaalisessa mediassa on kiertänyt kuva kansanedustajana jatkokautta hakevan Teuvo Hakkaraisen autoteippauksista, joissa lukee ”Matu, mistä tulet? Sinne menet!” ja ”Turvapaikkaturistit ulos joka ukko”. Hakkarainen sanoo voivansa seistä selkä suorana sloganiensa takana.”

Hakkarainen JULISTAA PERÄTTÖMIÄ.

KETÄ ovat maahan muuttaneet? Enemmistön muodostavat venäläiset ja virolaiset … Turvapaikanhakijoiden määrä on suhteutettuna pieni ja tänne hullujen, ja humalassa sekopäisesti käyttäytyvien ”kantasuomalaisten” kyykyttämiksi heitä jää entistä vähemmän… ilman että häpäisemme kansallistuntomme.

Olla lättähattu viimeinen

Turun Henrikin seurakunta järjesti vuonna (2012) 75 vuotta täyttäneille ja vielä täyttäville kahvitilaisuuden.

Puheessaan pastori palautti meidät aikaan, jonkalaista hartaasti toivoen ei koskaan enää tuleville sukupolville koettavaksi tule. .. tarkoitti sota-aikaa. Hän luetteli Wikipediasta … http://fi.wikipedia.org/wiki/1937.. muutamia muita tapahtumia ja aiheita vuodelta 1937:
 
Itse tuosta listasta mm
• 17. lokakuuta – Tupu, Hupu ja Lupu esiintyvät ensimmäisen kerran Al Taliaferron ja Ted Osbournen sarjakuvastripissä.
• 15. helmikuuta – Kyösti Kallio valittiin presidentinvaalien toisessa äänestyksessä Suomen presidentiksi. Olen siis elänyt kymmenen (10) presidentin valtakaudella…
• 31. toukokuuta – Suomessa säädettiin kansaneläkelaki.
• 16. joulukuuta – Kansaneläkelaitos aloitti toimintansa.
• 21. joulukuuta – Lumikki ja seitsemän kääpiötä -animaatioelokuvan ensi-ilta Yhdysvalloissa.
 
Pastorin kysymykseen kenen synnyinpaikka on kauimpana Turusta, esittelyssä tuli esille suuri määrä itärajan takaisia pitäjiä luovutetulta alueelta. Samalla todettiin että olimme vain kaksi vuotiaita kun talvisota syttyi ja jouduimme kokemaan avuttomina lapsina talvi- ja jatkosodan. Monelta isä oli jäänyt palaamatta enää perheensä piiriin.
 
Sotien jälkeisistä kouluajoista kehkeytyi vilkas keskustelu; miten nuoriso sopeutui vaikeiden olojen ja puutteen kyllästämään yhteiskuntaan. No, omassa isättömän osassani lättähattu-ilmiö imaisi, oliko se kapinaa, riippumattomuuden osoituista, vai mitä?
 

Kuvan lähde: Heiskanen – Mitchell. Lättähatuista punkkareihin. Keuruu 1985. s. 114.
 
Lättähattu-habitukseenhan liittyi piikkikärkikengät, kapealahkeiset housut ja nahkatakki, Suave- tai Brylcreeme –hiusravoilla käsitellyt hiukset, sekä se lättään lyöty hattu. Iltamien vapauduttua vauhdikas jive-tanssi ja kaikki se mitä viiskytluvun vahvistuvaan nuorison esiinnousuun liittyi.
 
Oliko lättähattu-asut nuorisomuotia. Jos verrataan punkkareita ja hiphoppareita, asut olivat siistit, etupäässä mustat housut, tai farkut, hyvin kiillotetun kengät. Nahkatakissa ueimmiten topatut hartiat. Kieltämättä asukokonaisuus oli kylä- ja kaupunkikuvassa huomion herättävää. Myös on huomion arvoista se, että pojat näkivät vaivaa hiustensa hoidossa ja kuten kuva osoittaa meininguissä oli vauhtia…
 
Lättähattu-nuoria paheksuttiin. Ääneen epältiin ettei niistä sälleistä kunnon kansalaisia kehity, etenkään niistä pojista, joiden isät eivät olleet kuria pitämässä.
 
Muistissani on kun 1957 syksyllä nousin Nivalasta junaan, varustettuna “litteralla”, eli matkalipulla Joensuun lähelle, Ylämyllylle “sotaväkeen” , Meidät koltiaiset suljettiin junan viimeiseen vaunuun ja jokaisella isommalla rautatieasemalla oli poliisipartiot vahtimassa, ettei kukaan poistu vaunusta. Toki Iisalmessa livahdimme asemaravintolan vessaan ja Heikki jäi kiinni. Hän tuli perille päivää myöhemmin ja varusmiesaika piteni viikolla.
 
Kahvitilaisuudessa meitä kolme samassa kerrostalossa asuvaa miestä tulimme tietoisiksi samasta lättähattu-ikäluokastamme. Vuosikymmenten aikana ei ole koskaan puhuttu sota-ajoista, ei ole keskusteltu syntyäajoista eikä lapsuusvuosista.
 
Sotaveteraanit joutuivat takavuosina kätkemään kokemuksensa syvälle sisimpäänsä. Näköjään me sota-ajan ikäluokat jatkamme samaa kätkentää?

Kuvassa naama neljältä vuosikymmeneltä.
1977 – 40 v, 1987 – 50 v, 1997 – 60 v, 2007 – 70 v.

Brexit oikeasti uhka

Pohjois-Irlannissa toimivat yritykset ovat varoittaneet brittikansanedustajia ilman sopimusta tapahtuvan brexitin taloudellisista ja poliittisista seuraamuksista, kertoo Irish Times -lehti.

Noin 50 Pohjois-Irlannissa toimivaa suuryritystä kuten Danske Bank ja Coca Cola ovat lähettäneet brittikansanedustajille kirjeen, jossa he varoittavat, että ilman sopimusta tapahtuva EU-ero aiheuttaisi poliittista epävakautta.

Se vahingoittaisi myös Pohjois-Irlannin vientiä, toimitusketjuja, kuluttajien ostokykyä ja alueen kilpailukykyä, mikä vähentäisi sijoituksia ja lisäisi työttömyyttä.

* * *

Kommentointi; ilmoita oma sähköpostisi …> kalevi.kannus@promerit.net
Lähetän tunnuksen ja salasanan, jonka voit itse vaihtaa.
KKs, toimitus

Suomi ajopuuksiko jälleen… historiako toistuu?

HALUAAKO todellakin Suomessa joku (taho) paluun 1930-, 1940-vuosiluvuille ja tilanteeseen, kun Iso Britannia (Winston Churchill) julisti Suomelle sodan 6.12.1941; pakottaakseen Suomen alistumaan Neuvostoliiton (Josif Stalin) alamaiseksi?

Vastaavanlaista, kuvan osoittamaa, kasallista ajattelua ja aatetta ihannoidaan ns. isänmaallis-kantasuomalaisten piirissä ratkaisuna yhteiskuntajärjestyksen suunnaksi Suomen tulevaisuudelle; ihmisvihaa eriarvoisuuden ehdoin, mm. rotuerottelun toteuttamista… käytäntöä kohti, jota voidaan toteuttaa vain pakkovallan keinoin.

Valtiokonttorin virkavastuu?

Missä on valtion virkahenkilöiden korvausvastuu virka tehtävissä tehdyissä virheissä.


Toimiiko Suomessa Hyväveli järjestelmä jolla saadaan virkahenkilön korvausvastuu kumottua jättämällä noudattamatta ihmisoikeus lainsäädäntöä vahingokorvauksissa ?

Turun Hovioikeuden päätöksellä minut on vapautettu kaikista syytteistä ja vahingonkorvauksista lainvoimaisella tuomiolla 27.8.2008.

Miksei kukaan kiinnosta ottaa kantaa vahingonkorvaus asiaan ? 36 vuotiaan elämä on tuhottu pitkäksi aikaa valtionvirkahenkilöiden virheiden toimesta. Oma vastuu valtionvirkahenkilöiden tehdyistä virheistä on 186 916,56 Eur + Korot

Pohjustusta asialle. ( NÄINKÖ ASIAT HOIDETAAN OIKEUSAVUSTAJIEN TOIMESTA ?? )

Valtion oikeusavustajat ovat tehneet huomattavan määrän virheitä yksipuolisten tuomioiden purku hakemuksessa korkeimmalle oikeudelle. Korkeimman oikeuden hakemuksesta oli jätetty lainvoimaisuustodistus pois jonka vuoksi korkein oikeus eivät purkaneet yksipuoleisia velkomus tuomioita. Oikeusavustajat olivat jättäneet hakemuksen määrä ajan viimeisenä päivänä Korkeimpaan oikeuteen jonka vuoksi hakemusta ei voitu enää täydentää korkeimmalle oikeudelle.

A oikeusavusta ei ottanut asiaa hoidettavakseen asian laajuuden vuoksi koska hän oli jäämässä eläkkeelle seuraavan vuoden Tammikuussa.

Ketään ei ottanut asiaa hoidettavakseen syyskuun 2008 ja 2009 maaliskuun välisenä aikana.

B oikeusavustaja otti asian hoidettavakseen 23.4.2009 Asianomistajien saatavien perinnän päättäminen. B oikeusavusta jätti korkeimmalle oikeudelle tuomionpurkua koskevan hakemuksen 27.8.2009 eli tuomionpurun määräajan viimeisenä päivänä. Korkein oikeus antoi päätöksen 15.12. 2009 jolla se osittain jätti tutkimatta hakemuksen ja osittain hylkäsi hakemuksen. Hakemuksesta puuttui lainvoimaisuus todistus.

C Oikeusavustaja alkoi hoitaa asiaa uudelleen 9.3.2010. Hän teki uuden tuomionpurkuhakemuksen korkeimpaan oikeuteen. Korkein oikeus hylkäsi hakemuksen koska sitä ei ollut jätetty määrä ajassa. Määrä aika oli umpeutunut.

D oikeusavustajan kanssa asiana oli vapaudenmenetyksestä korvauksen hakeminen. Koska syytteet ja korvausvastuu olivat kumottuja Turun hovioikeuden päätöksellä.
Vapauden menetyksestä maksettavan korvauksen hakemisen määräaika oli umpeutunut.
D oikeusavusta ohjasi minut toiselle oikeusavustajalle joka teki kantelun oikeusministeriölle jonka päätöksellä maksettavaksi minulle vapauden menetyksestä vahingonkorvauksia.

Tein asiasta Asianajajaliiton valvontalautakunnalle kantelun oikeusavustajista. B oikeusavustajan osalta lautakunta totesi ettei sen valvonta voi enään kohdistua häneen sillä B oikeusavustaja oli siirtynyt pois palveluksesta.

C oikeusavustaja olisi saanut huomautuksen ilman menestymismahdollisuutta tekemästään purkuhakemuksesta. Jos C oikeusavustaja olisi vielä toiminut yhtiön palveluksessa.
D oikeusavustajan katsottiin rikkoneen hyvää asianajotapaa luopuessaan kaikkien toimeksiantojen hoitamisesta.

Minä olen tuomion purkamisen varatun määrä ajan umpeen kulumisen vuoksi vastuussa sellaisista velvotteista jotka eivät minun vastuulleni kuulu Turun Hovioikeuden päätöksellä 27.8.2008. Tämän vuoksi minulle on tullut huomattavaa taloudellista vahinkoa.
Taloudellinen vahinko yhteensä 186 916 ,56 eur + korot.

Minä katson että perusteeton velkataakka johtuu oikeusavustajan purkuhakemuksessa tekemistä virheistä jättää lainvoimaisuustodistus liittämättä korkeimalle oikeudelle tehtyyn purkuhakemukseen. Oikeusavustajat ovat laatineet purkuhakemuksen huolimattomasti ja aiheuttanut minulle oikeuden menetyksiä. Purkuhakemusta ei ollut mahdollista täydentää koska purkuhakemus oli jätetty määräajan viimeisenä päivänä korkeimalle oikeudelle.

Oikeusministeriö 15.9.2015 on siirtänyt korvausvaatimuksen käsittelyn Valtionkonttorille.

Lausunto Oikeusaputoimisto:

Lausunnossaan oikeusaputoimisto katsoo että vahingonkorvausvaatimus on vanhentunut ja perusteeton , minkä lisäksi minä en ole myöskään määrällisesti osoitanut aiheutuneen mitään vahinkoa.

Oikeusaputoimisto perustelee myös asiaa sillä että tuomionpurku hakemuksen läpimenomahdollisuudet olivat olemattomat koska lainmukaisia perusteita purulle ei ollut.
Mikäli tuomioiden lainvoimaisuudella olisi ollut merkitystä korkein oikeus olisi pyytänyt täydentämään purkuhakemusta jos purkuperusteita olisi joltain osalta ollut.

Oikeusaputoimisto katsoo että minun vaatimukseni asiassa on sangen erikoisia. Oikeusaputoimisto katsoo ettei hakemuksessa ilmene että syy yhteys väitetyn virheen ja velkojen välillä olisi katkennut , vaan oikeusaputoimiston vastuulle luetaan ilmeisesti edelleen kaikki elinkeinotoiminassa syntyneet velat ja minä en ole arvioinut oman tuottamuksen merkitystä lisävelkaantumisen suhteen.

Valtionkonttori toteaa minun vaatiman vahingonkorvauksen vanhentuneeksi perusteettomaksi.

Oma kanta tälle:

Mielestäni se osoittaa jo jutun hoitamisen välinpitämättömyyttä että juttua ei hoidettu 6 kk aikana olenkaan. Ja mielestäni oikeusavustaja A :n kieltäytyminen jutun hoitamisesta asian laajuuden vuoksi niin osoittaa kanssa välinpitämättömyyttä asiaa kohtaan. Mielestäni Oikeusaputoimistolla täytyy olla jonkinlainen vastuu siitä että juttu makaa 6 kk heillä A oikeusavustajan kieltäytymisen johdosta ja kukaan ei juttua hoida eteen päin sinä aikana. Eikö oikeusaputoimistolla ole velvollisuutta lähettää ilmoitusta minulle etteivät pysty asiaa hoitamaan asian mukaisella tavalla määrä ajan kuluessa. Oikeusaputoimiston olisi mielestäni tarvinnut ohjata minut toiseen oikeusaputoimistoon tai yksityiselle asianajajalle kuka olisi pystynyt hoitamaan jutun asian mukaisella tavalla ja määrä ajan kuluessa.
Jo pelkästään jutun hoitamisen kieltäytyminen ja 6 kk hoitamattomana oikeusaputoimistolla osoittaa jo selvää tahallista valtion virkahenkilön laiminlyöntiä ja välinpitämättömyyttä juttua kohtaan.

Laki vahingonkorvauksesta Virheestä tai laiminlyönnistä:

Vahingosta, jonka työntekijä työssään virheellään tai laiminlyönnillään aiheuttaa työtoverilleen tai sivulliselle, hän on velvollinen korvaamaan määrän, joka harkitaan kohtuulliseksi ottamalla huomioon vahingon suuruus, teon laatu, vahingon aiheuttajan asema, vahingon kärsineen tarve sekä muut olosuhteet. Jos työntekijän viaksi jää vain lievä tuottamus, ei vahingonkorvausta ole tuomittava. Laki on sama, jos vahingon aiheuttaa 3 luvun 1 §:n 1 momentissa tarkoitettu itsenäinen yrittäjä
Jos vahinko on aiheutettu tahallisesti, on täysi korvaus tuomittava, jollei erityisistä syistä harkita kohtuulliseksi alentaa korvausta.

Virkamies vastaa virassaan virheellään tai laiminlyönnillään sivulliselle aiheuttamastaan vahingosta tämän luvun 1 §:ssä mainittujen perusteiden mukaisesti. Samoja perusteita on sovellettava virkamiehen virassaan julkisyhteisölle tuottaman vahingon korvaamiseen.

Tässä luvussa tarkoitettu korvausvelvollinen voidaan velvoittaa suorittamaan työnantajalle, mitä tämä on 3 luvun ja 6 luvun 2 §:n mukaan maksanut vahingon kärsineelle, kuitenkin vain tämän luvun 1 §:ssä säädettyjen perusteiden mukaisesti.

Perustelut: Jokainen Elinkeinoharjoittaja / yrittäjä on aina vastuussa Laiminlyönneistään ja virheistään joko rikos perusteisesti tai vahingonkorvaus vastuussa. Eikä yrittäjä toiminnassa vahingonkorvaus vastuuta sovelleta 3 vuoden määrä ajan umpeutumisella. Laki on laki ja mielestäni se ei anna eri vapauksia vahingonkorvaus asiassa oli se sitten yrittäjä tai valtion virkahenkilö ketä tekee virheen tai laiminlyönnin asioiden hoidossa. Ja yrittäjä on vielä vastuussa ainakin 15-25 vuotta jos riittää.

Kuulostaa varsin hullulta että saa vapauttavan tuomion Hovioikeudelta mutta tuomionpurku asian mahdollisuudet olisivat olleet heikot korkeimmassa oikeudessa. Kuulostaa jo senkin vuoksi hullulta että samat asiat mistä haettu tuomionpurkua korkeimmalta oikeudelta ovat myös käräjäoikeuden päätöksessä yhteisvastuulliset vahingonkorvaus osiossa. Ja samoista yhteisvastuulliset vahingonkorvaus asioista Hovioikeus on minut vapauttanut. Sitten vielä kehdataan vedota että laillisia perusteita ei olisi ollut tuomionpuruille. Vaikka Hovioikeuden vapauttava päätös on aivan selvä siltä osin. Eikö Hovioikeuden päätös ole tarpeeksi laillinen peruste tuomionpuruille ??
Valtionkonttori on suoranaisesti kopioinut alaistensa lausunnon päätöksen perusteeksi. Hieman sanamuotoja muutellen. Valtionkonttori on päätöksessään todennut vaatimuksen vanhentuneeksi ja perusteettomaksi. Perusteluissa on myös että tuomionpurun menestys mahdollisuudet olisivat olleet korkeimmassa oikeudessa heikot.
Millä lailla oikeusaputoimisto ja valtionkonttori pystyy tuomionpurun menestymisen mahdollisuuksista sanomaan että menetys mahdollisuudet olisivat olleet heikot korkeimmassa oikeudessa. Sitä ei pysty ketään arvioimaan mitkä menestymisen mahdollisuudet olisivat olleet jos asia olisi hoidettu niin kuin olisi kuulunut. Käsittääkseni korkeimmalla oikeudella ei olisi ollut muuta mahdollisuutta kuin tehdä tuomionpurku jos asiat olisi hoidettu oikein.

Herätys Valtionkonttori ja päättäjät:
1. Suomessa on laki / perustuslaki joka tiettävästi on yhdenvertainen ja kohtelee kaikkia tasa vertaisesti oikeuden mukaisesti.
2. Suomea koskee myös kansainväliset Ihmisoikeus lainsäädäntö joka kohtelee kaikkia tasa vertaisesti oikeuden mukaisesti.
Mutta Suomessa yllä olevat kohdat 1 ja 2 eivät toteudu millään tavalla tai niitä ei noudateta ainakaan kun on Valtion virkahenkilöistä kyse ja heidän laiminlyönneistä / virheistä.

Missä on minun oikeusturvani vahingonkorvauksissa ja oikeuden menetyksissä valtion virkahenkilöiden tekemien virheiden johdosta. Vai eikö Suomen valtio piittaa ihmisoikeus lainsäädännöstä tässä asiassa ja suojelee vain omia alaisiaan ongelmilta.

Thomas

Turvapaikanhakija pakkopalautetuksi hengenvaaraan väärällä nimellä

Näin toimii Suomi sivistys- ja oikeusvaltiona.
https://www.msn.com/fi-fi/uutiset/kotimaa/professori-heikennykset-turvapaikanhakijoiden-alkuvaiheen-oikeusapuun-huonontavat-päätöksiä-ja-lisäävät-oikeuksien-taakkaa/ar-BBTZCwc?ocid=spartanntp

Heikosti tehdyt turvapaikkapuhuttelut ja ajoittain heikko tulkkauksen taso ovat sysänneet s
elvitystaakkaa turvapaikka-asioissa oikeuksille,

arvioi valtiosääntöoikeuden professori Tuomas Ojanen Helsingin yliopistosta.

Pahimmissa tapauksissa puutteet turvapaikkaprosessin alkuvaiheessa vaikuttavat Ojasen mukaan koko lopputulokseen.

Ojasen mukaan varsinkin turvapaikkaprosessin alkuvaiheen oikeusavussa on ollut kangerteluja sen jälkeen, kun hallitus päätti rajoittaa turvapaikanhakijoiden maksutonta oikeusapua vuoden 2015 turvapaikkaryntäyksen jälkeen.

Turvapaikanhakija ei tiennyt juristiaan oikeustaistelun aikana – Abraham kertoo joutuneensa pakkopalautetuksi hengenvaaraan väärällä nimellä

Aurora Laina tarjoaa 1000–6000 euron lainoja luottotiedottomille?

Aiheesta kirjoittaa MSN:

Vasemmistoliiton puheenjohtaja, kansanedustaja Li Andersson vaatii hallitusta selvittämään, kiertävätkö uudet takaajalainoiksi kutsutut pikavipit lakia.

Andersson viittaa erityisesti uuteen Aurora Laina -nimiseen yhtiöön, joka markkinoi vippejä luottotietonsa menettäneille, jos nämä saavat vipille takaajan.
”Lain mukaan ilman luottotietoja ei voi saada lainaa. Rikkovatko takaajalainasopimukset siis lakia?” Andersson kysyy.
../..
Andersson kuvailee kirjallisessa kysymyksessään, kuinka Aurora Lainan tarjoaa 1000–6000 euron lainoja, joiden todellinen vuosikorko on 49,9 prosenttia. Lainan voi saada vain, jos luottotiedoton henkilö saa lainalleen takaajan. Luotto myös maksetaan takaajan tilille. Rahat myös peritään takaajalta, jos luotonottaja ei suoriudu itse maksuistaan.
”Takaajalainamalli levittää maksuongelmien riskin myös velallisen lähipiiriin. Tämä on täysin vastuutonta. Velkaongelmaisia auttavan Takuusäätiön mukaan tämä on poikkeuksellisen räikeää jopa pikavippialan standardeilla”, Andersson huomauttaa.

Hänen mukaansa kulutusluottojen sääntelyä tulisi kiristää ja vasemmistoliitto muun muassa haluaisi kieltää pikavippien mainostamisen kokonaan.

Varoitus Euroopalle, elämme tällä hetkellä radikaalin epäjärjestyksen aikakautta

https://www.msn.com/fi-fi/uutiset/ulkomaat/george-sorosilta-hyytävä-varoitus-”jos-he-eivät-herää-euroopan-unioni-kaatuu-samalla-tavalla-kuin-neuvostoliitto”/ar-BBTHcFs?ocid=spartanntp

George Sorosin mukaan Euroopan johtajat tai kansalaiset eivät näytä ymmärtävän, että Euroopassa on meneillään vallankumouksellinen hetki, jonka mahdolliset vaikutukset ovat hyvin laajat ja epävarmat. Soros katsoo, että elämme tällä hetkellä radikaalin epäjärjestyksen aikakautta.

”Euroopan ihmisten täytyy herätä, ennen kuin on liian myöhäistä”, Soros kirjoittaa.

”Jos he eivät herää, Euroopan unioni kaatuu samalla tavalla kuin Neuvostoliitto vuonna 1991.”
Seuraava käännekohta tulee olemaan Euroopan parlamentin vaalit toukokuussa 2019, joissa Euroopan vastaiset voimat saattavat nauttia kilpailuedusta, Soros varoittaa.

Syitä Eurooppa-vastaisuudelle on useita: muun muassa vanhentunut puoluejärjestelmä, joka on voimissaan useissa Euroopan maissa sekä laillisten työkalujen puuttuminen, joilla voitaisiin rangaista jäsenvaltioita, jotka rikkovat Euroopan Unionin periaatteita.

Soros käy mielipidekirjoituksessaan läpi Britannian brexit-tilannetta, Ranskan levottomuutta, Italian hallituksessa istuvaa oikeistopuoluetta ja Saksan äärioikeiston heräämistä.
../..