Aihearkisto: KIRJAT

Populismin varjot

PIRJO HASSINEN on julkaissut oikeistopopulismia käsittelvän trilogiansa. Turun Sanomien artikkelissa hän toteaa mm. ”Kun lähetin uusimman kirjan tekstin kustantajalle, seuraavana päivänä julistetiin pandemia. Se oli perjantai kolmastoista päivä.”

Oikeistopopulismin nousu Suomessa vahvistui 2011 eduskuntavaalien jytkystä, eli Perussuomalaisten vaaklivoitosta, jossa puolueen kansanedustajaryhmä kasvoi viidestä kolmeenkymmeneenyhdeksään.

Huomion arvoista on miten ennen vaaleja Timo Soini oli …


Keskusteluun… facessa

Kalevi

Kysymys 3, Neuvostoliitto myöntää helpotuksia 1940 alussa?


Miksi Neuvostoliitto myöntää alkuvuoden 1940 kauppaneuvottelujen ja eräisiin Saksan ja Suomen välisiin laivakuljetuksiin liittyvissä asioissa helpotuksia,

jolloin Saksa on valmis Talvisodan päättymispäivänä myöntämään Suomelle 10 miljoonan saksanmarkan luoton?
 
Kannattanee perehtyä Hornborgin komiteamietintöön vuodelta 1945. MAKSUTTA e-kirjana heti luettavaksi.

Vallankumousvaltuuksin?

Verkkolehti UusiSuomi uutisoi:
 

Ulkoasianhallinnossa työskennellyt diplomaatti ja Suomen ja Neuvostoliiton suhteita hyvin kriittisesti tutkinut tohtori Jukka Seppinen kertoo Puheenvuoron blogissaan, että Neuvostoliitto valmistautui ”Suomen haltuunottoon” 1970-luvulla.
 

-Käännekohta tapahtui keväällä 1977. NKP:n keskuskomitean poliittinen suurlähettiläs ja KGB:n pitkäaikainen päällikkö Suomessa, vallankaappausvaltuuksin varustettu Vladimir Stepanov vaati virallisissa kommunikeaneuvotteluissa keväällä 1977 Suomea luopumaan puolueettomuuspolitiikasta ja korvaamaan sen termillä ”syvenevä ystävyyspolitiikka Neuvostoliiton kanssa”, hän kirjoittaa.
 

Seppinen kertoo olleensa neuvotteluissa läsnä ulkoministeriön poliittisen osaston Neuvostoliitto-jaoston päällikön ominaisuudessa.
 

-Suomennettuna Stepanov tarjosi Suomelle sosialististen maiden tukipylvään Varsovan liiton jäsenyyttä. Käynnissä oli Neuvostoliiton aloittama poliittinen sota Suomen kansainvälisestä asemasta, hän toteaa.
 

Seppinen valottaa tapahtumia lisää bloginsa kommenttiosiossa, jossa hän kertoo, että Stepanovin laajoista valtuuksista on olemassa hyvInkin paljon lähdemateriaalia.
 

M I E L E N K I I N T O I S T A
 

* Vuoden 1975 ETY – kokous Helsingissä.
* Kevääb 1977 STTK-laisten puhelin- ja voimalaistosteknisten työtaistelu, eli sähkölakko
 

KTT Heikki Urmaksen muistot piirtävät laveamman maailmankuvan.
 

Raadolliset toverit ja vallan väärinkäyttäjät

Raadolliset toverit ja vallan väärinkäyttäjät

Raadolliset toverit ja vallan väärinkäyttäjät h4>Heikki Urmas, Professori, KTT Heikki Urmaksen sisäpiiritietoja 1970-luvun Suomesta. OVH 12,-…
€12.00
 

Lisää: