Hiirikö kissalle takkia ompeli?

Perussuomalaisten Jussi Halla-aho on vaatinut hallitukselta tiukempia toimia kriisin tukahduttamiseksi.

… mutta valtakunnanjohtajuus jäänee haaveeksi…

Suomen kuvalehti:

Eurooppalainen radikaalioikeisto yritti yhdistää voimansa vuoden 2019 eurovaaleissa Italian silloisen sisäministerin Matteo Salvinin johdolla.

Äärioikeistolle ja oikeistopopulisteille povattiin jopa kolmasosaa parlamenttipaikoista, mutta suurvoitto jäi saavuttamatta.

Laitaoikeiston puolueilla on paljon yhteisiä päämääriä, jotka liittyvät maahanmuuton ja EU:n vastustamiseen. Koronakriisi on toteuttanut tavoitteita väliaikaisesti.

Rajoja on pantu kiinni ja EU on ajautunut sivuraiteelle, kun ratkaisuja on tehty kansallisvaltioiden tasolla.

Silti populistien kannatus on kääntynyt laskuun useissa Euroopan maissa.
Perussuomalaisten kannatus on laskenut tänä vuonna yli 24 prosentista alle 18:aan. Samalla puolue on pudonnut kolmanneksi Sdp:n ja kokoomuksen taakse.

3 ajatusta aiheesta “Hiirikö kissalle takkia ompeli?”

  1. Oppositiopuolue perussuomalaisten puheenjohtaja Jussi Halla-aho ei koe saavutettua EU-sopimusta onnistumisena. Hänen mukaansa se, että kymmeniä miljardeja siirrettiin ”lahjamuotoisesta tuesta” lainamuotoiseen tukeen ei muuttanut pakettia mihinkään suuntaan.

    – Tarvittava muutos olisi ollut se, että tuen jakokriteerejä olisi muutettu oleellisella tavalla. Nyt mielestäni talouttaan vastuullisemmin hoitaneet maat rahoittavat toisten maiden pitkäaikaisia, huonosta taloudenpidosta johtuvia ongelmia.

    EIKÖS NYT EU AUTA ensijassa niitä valtioita joidenn taloutta populismi on hallinnut ja vallinnut?

    – Tämä paketti minun mielestäni rikkoo yksiselitteisesti EU:n omia sääntöjä, jotka kieltävät yhteisvastuun, Halla-aho kommentoi.

  2. OIKEASTI käytännössä, voimainsa tunnossakin, Jussi Halla-ahon ja Ville Tavion johtama puolue ja eduskuntaryhmä ovat saamatonta sakkia.

    Gallup-heittely pitänee kannatusta vireillä, mutta määrättömiinkö? KUN eduskuntaryhmä on taas hajonnut… perinteisesti. Puolue polkee tökeryydestä toiseen; ideologiaa vain maahanmuton estäminen ja kasvomaskipakko…

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to Top

Jaa:

Jaa facebookissa
Jaa X palvelussa