Elämää EU:sta eron jälkeen

SUOMIKIN EUROOPAN UNIONISTA EROONKO?
Lehtileike Maija Palmerin kolumnista Turun Sanomissa 16.11.2021.

Brexit-katumus eli “bregret” nousee Britanniassa: Talouden sisäkumi vuotaa ja paikat ovat hukassa

PASI MYÖHÄNEN, Hello…

Milloinkahan niitä brexitin hyötyjä alkaa näkyä?

Näin ihmetteli englantilainen tuttavani, joka ei ole “brexiteeri” vaan EU-jäsenyyden intohimoinen puolustaja. Hänen järkeilynsä mukaan EU-eroa ajaneet poliitikot lupasivat siitä koituvan niin paljon hyvää, että vähintään yhden väitteen on pakko toteutua.
Useimmitenhan tämä logiikka toimii. Kun yksi ovi sulkeutuu niin toinen väistämättä avautuu, kuten huonossa keittiönkaapissa.

Brexitistä on kuitenkin vaikea löytää varsinkaan taloudellisia voittoja. Ainakaan sellaisia, joissa hiljalleen valkenevat haittapuolet eivät olisi suurempia kuin povatut hyödyt.

Esimerkkejä riittää. Ensimmäisen niistä tarjosi hiljattain kalastus. Aluevesien laajempi siivuttaminen brittikalastajien käyttöön oli yksi eromielisten unelmista. Mutta nyt joulukaupankin pelätään kärsivän Ranskan kanssa käytävän kalastusoikeuskiistan vuoksi. Moni EU-eroa kannattanut kalastaja valittaa tulleensa johdetuksi harhaan.

4 ajatusta aiheesta “Elämää EU:sta eron jälkeen”

 1. NATO-KESKUSTELUUN: Suomen puolustuksen päätösvalmistelut ovat NAISTEN VALTIKAN ALLA.
  Eduskuntapuolueiden puheenjohtajat, kokoomusta lukuunottamatta, naispuhenjohtajien ”miehittämät” ja ymmärtääkseni yksikään naispuheenjohtaja ei ole suorittanut asepalvelusta (vapaaehtoisena).

  https://www.msn.com/fi-fi/uutiset/politiikka/annika-saarikon-nato-kommenttia-ihmetell%C3%A4%C3%A4n-tutkija-t%C3%A4ss%C3%A4-voi-pian-k%C3%A4yd%C3%A4-niin-ett%C3%A4-poliitikot-tulevat-yll%C3%A4tetyiksi/ar-AASlRAQ?ocid=msedgdhp&pc=U531

  HUOMIO!
  Rajatuinta itsemääräämisoikeutta, eli liittoutumattomuutta edustaa perussuomalaisten eduskuntaryhmän puheenjohtaja VILLE TAVIO (mies), twiiteissään.

 2. ONKO SUOMI RAJAKOHDASSA?
  Monet muistavat ”suomettumisen ajan”; eli kun sisäpolitiikka oli kytketty ulkopolitiikkaan. Olimme kansakuntana YKSIN, jatkumona talvisodan ajalta…
  https://yle.fi/uutiset/3-12231444

  NYT 2020-luvulla osa suomalaisista on hurahtanut populimiin, eli äärilaitaoikeistoksi… gallupkannatuksella.

  OLISIKO kansan tahto oikeasti: käytännössä se mitä VILLE TAVIO (ps) on ehdottanut: Suomessa palaamista maanpuolustuksessako Ehrensvärdin Vipaporin aikaan?

  Viaporin Kuninkaanporttiin on ikuistettu Augustin Ehrensvärdin sanat:
  ”Jälkimaailma seiso täällä omalla pohjallasi äläkä luota vieraan apuun”

 3. TOSIASIAHAN on, että Vennamon ”Maaseudun puolue” ja sittemmin ”Perussuomalaiset” ovat pelkillä iskulauseilla vedonneet johdatteluun taipuviin kansalaisiin… viemällä heitä kuin ”pässiä narussa”. Mitä persujen jytkyt ovat tuottaneet kannattajilleen, muuta kuin gallup-lukuja?

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to Top

Jaa:

Jaa facebookissa
Jaa X palvelussa