Puoluegallupit taitekohdassa

NÄIN VOIDAAN KEHITYS NÄHDÄ JA KOKEA

Populistiliikkeen ydin, jonka toivoisin kannattajien ymmärtävän: liikkeen johtaja ei välitä kannattajistaan eikä pyri heidän elämäntilanteensa parantamiseen.
Kannattajat ovat hyödyllisiä työkaluja ja aseita. Johtaja saattaa jopa halveksia heitä, hänen mielestään tyhmiä kun ovat eivätkä huomaa tulleensa manipuloiduksi raivoon.
Kannattajat lähtevät taisteluun someen ja kaduille ja ovat ylpeitä ”voitoistaan”, jotka eivät kuitenkaan paranna heidän oloaan, muuten kuin hetken ”voiton” huumalla. Ja mitä sitten on voitettu? Arki ei kuitenkaan parane, ei suju paremmin. Voi jopa tulla rikossyytteitä. Ja tämä sopii johtajalle, niin kauan kuin kannattajat ovat tyytymättömiä, hänellä ääniä ja valtaa riittää.

Puolueiden kannatus näyttää vakiintuneen viime kuukausina, kertoo Helsingin Sanomien tuore gallup

HS-gallupin mukaan suosituin puolue on edelleen perussuomalaiset 22,8 prosentin kannatuksella. Toiseksi suosituimpana jatkaa toiseksi suurin oppositiopuolue kokoomus 17,5 prosentin kannatuksella.
Pääministeripuolue SDP:n kannatusprosentti on sama kuin joulukuussa, 15,1. Pääministeri Sanna Mariniin (sd.) kohdistuva suuri ulkomailla osoitettu mielenkiinto ei näy puolueen kannatuksessa, lehti tulkitsee.
Vihreät on neljäntenä 12,8 prosentillaan. Gallupin mukaan viidentenä olevan keskustan kannatus koheni 0,4 prosenttiyksikköä ja on nyt 11,5 prosenttia.
Vasemmistoliiton, RKP:n ja KD:n luvut laskivat hivenen. Vasemmistoliiton prosentti on nyt 8,3, RKP:n 4,3 ja KD:n 3,9. Liike Nytin luku on 1,7.
Kaikki muutokset mahtuvat tilastolliseen virhemarginaaliin. Kantar TNS:n tekemään tutkimukseen haastateltiin puhelimitse noin 2 200 ihmistä.

1 ajatus aiheesta “Puoluegallupit taitekohdassa”

  1. HS: ”Pääministeripuolue SDP:n kannatusprosentti on sama kuin joulukuussa, 15,1. Pääministeri Sanna Mariniin (sd.) kohdistuva suuri ulkomailla osoitettu mielenkiinto ei näy puolueen kannatuksessa, lehti tulkitsee.”… Koska kotimainen media nonsoleeraa, siis suhtautuu alentavasti naisten osuuteen politiikan eturintamassa.
    Toisaalta, kaitselmukselle kiitos ettei Suomen sisäpolitiikka sentään ole romahtamassa Yhdysvaltojen ja Britannian jakolinjojen TASOLLE.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to Top

Jaa:

Jaa facebookissa
Jaa X palvelussa