Vertailuksi 1936

ARPI maailmanhistoriaan: Sodan uhka Olympiakisojen yllä!

Uhri, lapsiurheilija.

Instagram-julkaisussaan valtionkanava Match TV:n kommentaattori Dmitri Shnjakin:

Puhutaan paljon Kamila Valijevan lahjakkuudesta. — Puhutaan paljon, että toimittajat tuhosivat lapsen. — Puhutaan paljon, että urheilupomot tuhosivat lapsen. — Kaiken tämän keskellä kuitenkin puhutaan niin vähän siitä, että joku valmentajista tai lääkäreistä antoi Valijevalle lääkeaineita.

Sillä jäljethän löydettiin. Myöhään, aikaisin, vähän, paljon, yhtä lailla todisteita löydettiin. Ihan helvetin sama, miten aine vaikuttaa luistelijan suorituksiin. Jos aine on kielletty ja sitä löytyy testistä, kysymykset pitää suunnata alaikäistä ympäröiville aikuisille. Jos tätä löydöstä ei olisi ollut, ei olisi ollut mitään muutakaan, tätä niin sanottua ”lapsen tuhoamista”.

Mahdoton kultatavoite?

1 ajatus aiheesta “Vertailuksi 1936”

  1. Julmaa valmennusta

    Vaikka valmentaja Tutberidzen metodit tuottavat kiistatta urheilullista menestystä, näiden metodien inhimillinen hinta on kohtuuton. Nuoret urheilijat ajetaan sekä henkisesti että fyysisesti aivan äärirajoille – ylikin – ja lapsitähtien urheilu-urat ovat loukkaantumisten vuoksi usein ohi jo ennen 20:tä ikävuotta.

    Yksi tällainen esimerkki on 19-vuotias Polina Shuboderova, jonka pysäyttävästä haastattelusta on uutisoinut muun muassa saksalainen Bild-lehti. Shuboderova kertoo Tutberidzen pakottaneen hänet huonosti sujuneiden harjoitusten vuoksi roskalaatikkoon, lyöneen kannen kiinni ja pitäneen häntä siellä harjoitusten loppuun saakka.

    – Roskat kuuluvat roskikseen, Shuboderova kertoo Tutberidzen perustelleen tekoaan.

    Shuboderova on kritisoinut Tutberidzen valmennusmetodeja jo aiemmin. Kolme vuotta sitten hän kertoi, etteivät edes murtuneet varpaat olleet syy jättää harjoituksia väliin.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to Top

Jaa:

Jaa facebookissa
Jaa X palvelussa