Viisikkohallituksen (Sanna Marin’in) vainoako?

Oikeuskanslerinvirasto vahvistaa: Sebastian Tynkkysen tekemä kantelu Sanna Marinista on saapunut, lisäksi löytyy 12 yksityishenkilöiden tekemää kantelua

Kansanedustaja Sebastian Tynkkysen kantelu:

2 ajatusta aiheesta “Viisikkohallituksen (Sanna Marin’in) vainoako?”

 1. PERSUJEN PUUHAT ILVELYÄ:

  Pääministeri Sanna Marin (sd) vastaa perussuomalaisten (PS) julkilausumaan. Oppositiopuolue perussuomalaiset on vaatinut eduskuntaa koolle istuntotauolta keskustelemaan EU:n elvytyspaketista.

  Perussuomalaiset syyttää Marinia perustuslain rikkomisesta ja perustuslakivaliokunnan reunaehtojen ohittamisesta.

  Pääministeri ilmoitti aamupäivällä jäävänsä kesälomalle. Nyt hän vastaa PS:lle Twitterissä.

  ”On selvää, että asiasta on erilaisia näkemyksiä ja kantoja eri puolueilla. Näistä olen aina valmis keskustelemaan. Sen sijaan epämääräiset vihjaukset ministerivastuuprosessista eivät ole reiluja. Näin vakavissa syytöksissä pitäisi olla villoja vihjausten sijaan”, Marin tviittaa.

  ”Suuren valiokunnan varapuheenjohtaja Jani Mäkelä (ps) kertoi, etten olisi pitänyt suurta valiokuntaa ajan tasalla neuvotteluista. Tosiasiassa olin neuvottelujen aikana useita kertoja yhteydessä suuren valiokunnan puheenjohtajaan Satu Hassiin (vihr)”, Marin sanoo.

  ”Pääministerinä olen aina käytettävissä EU-asioissa kuten muissakin asioissa eduskunnan kuultavaksi suureen valiokuntaan tai suureen saliin. Eduskunnan kokoontumisesta päättää eduskunta, ei valtioneuvosto.”

 2. Suomi ei edelleenkään maksa vastaavia summia kuin esimerkiksi Ruotsi EU:n yhteiseen kassaan, vaikka se ei ollut mukana vaatimassa jäsenmaksualennuksia, ilmenee Uuden Suomen valtioneuvoston kansliasta saamista laskelmista. Tässä jutussa esitellään taulukossa kaikkien EU-maiden uudet maksuosuudet.

  Suomea vauraammat EU-maat maksavat selvästi suurempia nettomaksuja kuin Suomi EU:n tulevalla budjettikaudella 2021–2027. Tähän enemmän maksavien joukkoon kuuluvat myös niin sanotut nuukan nelikon maat, jotka saivat neuvoteltua viikonvaihteen yli venyneessä EU-huippukokouksessa itselleen jäsenmaksualennuksia.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to Top

Jaa:

Jaa facebookissa
Jaa X palvelussa