Viestikapula persu-duunareillako?

Perussuomalaisten puheenjohtajan Jussi Halla-ahon taannoinen puhe puhuttaa edelleen. Sunnuntaina sdp:n eduskuntaryhmän puheenjohtaja Antti Lindtman arvioi puheen olevan ”Suomen oloissa täysin poikkeuksellisen ja avoin hyökkäys suomalaisen palkansaajan asemaa ja turvaa kohtaan”.

Halla-aho ehdotti perussuomalaisten puoluevaltuustolle pitämässään puheessa muun muassa palkan sivukulujen karsimista. Puolueen ratkaisu työmarkkinoiden ongelmiin on Halla-ahon mukaan palkkaveron leikkaus pieni- ja keskituloisilla työssäkäyvillä, palkan sivukulujen karsiminen, yritysverotuksen keventäminen ja uudistaminen siten, että se kannustaa investointeihin; asumisen, liikkumisen, kuljetusten ja energian hinnan laskeminen.

”Tämä on mahdollista, jos siihen on poliittista tahtoa. Vähentyvät verotulot kompensoituvat osittain korkeammalla työllisyydellä ja pienenevillä julkisilla menoilla”, hän kommentoi.

Halla-aho katsoo lisäksi, ettei Suomen työllisyysastetta saada korjatuksi niin kauan, kuin ay-liike vastustaa työttömyysturvan ja irtisanomissuojan heikennyksiä, paikallisen sopimisen lisäämistä, työehtosopimusten yleissitovuuden purkamista ja lakko-oikeuden rajoittamista.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to Top

Jaa:

Jaa facebookissa
Jaa X palvelussa