2 ajatusta aiheesta “Kaksi huolenahetta”

  1. Opetusalan ammattijärjestö OAJ:n puheenjohtaja Olli Luukkainen sanoo, että koululaisten testaaminen viikoittain tulee olemaan valtava urakka.

    Hallituksen ministerien koronaryhmä kertoi eilen suosittelevansa, että perus- ja toisen asteen oppilaat testattaisiin kotona kahdesti viikossa kevätlukukauden alettua. Tarpeen vaatiessa testausta voidaan lisätä kolmesta viiteen kertaan viikossa.

    Luukkaisen mukaan on epäselvää, miten huolehditaan siitä, että kaikki oppilaat varmasti testattaisiin kotona. Pelkästään perusopetuksen piirissä on Suomessa yli puoli miljoonaa lasta, Luukkainen toteaa.

  2. Suomi ei ole enää vuosiin ollut mäkihypyn mahtimaa. Muun muassa Ylen asiantuntijana työskentelevä Janne Ahonen on yksi viimeisistä suurista suomalaisista mäkimiehistä.

    Ahosen mielestä Suomen mäkihypyn romahduksen taustalla oli varsin yksinkertaiset syyt. Ahonen näki kuitenkin valoa tulevaisuuden suhteen. Hän kertoi näkemyksistään Ylen haastattelussa.

    – Juniorihomma oli Suomessa kuralla monta vuotta ja se kuvastaa tätä tilannetta: jos ei ole junnuja, ei tule mestareita. Nyt junnupuoli on kohentunut, tosi hyvää työtä tehdään ympäri Suomea pienilläkin paikkakunnalla ja on jopa rakennettu uusia mäkiä. Uusia tyttöjä ja poikia on saatu mukaan, mutta se, että heistä kasvaa menestyjiä, vie vielä aikaa, Ahonen sanoi Ylellä.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to Top

Jaa:

Jaa facebookissa
Jaa X palvelussa