Aihearkisto: Yhteiskunnan suunta

Eurooppaan rauha 8. toukokuuta 1945

Perjantaina 8. toukokuuta 2020 on tullut kulunut 75 vuotta siitä, kun toinen maailmansota päättyi Euroopassa. Päättymispäiväksi historiaan on jäänyt 8.5.1945, jolloin Saksan ilmoitus ehdottomasta antautumisesta tuli voimaan.

Britanniassa ja Yhdysvalloissa päivä tunnetaan lyhenteellä VE eli Victory in Europe, voitto Euroopassa. Venäjällä Saksan antautumisen virallinen kellonlyömä osui seuraavalle päivälle, joten siellä voitonpäivää vietetään vasta 9. toukokuuta

Adolf Hitlerin seuraajan Karl Dönitzin määräyksestä tehty lopullinen antautumisilmoitus vahvistettiin kahteen otteeseen. Ensin Saksan asevoimien esikuntapäällikkö Alfred Jodl allekirjoitti antautumisilmoituksen Ranskan Reimsissä 7. toukokuuta.

Erkki Hautamäki, SUOMI myrskyn silmässä 2. esittely

Tästä kirjan esittely ja tilaus


sekä tiedoksi tilaajille:

POSTIN pakettien saapumisilmoitus edellyttää tilaajan sähköpostiosoitteen ja mobiilinumeron, tai jos haluaa ilmoituksen paperilla, lisähinta on 1,90 €.

* KIRJA, 35,00 €
* Pakkaus- ja postimaksu 7,90 €
* Yhteensä 42,90 €

Info. Marjatta Kannus, +358 500666123

Kalevi Kannus, verkkojakelu Turku
kalevi.kannus@promerit.net
WhatsApp +358 400666123

Toimiiko Suomessa hyvinvointivaltio?

Kari Uusikylä: Hallitus on toiminut analyyttisen järkevästi. Se on nojautunut päätöksissään todellisiin asiantuntijoihin eikä höpöttäjiin.


Hallituksen pääministeri ja avainministerit ovat nuoria naisia. Oletteko huomanneet, että televisiossa terveysalan asiantuntijoissa on ollut vahva naisedustus? Naisilla on ollut analyyttistä älyä ja kykyä perustella kansalle nykytilanteen vaatimia toimia. Nyt on syytä arvioida uudelleen Suomen Palvotun Neuvonantajan vaatimuksia: ”Julkista sektoria ja sosiaaliturvaa olisi syytä ryhtyä leikkaamaan vauhdikkaasti. Tällaiset toimet ovat välttämättömiä. Paasikivikin sanoi, että viisauden alku on tosiasioiden tunnustaminen.”

On suuri siunaus, että joidenkin kiusaksi Suomessa on haluttu taistella 2000-luvulla yhteisen koulun ja terveydenhoidon määrärahojen puolesta. Taistelu on ollut välillä aika toivotonta, koska vastapuolella ovat olleet Isot Pojat ja heidän aatesiskonsa../..

Kuka levittää Suomessa pandemiaa?

Kuljettavatko VIRUSTA ihmiseltä ihmiseen:

70 + ikäluokat, vai ovatko kantajina riskiryhmiä aktiivi-ikäluokat, joilla itsesuojelun vaistossa ja omassa vastuuntunnossa on vajausta, sekä mm. ne henkilöt, jotka ”testaavat” poliisin tarkastuspisteitä Uudenmaan maakuntarajalla.
Kts, https://yle.fi/uutiset/3-11263866

KUKA levittää Suomessa pandemiaa?

Näytä äänestystulokset

Loading ... Loading ...

Laatusen suorat sanat


Kuka oli syypää pääministeri Antti Rinteen (sd.) eroon?

Elinkeinoelämän keskusliiton (EK) entisen työmarkkinajohtajan Lasse Laatusen syyttävä sormi osoittaa tänään keskusta- ja kokoomusvaikuttajiin, jotka ovat työskennelleet aiemmin EK:n johtotehtävissä.

– Kokoomuksen eduskuntaryhmän puheenjohtajana toimii Kai Mykkänen ja keskustan Katri Kulmunin erityisavustajana Kari Jääskeläinen. Molemmat olivat keskeisissä rooleissa pääministerin kaatamisessa, Laatunen kirjoittaa tänään ilmestyneessä työmarkkinakatsauksessaan

– Molemmat ovat (toimitusjohtaja) Jyri Häkämiehen entisiä alaisia EK:sta.
Laatusen kirjoittaman Työmarkkinaneuvottelut 2019–2020. Suomen mallin sekä neuvottelu- ja sovittelujärjestelmän tulevaisuus -katsauksen julkaisi tänään teollisuudessa toimivien ammattiliittojen muodostama Teollisuuden palkansaajat.

EK-taustaiset kansanedustajat kaatoivat Antti Rinteen hallituksen

MINKÄ TAHON rivit ovat sisällä sotkussa? Olisko Mikael Pentikäiselle peili paikallaan

Perussuomalaisten rotuopit, mihin ne johtavat?

UHKA YHTEISKUNTAJÄRJESTYKSEN VAKAUDELLE on laitaoikeiston nuorisojärjestössä?

Perussuomalaisten nuorisojärjestö aikoo kitkeä rotuopit – Tunnettu etnonationalisti Lapista vastustaa hanketta ja yrittää vesittää Jussi Halla-ahon toiveen

PS-Nuoret on jakaantunut suhtautumisessaan etnonationalismiin, joka nousi taas viime viikonloppuna pintaan järjestön varapuheenjohtajan Toni Jalosen julistuksen myötä. PS-Nuoret valmistautuu hyväksymään sääntömuutoksen, jolla se kitkisi jäsenistönsä julki tuomat rotuopit, mutta se ei olekaan läpihuutojuttu, käy ilmi Uuden Suomen tehtyä soittokierroksen perussuomalaisille nuorille.

Sääntömuutos. Perussuomalaiset Nuoret valmistautuu äänestämään ensi lauantaina Tampereella pidettävässä ylimääräisessä kokouksessaan sääntömuutoksesta, joka laajentaisi emopuolueen valtaa nuorisojärjestöön nähden.

UusiSuomi 26.2.2020.

Mistä aiheesta Suomessa kansakunnan kannalta olisi tärkeää nostaa meteli?

Näytä äänestystulokset

Loading ... Loading ...

Tämäkö syy, kun Antti ei haasta Petteriä?

Syyttäjä: Kansanedustaja Antti Häkkäsen (kok) ex-avustaja palautti lainaksi väitetyt rahat vasta poliisitutkinnan alettua – ”Herättää epäilyksen”

Tapani Mäkisen asianajaja Petteri Sotamaa Itä-Uudenmaan käräjäoikeudessa tiistaina 25.helmikuuta.
Entisen oikeusministerin Antti Häkkäsen (kok.) entisen erityisavustajan Tapani Mäkisen (kok.) lahjussyytteiden keskiössä on yhteensä 20 000 euroa, jotka Mäkinen syyttäjien mukaan sai kahdelta yrittäjältä käteisenä.

Tämä tapahtui hieman ennen kuin Vantaan kaupunginhallituksessa käsiteltiin asiaa, jossa Mäkinen puheenjohtajana pyrki syyttäjien mukaan toimimaan yrittäjien omistamien yritysten eduksi.
Mäkisen asianajajana toimivan Petteri Sotamaan mukaan kyse oli lainasta, joka ei millään tavoin liittynyt Vantaan kaupungin asioihin ja joka on myös maksettu takaisin.Tä
– En kommentoi muuta, kuin että kyse on vanhojen tuttavien välisestä lainasta, joka on jo maksettu takaisin. Se on velkakirjaehtojen mukaisesti takaisin maksettu. Tämä oikeudenkäynti on täysin turha, sanoi Sotamaa aamulla pidetyn valmisteluistunnon jälkeen.

Oliko rahoja oikeasti tarkoitus maksaa takaisin?
Syyttäjien mukaan Mäkinen palautti rahat vasta sen jälkeen, kun poliisitutkinta asiasta oli aloitettu. Heidän mukaansa 20 000 eurolla pyrittiin siihen, että Vantaan kaupunki ei käyttäisi etuosto-oikeuttaan eräissä maakauppa-asioissa vuonna 2015. Kaupunki päätyi käyttämään etuosto-oikeutta, mutta syyttäjien mukaan Mäkinen pyrki vaikuttamaan asiassa päinvastaiseen suuntaan.

Ddmokraatti 25.2.2020

Kertovatko kansanedustajat, ministerit tosiasioita taustoistaan kansalaisille?

Näytä äänestystulokset

Loading ... Loading ...

Politiikka on mahdollisuuksien taitoa

Kokoomuksen kansanedustaja on salannut Nuorisosäätiö-sotkussa ryvettyneen rakennusyhtiön vaalituen vuosien ajan

Kansanedustaja Kalle Jokisen mukaan 4000 euron tuki on laskutettu vahingossa hänen henkilökohtaiselle tililleen.

Kansanedustaja Kalle Jokinen (kok) on saanut lahtelaiselta rakennusliike Salpausselän Rakentajilta vaalitukea 4 000 euroa vuoden 2015 eduskuntavaaleissa.

Hän on jättänyt tuen ilmoittamatta kolmen vuoden ajan. Lain mukaan kaikki kampanjaan saadut yli 1 500 euron tuet on kerrottava vaalirahailmoituksella kahden kuukauden kuluessa vaaleista.

Salpausselän Rakentajat joutui poikkeuksellisen mittavan talousrikostutkinnan kohteeksi Ylen uutisoitua vuonna 2016 sen kiinteistökaupoista ja urakkasopimuksista. Uutisointi paljasti, että rakennusyhtiö oli vuodesta 2014 alkaen tehnyt miljoonavoittoja yleishyödyllisen Nuorisosäätiön kustannuksella.

Suomen kuvalehti 25.2.2020

Oikeistopopulismin tuuliviirien kannattajat


LAPUAN LIIKE, kateederilla Vihtori Kosola

Perussuomalaisten tuoreimmat kannatusnousut tulee ilmeisen puhtaasti suonsilmäkkeeseen uponneesta keskustasta. Historia on kääntänyt alkiolaisille selkänsä. Kokoomus lahjoittaa myös lajoittaa gallup-kannustusta muka oikeistoradikalismin ilmiönä.

Ylen gallup: Perussuomalaiset syö nyt keskustaa – ”Kannatusnousu tulee yhdestä puolueesta”
Muistin virkistämiseksi: perussuomalaisten edeltäjä Suomen maaseudun puolue SMP syntyi keskustasta (silloin Maalaisliitto) revenneenä kapinaliikkeenä 1950-luvun lopussa.

Perussuomalaiset on Jussi Halla-ahon aikana vuoden 2017 kesän jälkeen muuttunut luonteeltaan täysin erilaiseksi kuin Veikko Vennamon SMP aikoinaan ja hänen jälkiään seuranneen Timo Soinin perussuomalaiset. Siitä on tullut kaikille suomalaisille puolueille poikkeuksellisen vaikea vastustaja, koska sillä ovat takanaan kansainvälisesti puhaltavat oikeistopopulismin ja äärioikeistolaisuuden tuulet Trumpeineen, Johnsoneineen, Salvineineen ja Orbáneineen.

Ärsyttääkö vihapuhe somessa?

Näytä äänestystulokset

Loading ... Loading ...

Kansallinen ajantaju

Otsikkokuvissa ikäluokka, joka nosti SUOMEN sodan raunioista.

OSALTANI nettisivustollani maailman parantaminen riittää; muutan katseen peruutuspeiliin.

Muutan promerit-nettisivustoni AJANTAJUA radikaalisti.

Some-keskustelussa vastakkainasettelu ja vihakeskeiset asenteet eivät ainakaan miellytä. Kansakuntamme historia on vahvempaa kuin nykymeno somessa.

Kalevi Kannus
Face- ja Twitter-hektisyydestäkö johtuu ettei verkkosivustossa keskustelu viriä. Sivuston kävijämäärään suhteutettuna asenne on hämmentävä.

Olla lättähattu viimeinen: https://www.promerit.net/2019/03/35831/”>