Aihearkisto: Yhteiskunnan suunta

Viestikapula persu-duunareillako?

Perussuomalaisten puheenjohtajan Jussi Halla-ahon lauantainen puhe puhuttaa edelleen. Sunnuntaina sdp:n eduskuntaryhmän puheenjohtaja Antti Lindtman arvioi puheen olevan ”Suomen oloissa täysin poikkeuksellisen ja avoin hyökkäys suomalaisen palkansaajan asemaa ja turvaa kohtaan”.

Halla-aho ehdotti perussuomalaisten puoluevaltuustolle pitämässään puheessa muun muassa palkan sivukulujen karsimista. Puolueen ratkaisu työmarkkinoiden ongelmiin on Halla-ahon mukaan palkkaveron leikkaus pieni- ja keskituloisilla työssäkäyvillä, palkan sivukulujen karsiminen, yritysverotuksen keventäminen ja uudistaminen siten, että se kannustaa investointeihin; asumisen, liikkumisen, kuljetusten ja energian hinnan laskeminen.

”Tämä on mahdollista, jos siihen on poliittista tahtoa. Vähentyvät verotulot kompensoituvat osittain korkeammalla työllisyydellä ja pienenevillä julkisilla menoilla”, hän kommentoi.

Halla-aho katsoo lisäksi, ettei Suomen työllisyysastetta saada korjatuksi niin kauan, kuin ay-liike vastustaa työttömyysturvan ja irtisanomissuojan heikennyksiä, paikallisen sopimisen lisäämistä, työehtosopimusten yleissitovuuden purkamista ja lakko-oikeuden rajoittamista.

Elvytysviivytystä parlamentarismissa

KOKOOMUS SEKOSI ELVYTYSVIIVYTYKSESSÄ. Hämmentävää on kun puolue on ollut aiemmin periaatteiden puolue, joka on puolustanut vastuullista perustuslaillisuutta. Enää se ei tee sitä…

Oppositiossa perussuomalaisten apupuolueena Petter Orpo ja Kai Mykkänen ovat johtaneet eduskuntaryhmänsä populismin seikkailun tielle, jolla kokoomuksen muut kansanedustajat tuskin haluavat olla mukana edes tyhjää äänestämällä. Miten syvä on oikeasti puolueen sisäinen HAJURAKO?

Paluu 1930-luvulle, PS-farssi eduskunnassa?

Löytyykö tälle eduskunnan farssille yhtymäkohtia 1930-luvun Saksasta ja Italiasta?

Elvytyspakettia käsittelevä täysistunto keskeytettiin torstaiaamuna perustuslakivaliokunnan kokouksen vuoksi. Istunto jatkuu torstaina kello 20.

Ennen istunnon keskeyttämistä perusuomalaiset pitivät 98 peräkkäistä puheenvuoroa. Ahkerimmat puhujat ovat tähän mennessä olleet Leena Meri, Jani Mäkelä ja Sebastian Tynkkynen, jotka Iltalehden mukaan ovat kukin pitäneet kahdeksan puheenvuoroa.

Tiistaina kello 14 alkanut keskustelu elvytyspaketista on tähän mennessä jatkunut 33,5 tuntia. Kello 20 jatkuva keskustelu tullaan keskeyttämään viimeistään perjantaiaamuna kello 8 valiokuntien kokousten vuoksi.

Vain tämä tervehdys puuttuu

Koronaverkko Kymenlaaksossa

Nuoret kokoontuivat illanviettoihin kiellosta huolimatta – yksi kuva näyttää, miten tauti levisi ja 30 sairastui koronaan
Viime helmikuussa sattuneessa tapauksessa yhden ihmisen sairastuminen koronaan levitti taudin noin 30 henkilöön. Kymenlaakson sosiaali- ja terveyspalveluiden kuntayhtymä Kymsote selvitti, miten tauti levisi.

Luottotietorekisteri

LUOTTOTIETOREKISTERI
Positiivinen luottotietorekisteri käyttöön ja maksuhäiriömerkintöjen säilytysajat lyhyemmiksi – näillä seitsemällä keinolla hallitus aikoo torjua ylivelkaantumista
Hallitus aikoo muun muassa helpottaa velkajärjestelyyn pääsyä, nopeuttaa yrittäjien uutta alkua ja lyhentää maksuhäiriömerkintöjen säilytysaikoja.

Monien ylivelkaantumisen vähentämiseen tähtäävien toimenopiteiden valmistelu on jo pitkällä. Kuvituskuva.Henrietta Hassinen / Yle

Lähes 400 000 suomalaisella on maksuhäiriömerkintä, ja kotitalouksien talousongelmat ja velkaantuneisuuden lisääntyminen huolestuttavat. Samaan aikaan koronapandemia on vienyt lukemattomat yritykset taloudelliseen ahdinkoon ja ajanut yrittäjät ahtaalle.

Miten velkaongelmille saataisiin stoppi?

Viime viikolla päättyneessä puoliväliriihessä hallitus sopi useista toimista ylivelkaantumisen torjumiseen. Torstaina oikeusministeri Anna-Maja Henriksson (r.) esitteli tiedotustilaisuudessa seitsemän toimenpidettä, jolla haastavaan tilanteeseen aiotaan tarttua.

https://yle.fi/uutiset/3-11918230

Kokoomuksen ahdistus

”Vappusatasesta tuli vappumiljardi” – puoliväliriihestä kovaa vääntöä A-Talkissa
Hallituksen puoliväliriihi herätti A-Talkissa ärhäkän keskustelun.a

Kokoomuksen kansanedustaja Elina Lepomäki arvostelee hallituksen puoliväliriihen talouslinjauksia.

– Jos tiivistää tähänastisen hallituskauden, niin tulee kieltämättä mieleen, että SDP osti itselleen pääministeripuolueen aseman vappusatasella. Nyt sitten ostetaan loppukausi vappumiljardilla.

KANNUSTAMO KAUPPA / ANTIKVAARI

Omakustannuskirjoittajien tuotteiden esittelyv – sopimusten mukaan jakelu.

UUSIMMAT (2) painotuotteet


* Toimi Ranne: Ahtaajasta liikkeenhoitjaksi
* Erkki Hautamäki: Suomi myrskyn silmassa

Ekirjat

I L M A I S E K S I kaksi e-kirjaa heti luettavaksi tästä linkistä…
https://kirja.elisa.fi/kustantaja/promerit/kaikki


Näissä kirjoissa on Suomen oikeuskäytännön historian kaksi kiinnekohtaa. HORNBORG KOMITEAN mietintö on Neuvostoliiton ja Suomen sotaan syyllisyyden selvitys ja vastaavasti LAMAN ja RAHAN PELURIT on kirja 1990-luvun laman ”hoidosta”.
Molemmissa syyllisyydet olivat ennakkoon, jo ennen oikeudenkäyntejä määriteltyjä.

MUUT TUOTTEET

Kirjalähetysten paketti-ja postikulut:
* Max koko 3x35x25, 7,00 € – tilaajan kotiosoitteeseen
* Max koko 11x32x42, 8,00 € – nouto postista tai postin lokerosta.
* Max koko 19×36>x42, 9,00 € – nouto postista tai postin lokerosta

Yhteystiedot: +358 500666123
Sähköposti: kalevi.kannus@promerit.net