Aihearkisto: Yhteiskunnan suunta

Ville Tavion twiitit; trollejako?

SYKSYN 2020 eduskuntakeskustelusta tulee, kunnallisaalitkin huomioiden, kiihkeä ja aiheiltaan tempoileva.

Oppositin parivaljakko perussuomalaiset jonka nykyinen puoluejohto ei saavuttanut 2019 eduskuntavaalissa ”hallitushovikelpoisuutta”. Toisaalta kokoomus vastaavasti menetti 2019 eduskuntavaalissa, lähes kolmekymmentä vuotta kestäneen kannatuksen hallituspuolueena. Kukapa sen kestäisi?

Lisäksi, 2019 eduskuntavaalien tulokseen perustuvana Suomessa koronavirus-pandemian kriisistä kantaa poliittista vastuuta VIISIKKO-HALLITUS, jossa puolueiden puheenjohtajuus on naisilla. Hallitus on myös mielipidemittausten suosikki. Siis, mikäpä ei oppositossa närästäisi?

Kommentointiin facessa

* @VilleTavio 29.9.2020: Mikä on Suomen hallituksen linja Kiinan toverien toimintaan ihmisoikeuksien saralla?
Kiina kajoaa nyt naisiin, jotta lasten määrä saadaan kuriin vainotussa Xinjiangissa-
Tutkija Adrian Zenz löysi todisteita uiguurien joukkosterilisaatiosta. Kiinalaismediassa hänet on leimattu huijariksi.

@VilleTavio 26.9.2020

Nykyisen lain nojalla opettaja ei saa kerätä kännyköitä lapsilta pois edes tunnin ajaksi.

Tarvitseeko lapsen käyttää älypuhelinta edes koko koulupäivän aikana?

PS ja hallitus olivat tässä asiassa eri linjoilla.

Kommentointiin facessa

Kansanterveyden omavastuu?

KANSALAISET kaikenlaiset taistelevat elämänlaadustaan, pahimmillaan maailmanlaajuisen, ennen kokemattoman, korona-pandemian kriisissä. Jota verrataan kansakuntien vastakkain asetteluun ja tuhoon toisessa maailmansodassa

.
Pandemia on paljastanut monen suurvallankin kasnsanterveydenhuollon alkukantaiset tasot… eriarvoistetut hoitojen mahdottomuudet. 2020-luvun kansallisuuksien ”maailmansodassa” Suomen terveydenhollon ”asevarustelu” on maailman mittarissa huippuluokkaa. Yksilötason valmiudessa, itsesuojeluvaiston omaamisessa ja ymmätämnisessä on IKÄKAUSIVAJE, joka korjautunee vqain ns. kantapään kautta – kokemuksena. itsesuojelun puute vaivaa ensisijassa nuoria ja aktiivi-ikäisiä aikuisia… virustartuntojen osilta.

Sanotaan etteivät puupäät huku, mutta korona-tartuntaan ALTISTAUTUMINEN näyttää toimivan ikäänkuin pelinhenkeen viittaavana, tyhmänrohkeutena.

KESKUSTELUUN facessa, robottiviestien vuoksi.

Saa jakaa…

Persun apostolitko parantavat kansan?

OIKEASTI, MITÄ KANSA TIETÄÄ?

Perussuomalaisten juurilla Veikko Vennamo julisti: ”Kyllä kansa tietää”. Jos ja kun kansa tietää, se ei riitä. Perusasia on, mitä perussuomalaisten edustajat tietävät ja tehtävissään toimivat?

Päivittäin turkulainen kansanedustaja Ville Tavio (PS) twitterviesteissään sumeilematta tarkoituksella kiertää tosiasiat.

MIETI: Jos opposition moitelause kaataa viiden puolueen hallituksen, maailmanlaajuisen pandemia-kriisin keskellä; mikä on seuraus?

Kokoomuksen puoluejohdosta puuttuu naisenergia

Kansanedustaja Elina Lepomäki kokee olevansa ”melkein kuin saksalainen demari”, eikä hän ole haudannut haavetta kokoomuksen johtamisesta

MUUTOIN kokoomus on epäonnistunut kansallisessa perustehtävässään oppositiopuolueen roolissa, ihmisten terveyden ja turvallisuuden suhteessa puoluejohdon retoriikkaan.

Elina Lepomäki on tehnyt vahvan nousun Suomen seuratuimpien poliitikkojen joukkoon, vaikka kokoomus on oppositiossa ja hän on ilman johtavaa asemaa puolueessaan. Nyt Lepomäki tavoittelee kokoomuksen varapuheenjohtajuutta, mutta syyt pyrkiä jatkossa aina ykköspaikalle asti ovat hänen mukaansa yhä olemassa. Suomalaisia rahapiirejä ”melkein saksalaisena demarina” itseään pitävän poliitikon tukena on aina Björn Wahlroosia myöten.

Elämme sisäpolitiikassa vaaranaikojako?

Oppositiopuolueissa, mielestäni pitäisi tarkkaan harkita, miten voimakkaalla retoriikalla kansalaisten mielentiloja kiihotetaan.


USEIMMITEN OMAT KOIRAT PUREVAT
Poliisi taltutti maaliskuussa 2019 miehen, jonka epäillään yrittäneen lyödä ulkoministeri Timo Soinia (sin.).

Poliisi tutkii parhaillaan murhan yrityksenä tekoa, jossa perussuomalaisten vaalipäällikkö Pekka Kataja sai kotiovellaan vakavia vammoja. Teon motiivi ei ole selvillä, mutta Kataja itse uskoo sen liittyvän hänen poliittiseen toimintaansa. Mikäli näin on, tapaus on yksi Suomen historian vakavimmista poliittisista väkivallanteoista.

KUNHAN taas tämän sortin joukot pääsevät kaduille, onko COVID 19 myös läsnä?

YLE:N ARTIKKELIIN https://yle.fi/uutiset/3-11461969

Sanna Marin kilttikö?

Financial Times: EU-johtajat pelkäsivät Marinin kommentin Espanjan pääministerille kaatavan koko sopimuksen

Marinin mukaan hän pyrki neuvotteluissa puolustamaan Suomen kantoja rakentavasti.

FT: Näin Marin vei Suomen nuukaan ryhmään

Nyt Financial Times kuitenkin kertoo diplomaattilähteidensä perusteella Sanna Marinin tiukoista otteista huippukokouksen illallispöydässä. Talouslehden mukaan Marinin esittämä tiukka kommentti herätti EU-johtajien keskuudessa aidon pelon neuvottelujen epäonnistumisesta ja vei FT:n mukaan Suomen käytännössä viidenneksi osapuoleksi nuukan nelikon ryhmään.

”Kaikki oli vähällä romahtaa illallisella”, eräs kokenut diplomaatti toteaa FT:lle.

”Nuukasta nelikosta tuli nuuka viisikko.”

Julkisuudessa Marin on kiistänyt Suomen liittyneen nuukaan ryhmään, mutta myöntänyt, että Suomella on ollut osin samanlaisia intressejä nuukan nelikon kanssa.