Aivan erikoinen yhtälö työllistymistoimiin

Suomen Yrittäjien toimitusjohtaja Mikael Pentikäisen mukaan yrittäjät odottavat, että hallitusohjelmaa ryhdytään laittaman toimeksi.

– Erityisesti odotetaan tekoja työllisyyden vahvistamiseksi.
Hallitus tavoittelee 75 prosentin työllisyysastetta. Ei hyvältä näytä, ajattelevat yrittäjät eri puolilla Suomea.

NO, miten tuo työllisyyden vahvistaminen oikeasti käytännössä onnistuu, kun sekä SUURET että pienet työnantajat kasvattavat työttömyyttä.

OVATKO työmarkkinat Sanna Marin’in hallituksen toimesta juntturassa; kun Elinkeinoelämän keskusliitto EK tahtoo TUPON ns. kiky-minuuteista?

Sitä paitsi Mikael Pentikäisen paja (Suomen Yrittäjät) ei ole nyky-tupossa sopijaosapuoli. SIIS yrittäjien tuomion suunta on väärä ja Pentikäinen johtaa joukkojaan harhaan.

Miten Suomen Yrittäjät edunvalvontajärjestönä valvoo jäsenyrittäjien oikeuksia, muuten kuin odottamalla EK:n linjauksia SAK:n STTK:n ja AKAVAN liittoneuvotteluista?

3 ajatusta aiheesta “Aivan erikoinen yhtälö työllistymistoimiin”

 1. Ammattiliitto PRO:n neuvottelutulos ennenkokematonko?

  Ammattiliitto Pro hyväksyi maanantaina teknologiateollisuuden toimihenkilöiden uuden työehtosopimuksen. Hyväksynnästään huolimatta liitto kertoo tiedotteessaan olevansa pettynyt ja hyväksyneensä uuden sopimuksen ”kritisoiden”.

  ”Pron hallinnossa oltiin pettyneitä Teknologiateollisuuden jäykkään ideologiseen asenteeseen ja joustamattomuuteen, jotka ovat estäneet järkevät ratkaisuvaihtoehdot tilanteeseen”, liitto toteaa.

 2. * HEVONPOTASKAAKO TYÖNANTAJILTA?

  ”Lisäksi työnantajapuoli on syyllistynyt vääristelevään propagandaan. Metsäteollisuus on mm. väittänyt, että neuvottelut mekaanisessa metsäteollisuudessa eivät olisi edistyneet Teollisuusliiton vastahakoisen asenteen takia.

  Teollisuusliitto on kuitenkin neuvotellut eri aloilleen jo 17 uutta työehtosopimusta, viimeksi kolmelle kemiansektorin alalleen.

  Sen sijaan Metsäteollisuus ei ole onnistunut saamaan aikaan vielä ensimmäistäkään sopimusta, vaikka sen edustamilla aloilla sopimukset ovat päättyneet jo viime vuoden puolella”, Teollisuusliiton puheenjohtaja Riku Aalto kommentoi tiedotteessa.

 3. Miten selittävät ne palkansaajat, jotka ovat äänestäneet perussuomalaisten JYTKYJÄ ideologiansa suhdetta työtaistelun taustatukiasenteena persut, joka eduskuntapuolueena on EK:n työnantajien ja kokoomuksen talutusnarussa.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to Top

Jaa:

Jaa facebookissa
Jaa X palvelussa