Onko kansakunnalla arvoja ajatuksissa?

Scales of justice and Gavel on wooden table and Lawyer or Judge working with agreement in Courtroom, Justice and Law concept.

Etenkin kun politiikan arvomaailmassa on tapahtumassa melkoisia järistyksiä.
Historiasta.

Risto Ryti:
”Kansani pelastumiseen ja onnelliseen tulevaisuuteen en hetkeksikään ole menettänyt uskoani. Pahimmat vihollisemme ovat omassa keskuudessamme ne, jotka itsekkäistä syistä ovat valmiit uhraamaan kansakunnan elinedut ja ne, jotka jatkuvasti ja toistuvasti julistavat totuutena sitä, minkä tietävät valheeksi.” – Risto Ryti marraskuussa 1944 Lennart Segerstråhlelle.

Pehr Evind Svinhufvud

”Kansan johtajat, jotka etukäteen tekevät laskelmia omaksi hyväkseen kansansa tuhoutumisen varalta, ja antavat näiden laskelmien vaikuttaa päätöksiinsä valtion asioita ratkaistaessa ja tekevät siinä mielessä palveluksia, menettelevät isänmaataan kohtaan edesvastuuttomasti. Sillä kansaa ei voi paeta. Se jää tuhon omaksi ../.. Terve kansallinen vaisto sanoo näin: En voi paeta, koska koko kansa ei voi sitä tehdä. Viipurin läänin asukkaat saattoivat siirtyä Suomeen, mutta me emme voi vaeltaa Ruotsiin.”

Jos kiinnostaa, lähetä aforismisi, mottosi tai suosikkipykäläsi vastauslomakkeella julkaistavaksi verkkolehdessä.
Kalevi Kannus, ylläpitäjä

TILAA Tiikeri-pinssi H. 10,- €
Yhteystiedot viestiruudussa.
* indicates required field

Taustalla pyörii Fast Secure Contact Form


* Kalevi Kannus

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *