Tämäkö syy, kun Antti ei haasta Petteriä?

Syyttäjä: Kansanedustaja Antti Häkkäsen (kok) ex-avustaja palautti lainaksi väitetyt rahat vasta poliisitutkinnan alettua – ”Herättää epäilyksen”

Tapani Mäkisen asianajaja Petteri Sotamaa Itä-Uudenmaan käräjäoikeudessa tiistaina 25.helmikuuta.
Entisen oikeusministerin Antti Häkkäsen (kok.) entisen erityisavustajan Tapani Mäkisen (kok.) lahjussyytteiden keskiössä on yhteensä 20 000 euroa, jotka Mäkinen syyttäjien mukaan sai kahdelta yrittäjältä käteisenä.

Tämä tapahtui hieman ennen kuin Vantaan kaupunginhallituksessa käsiteltiin asiaa, jossa Mäkinen puheenjohtajana pyrki syyttäjien mukaan toimimaan yrittäjien omistamien yritysten eduksi.
Mäkisen asianajajana toimivan Petteri Sotamaan mukaan kyse oli lainasta, joka ei millään tavoin liittynyt Vantaan kaupungin asioihin ja joka on myös maksettu takaisin.Tä
– En kommentoi muuta, kuin että kyse on vanhojen tuttavien välisestä lainasta, joka on jo maksettu takaisin. Se on velkakirjaehtojen mukaisesti takaisin maksettu. Tämä oikeudenkäynti on täysin turha, sanoi Sotamaa aamulla pidetyn valmisteluistunnon jälkeen.

Oliko rahoja oikeasti tarkoitus maksaa takaisin?
Syyttäjien mukaan Mäkinen palautti rahat vasta sen jälkeen, kun poliisitutkinta asiasta oli aloitettu. Heidän mukaansa 20 000 eurolla pyrittiin siihen, että Vantaan kaupunki ei käyttäisi etuosto-oikeuttaan eräissä maakauppa-asioissa vuonna 2015. Kaupunki päätyi käyttämään etuosto-oikeutta, mutta syyttäjien mukaan Mäkinen pyrki vaikuttamaan asiassa päinvastaiseen suuntaan.

Ddmokraatti 25.2.2020

Kertovatko kansanedustajat, ministerit tosiasioita taustoistaan kansalaisille?

  • Ei (93%, 84 ääntä)
  • Kyllä (6%, 5 ääntä)
  • Samantekevää (1%, 1 ääntä)

Äänestäjämäärä: 90

Loading ... Loading ...

1 ajatus aiheesta “Tämäkö syy, kun Antti ei haasta Petteriä?”

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to Top

Jaa:

Jaa facebookissa
Jaa X palvelussa