Sanna Marin kilttikö?

Financial Times: EU-johtajat pelkäsivät Marinin kommentin Espanjan pääministerille kaatavan koko sopimuksen

Marinin mukaan hän pyrki neuvotteluissa puolustamaan Suomen kantoja rakentavasti.

FT: Näin Marin vei Suomen nuukaan ryhmään

Nyt Financial Times kuitenkin kertoo diplomaattilähteidensä perusteella Sanna Marinin tiukoista otteista huippukokouksen illallispöydässä. Talouslehden mukaan Marinin esittämä tiukka kommentti herätti EU-johtajien keskuudessa aidon pelon neuvottelujen epäonnistumisesta ja vei FT:n mukaan Suomen käytännössä viidenneksi osapuoleksi nuukan nelikon ryhmään.

”Kaikki oli vähällä romahtaa illallisella”, eräs kokenut diplomaatti toteaa FT:lle.

”Nuukasta nelikosta tuli nuuka viisikko.”

Julkisuudessa Marin on kiistänyt Suomen liittyneen nuukaan ryhmään, mutta myöntänyt, että Suomella on ollut osin samanlaisia intressejä nuukan nelikon kanssa.

1 ajatus aiheesta “Sanna Marin kilttikö?”

  1. OSIO Jacob Söderman-in face..viestistä:

    ”Aamulla piristyin henkisesti kuin näin YLE:n aamuohjelman toimittajan epätoivoisen haastattelun ministeri Matti Vanhasen kanssa. Toimittaja toisti orjallisesti Halla-ahon ja Orpon ja Pekkarisen väitteet epäonnistuneesta EU sovusta jäsenmaiden talouden elvyttämisen suhteen.

    Vanhanen – jonka analyyttisiä aivoja ja tietorikkautta olen aina ihaillut – ampui alas jokaisen väitteen ja yleistyksen tyynesti ja tosiasioihin viitaten.

    Kyllä Sanna Marinin hallitus pärjää niin kauan kun hän vastaa talouspolitiikan valmistelusta ja tulee toimeen Sanna Marinin kanssa. Punamultaa parhaimmillaan sanon minä.”

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to Top

Jaa:

Jaa facebookissa
Jaa X palvelussa