Maailmanpolitiikan ihannetilako?

TÄTÄKÖ ”KANSANVALLAN TAHTOA” suuri joukko suomalaisiakin IHANNOI?

– Jos me saadaan Euroopaan oikein kaaottinen brexit ja Don Trump alkaa sohimaan kauppasotarintamalla, sekä Meksikon rajamuurihankkeellaan niin, että Yhdysvallat ajautuu kaaokseen, autotullit nousevat, siitä me saadaan Eurooppaan sellainen uhkakuva, että voidaan puhua ensi vuonna taantumasta., Nordean pääekonomisti Aki Kangasharju kertoo.

MUUTEN, miten ”Suomen keltaliivien” mielenilmauus 17.12.2018 onnistui?

2 ajatusta aiheesta “Maailmanpolitiikan ihannetilako?”

  1. Kaikensortin ”teoriat” heräävät:

    Historioitsija, valtiotieteen tohtori Jukka Tarkka kommentoi tilannetta suorin sanoin.
    ”Yhdysvaltain puolustusministerin eron jälkeen Suomen mahdollisuudet saada konkreettista tukea on täydellisesti alistettu Yhdysvaltain presidentin ailahtelevalle törmäilylle.

    Koska Suomi ei uskalla vahvistaa puolustustaan Nato-jäsenyydellä, se on riippuvainen Yhdysvalloista”, hän kirjoittaa Facebookissa.

    Tarkka nostaa esiin Yhdysvaltain, Ruotsin ja Suomen kolmenvälisen aiesopimuksen SOIn (Statement of Intent) , jonka hän kuvailee Mattisin eroon asti olleen ”ainoa edes jollakin tavalla uskottavan tuntuinen turvallisuusdokumentti, joka hädän hetkellä saattaisi tukea Suomen puolustusta”.

  2. Yhdysvaltain liittovaltion hallinto on suljettu osittain Meksikon rajamuurin rahoitukseen liittyvän riidan takia. Presidentti Donald Trump syyttää demokraatteja ja on ilmoittanut Valkoisen talon olevan valmistautunut pitkään sulkuun.

    Kyseessä on kolmas liittovaltion hallinnon sulkeminen tänä vuonna. Helmikuussa osa hallintoa suljettiin yhdeksi päiväksi ja tammikuussa kolmeksi päiväksi.

    Uutistoimisto Bloombergin lähteiden mukaan presidentti Trump on lisäksi uhannut erottaa Yhdysvaltain keskuspankin Fedin pääjohtajan Jerome Powellin.

    Fed nosti tällä viikolla ohjauskorkoaan neljännen kerran tänä vuonna, mikä ei miellyttänyt Trumpia. Bloombergin mukaan presidentti syyttää Fedin johtoa myös osakekurssien laskusta.
    ”Presidentti on puhunut Powellin erottamisesta useita kertoja viime päivinä. Hänen neuvonantajansa ovat varoittaneet, että erottaminen voi olla tuhoisa liike”, Bloombergin lähteet kertovat.

    Asiantuntijoiden mukana on epäselvää, voiko Yhdysvaltain presidentti erottaa keskuspankin pääjohtajan.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to Top

Jaa:

Jaa facebookissa
Jaa X palvelussa