Kuninkaan lupaus (1666) kalastusoikeudesta voimassa

Belgialaiset löivät brexit-pöytään yllätyskortin: satoja vuosia vanha kuninkaan lupaus voi avata tien brittien kalavesille
Englannin kuningas Kaarle II lupasi vuonna 1666 Bruggen kaupungin kalastajille ikuisen kalastusoikeuden. Lupausta ei ole ikinä kumottu.

ENGLANNIN kuningas Kaarle II allekirjoitti latinankielisen privilegioasiakirjan vuonna 1666. Siinä kuningas lupasi viidellekymmenelle Bruggen kaupungin kalastusveneelle ikuisen oikeuden kalastaa Englannin vesillä.

Kyse oli kiitollisuudesta. Bruggelaiset olivat tarjonneet Kaarlelle turvapaikan Englannin sisällissodan aikana. Tasavaltaa ajavat parlamentaristit olivat teloittaneet Kaarlen isän, kuningas Kaarle I:n vuonna 1649.

Belgian valtiota ei vielä tuolloin ollut olemassa, vaan Bruggen kaupunki kuului Espanjan alankomaihin.

Tästä huolimatta Belgian Flanderin osavaltion talousministeri Hilde Crevents on vakuutunut, että kuninkaan lupaus on yhä voimassa.

< - Keskusteluun facessa * Verkkokauppaan - >

2 thoughts on “Kuninkaan lupaus (1666) kalastusoikeudesta voimassa”

  1. Parlamentin edessä Johnson esitti myös kritiikkiä EU:n vaatimuksia vastaan. Johnson totesi, että jos Britannian taipuisi EU:n esitykseen, tulisi siitä maailman ainoa maa, jolla ei ole suvereeneja kalastusvesiä.

    – Tällaisiin ehtoihin kenenkään tämän maan pääministerin ei pitäisi suostua, Johnson linjasi.

    Pääministeri totesi myös, että Britannia tulee ”kukoistamaan” ensi vuonna – syntyipä sopimus tai ei.

  2. GREAT BRITAIN imperiumin ikiaikaisuudet kukaties sopimusneuvottelujen taustahaamuina… Soitellen sotaanko britit brexitissä?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *