Veikko Saksi; Sisäinen turvallisuus vai lähialuerahoitus?

Lähde: ProKarelia tiedote.

* Sisäinen turvallisuus pahasti heikkenemässä
* Rahaa riittää jaettavaksi korruptiomaille
* Suurimmat lahjoitukset EU-kuiluun
* Keistä hallinnon ensisijaisesti huolehdittava?

Sisäinen turvallisuus pahasti heikkenemässä
Suomen sisäinen turvallisuus heikkenee poliisiylijohdon mukaan koko aika ja poliisin tehtäviä tulisi karsia, jotta budjettiraameissa pysyttäisiin. Poliisi tarvitsisi poliisiylijohtaja Mikko Paateron mukaan 20 milj. euroa lisärahaa vuonna 2012.

Valtakunnan turvallisuus heikkenee, kun lapsiin ja nuoriin ei kiinnitetä huomiota, eikä heidän ongelmiaan hoideta. Mitä laajemmalle tämän ongelman annetaan kasvaa, sitä suuremman kriisin se synnyttää.

Valtakunnan turvallisuudesta puolustusvoimien ylipäällikkö ei juuri näytä kantavan huolta. Räikeimpänä esimerkkinä on hänen voimakkaasti ajamansa maamiinojen poisto, vaikka Venäjä ja muut maailman suuret miinamaat eivät liity Ottawan sopimukseen.

Rahaa riittää jaettavaksi korruptiomaille
Rahaa riittää jaettavaksi erittäin avokätisesti ulkomaille. Suomi on vuodesta 1992 alkaen lahjoittanut Venäjälle ja sen korruptoituneille virkamiehille, mafialle ym. tahoille satoja miljoonia euroa. Välillinen ja välitön lähialuerahoitus lienee kokoluokkana 1.3 mrd. euroa. Edelleen Suomi joka vuosi lahjoittaa Venäjälle ilman vastinetta 20 – 40 milj. euroa.

Suomella on joka vuosi varaa lahjoittaa Venäjälle miljoonia Saimaan kanavan vuokrana ja ylläpitona, vaikka suomalaisalusten käyttöosuus on noin 5 % ja jokainen alus maksaa Venäjälle läpikulkumaksua, ei Suomelle.

Nord Stream –kaasuputkipäätöksessä valtiojohto sulki silmänsä kaikelta muulta kuin ympäristökysymykseltä ja lahjoitti 360 km venäläisen Gazpromin tytäryhtiölle suomalaisen maaperän käyttöoikeutta ilmaiseksi.

Suurimmat lahjoitukset EU-kuiluun
Ylivoimaisesti suurimmat lahjoitukset liittyvät rahana ja takauksina korruptoituneiden ja asiansa huonosti hoitaneiden Etelä-Euroopan maiden hoivaamiseen. Tämä summa voi lopulta olla yli 100 mrd. euroa.

Suoran rahoituksen lisäksi on annettu ja annetaan sitoumuksia väliaikaisen ja pysyvän vakausrahaston, EKP:n eli Euroopan Keskuspankin ja IMF:n eli Kansainvälisen Valuuttarahaston kautta.

Perustelut sille, että Suomen Pankin tase kestää EKP:n kautta mahdollisesti syntyvän 3 mrd. euron luottotappion, ovat järkyttäviä. Jokainen Suomen Pankin kautta muualle lahjoitettu raha on pois Suomelta. Aivan sama koskee IMF:n kautta rahoitusta. Jokainen sen kautta hukattu euro on pois suomalaisilta. Tämä halutaan kokonaan unohtaa.

Keistä hallinnon ensisijaisesti huolehdittava?
Yksinkertaisin keino poliisiturvallisuuden pitämiseksi ennallaan on lähialuerahoituksen lopettaminen ja varojen ohjaaminen poliisihallinnon käyttöön. Kysymys on yksinkertainen: lahjoitetaanko rahaa Venäjälle vai käytetäänkö sekin raha kotimaan turvallisuuden ylläpitämiseen.

Lopettamalla pikaisesti kaiken lahjoitustoiminnan takausten ja velkojen muodossa EU-maille, Suomi voi panostaa itselleen tärkeisiin asioihin, kuten turvallisuuteen, lasten ja vanhusten pahoinvoinnin vähentämiseen, innovaatiotoiminnan kehittämiseen ja moneen muuhun suomalaisille elintärkeään asiaan.

Suomen hallituksen ja eduskunnan on aika priorisoida veronmaksajien rahan käyttö, eikä jakaa sitä ulkomaille epämääräisiin kohteisiin, joista tässä oli vain muutama esimerkki. Keistä huolehtiminen on Suomen hallinnon prioriteetti numero yksi: eteläeurooppalaisten, venäläisten vai suomalaisten?

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to Top

Jaa:

Jaa facebookissa
Jaa X palvelussa