Kreikka ottanut kovat keinot käyttöön…

9. syyskuuta 2011
Kreikan valtiovarainministeriö julkisti torstaina listan 6 000 yrityksestä, joista jokaisella on verovelkoja valtiolle yli 150 000 €. Listan yhtiöillä on yhteensä noin 30 miljardin euron verovelat. Kärjessä oli valtio-omisteinen rautatieyhtiö Hellenic Railways Organization, jonka verovelat ovat 1,26 miljardia euroa. kreikkalainen Ekathimerini-lehti kertoo…

… verovelkaisten nimet julki:
Kreikka on päättänyt puuttua maata piinaavaan veronkiertoon rajuin ottein.

Tämä on yksi niistä keinoista, joilla valtio yrittää saada laajalle levinnyttä veronkiertoa kitketyksi.

Listan yhtiöillä on yhteensä noin 30 miljardin euron verovelat. Kärjessä oli valtio-omisteinen rautatieyhtiö Hellenic Railways Organization, jonka verovelat ovat 1,26 miljardia euroa.

Listalla on muun muassa 13 jalkapalloilun ammattilaisseuraa, muun muassa AEK ja PAOK sekä useita koripalloseuroja.

Ministeriö ei nostanut listalle niitä yhtiöitä, jotka ovat jo alkaneet maksaa velkojaan pois. Ministeriö haluaisi julkistaa vastaavan listan myös yksityishenkilöistä, mutta se vaatii vielä yksityisyydensuojasta vastaavan viranomaisen hyväksynnä ../..