Älä ikinä vastaa tiettyyn kysymykseen.

Poliisi varoittaa Lammilla sattuneesta huijaustapauksesta.

Torstaina 8.9.2011 kello 16 aikaan kaksi miestä pääsi auton hajoamisverukkeella lähes 90-vuotiaan naisen asuntoon. Miehet käyttivät legendaarista veruketta: pitäisi soittaa hinurille. Toinen jututti naista ja toinen meni toiseen huoneeseen soittamaan. Naisen lompakko poistui miesten mukana.

Miesten poistuttua naisen puhelin soi. Puhelimessa mies kertoi olevansa rikospoliisista ja kyseli oudoista kävijöistä. Samalla hän kysyi oliko asunnosta kadonnut mitään. Nainen kertoi, että lompakko pankkikortteineen on kadonnut. Sitten poliisina esiintynyt kysyi pankkikortin tunnuslukua.

Nainen kertoi tunnusluvun. Onneksi nainen soitti tyttärelleen, joka kuoletti kortit. Vielä ei ole tiedossa ehtivätkö tekijät nostaa rahaa naisen tililtä.

Poliisi huomauttaa tärkestä asiasta: Oikea poliisi ei koskaan kysy maksukorttien tunnuslukua. Sitä ei saa missään tapauksessa kertoa puhelimessa.

IS