SA INT´in uusille alokkaille…

Kuvassa joulukuun 1938 Karjalan kaartin saapumiserästä – kaasuharjoituksessa…

vaakuna Alokkaat ovat todella tasa-arvoisia.
Viittaan eversti Erkki Nordbergin kolumniin (ESS 13.07) ”Tulopuhe alokkaille.”

Siinä komentaja kiteyttää miten ”Te ette ole koskaan olleet niin tasa-arvoisia kuin juuri nyt. Meille ei ole väliä sillä, oletteko miehiä tai naisia. Meille ei ole väliä sillä, mikä on ihonvärinne, uskontonne tai yhteiskunnallinen näkemyksenne. Meille ei ole merkitystä sillä, mikä on oppiarvonne tai varallisuutenne.”

Yllä olevasta palautuu mieleeni miten heinäkuussa 1941 osallistuin 17-vuotiana koulupoikana Kannaksen takaisin valtaamiseen. Kun jossakin vaiheessa miesten tuli pareittain kaivaa kuopat nukkumista varten osui parikseni romaanimies. Kun emme Mannen kanssa kumpikaan m olleet oikein kaivuumiehiä jäi kuoppamme vähän pieneksi. Siinä sitten paljon maailmaa nähnyt hevosmies ja helsinkiläiskoulupoika yrittivät käytännössä kutakuinkin sylikkäin nukkua.

Vielä kuukautta aiemmin en ollut koskaan ollut edes yötä poissa kotoa !

Yrjö Saraste
sotaveteraani .

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to Top

Jaa:

Jaa facebookissa
Jaa X palvelussa