Avainsana-arkisto: nosta

Suomen paarialuokka ja kansanvallan kaaos

Laajaan kyselyyn perustunut tutkimus v. 1997;

 
TUTKIMUKSEN raportissa totesin:
Historia tuntuu toistavan itseään. 1930-luvulle tutut asiat ovat tätä päivää. Omistusta jaetaan ja on jaettu uusiksi ennätysmäärällä konkursseja. Nykymenosta ei näytä olevan muuta ulosmenotietä kuin ryhtyminen uuteen ”KONIKAPINAAN”…

Maahanmuuttokriittisyys on syrjäyttänyt huomion kantasuomalaisten voimakkaan keskinäisen eriarvoistumis-kehityksen. Kaikista mahdollisista yhteiskunnan ilmiöistä syyllisyys suunnataan turvapaikanhakijoihin. Pohtimatta lainkaan miten köyhyyden perinnöllisyys vauhdittui 1990-luvun ”Pankkien kriisin” oikeuskäytännön kautta. Tuomiovalta on rajannut Suomeen paarialuokan, eli liikaväestön jo paljon aikaa ennen maahanmuuttotulvaa.

Suomeen on luotu velallisten kriisi. Yrittäjyyttä tuhottiin ajamalla etenkin pien- ja keskisuuria yrityksiä konkurssiin ja työttömyys kasvatettiin huimiin lukuihin.

LAMAN seurauksista osa kansakunnasta ei ole vieläkään selvinnyt… Pahin este yritystoimien ylöskohottamiselle on luottokelpoisuuden esteet. Voidaan määritellä VELALLISTEN (yrittäjinä tai yksityshenkilöinä) kansanryhmänänä ”etnisen puhdistuksen” kohteena, osittain kansanmurhana.
 
KYSELYRAPORTIN sivu 33.
 

Kekkonen jatkaa…
”… niin, jossa NÄHTIIN Vain ”PELI”, ei sen sääntöjen perustuvaa merkitystä. Demokratiaa oli kehitetty ja säilytetty enemmänkin juridisen toiminnan kautta kuin sisäisesti koettuna arvona ja siksi demokratian kriisistä tuli pitkä ja vaikea.”

”Mun kreikkalaiset”

”MUN KREIKKALAISET.”.. suora lainaus Ilta-Sanomista pvm. 10.7.2015.

Oletin tätä Ilta-Sanonissa julkaistua kolumnia ensi alkuun pilakirjoitukseksi… mutta ajatuksella lukien se on sarkasmin helmi… osoituksena miten suuri osa kansalaisista on uinut perussuomalaisten ”ideologiaan” ajattelemattako tilanteen paikallista vakavuutta?

Jyrki Lehtola kysyy kolumnissaan mm.: …”voisiko joku kertoa, mitä ne ovat siellä Kreikassa nyt tehneet väärin?”
… ”Onneksi meillä pohjoismaissa on suoraselkäisiä poliitikkoja, jotka syyllistävät muita osoittaakseen sormellaan omaa moraaliaan.”

SA INT´in uusille alokkaille…

Kuvassa joulukuun 1938 Karjalan kaartin saapumiserästä – kaasuharjoituksessa…

vaakuna Alokkaat ovat todella tasa-arvoisia.
Viittaan eversti Erkki Nordbergin kolumniin (ESS 13.07) ”Tulopuhe alokkaille.”

Siinä komentaja kiteyttää miten ”Te ette ole koskaan olleet niin tasa-arvoisia kuin juuri nyt. Meille ei ole väliä sillä, oletteko miehiä tai naisia. Meille ei ole väliä sillä, mikä on ihonvärinne, uskontonne tai yhteiskunnallinen näkemyksenne. Meille ei ole merkitystä sillä, mikä on oppiarvonne tai varallisuutenne.”

Yllä olevasta palautuu mieleeni miten heinäkuussa 1941 osallistuin 17-vuotiana koulupoikana Kannaksen takaisin valtaamiseen. Kun jossakin vaiheessa miesten tuli pareittain kaivaa kuopat nukkumista varten osui parikseni romaanimies. Kun emme Mannen kanssa kumpikaan m olleet oikein kaivuumiehiä jäi kuoppamme vähän pieneksi. Siinä sitten paljon maailmaa nähnyt hevosmies ja helsinkiläiskoulupoika yrittivät käytännössä kutakuinkin sylikkäin nukkua.

Vielä kuukautta aiemmin en ollut koskaan ollut edes yötä poissa kotoa !

Yrjö Saraste
sotaveteraani .