2 thoughts on “”Kuulennotko” ydinraketeilla 2020-luvulla?”

 1. * Tutkija Markku Salomaa mm.: ”Esimerkiksi CNN pohtii artikkelissaan, onko onnettomuus uusi Tšernobyl ja huomauttaa, että usein salailu lisää pelkoja peittelystä. CNN päätyy kuitenkin vertaamaan tapausta pikemminkin 19 vuoden takaiseen sukellusvene Kurskin uppoamiseen, joka johti yli 100 merimiehen kuolemaan ja oli Putinille PR-kastastrofi. Kyseessä oli Venäjän laivaston pahin sukellusveneonnettomuus.
  Tšernobyliin viime viikon tapaus ei vertaudu. Salomaan mukaan alkuvaiheessa säteilytaso vastasi määrää, jonka saa keuhkoröntgenissä. Lopputaso vastaa ammattilentäjien vuosittaista kosmista säteilyannosta.

  Salomaa arvelee, että venäläiset tähtäävät näillä aseilla neuvottelupöytään ja kiristävät jotakin amerikkalaisilta. Hän viittaa erityisesti strategisten aseiden rajoittamissopimukseen, jonka määräaika irtautumiselle tai muutosaikeille päättyy ensi vuoden helmikuussa.
  Salomaan mukaan Putinin pelikäsi on huono, sillä tällaisilla tuloksilla ei ole paljon arvoa.
  ”Tämä on ennen kaikkea vaarallinen ase venäläisille itselleen. Sanoisin näin, että näistä pitää ehdottomasti päästä eroon ja luopua tällaisista hankkeista tavalla tai toisella, mutta tämä on Vladimir Putinille imagokysymys.”
  Salomaa huomauttaa, että Putin meni julkistamaan aseiden olemassaolon, vaikka todellisuudessa niitä ei ole. Hän nimesi kuusi asejärjestelmää, jotka ovat vasta kehittelyvaiheessa ja loi valtavat paineet Venäjän asevoimille toteuttaa kyseiset hankkeet.

 2. MIKÄ tai mitä oikeasti on tähtäimessä – kun ydinraketit paukkuvat naapurissa? Vai isojen poikien pyssykiistassako mättää?

Kommentointi on suljettu.