Monesta, monesta muusta syytä kysyä: MIKSI?

Läänit lakkautettiin kaksikymmentäkaksi vuotta sitten, ylipäätään… MIKSI?

Hallintorakenteiden alasajot
.
* muodostettiin suurläänit, jotka on nyt jo lakkautettu
* tilalle maakuntahallinto ja
* suuri kuntaremontti seuraavaksi, jossa osavaiheena sairaanhoitopiirien lakkauttaminen.
* tavoitteena päätöksenteon siirtäminen pois paikallistasolta, mahdollisimman kauas kunnallisesta itsehallinnosta
* vain ihan muutama seikka mainittuna…

KAKSI mänttiä, Turun Sanomien päätoimittajaa, yhden valtiomahdin piirissä:

Ari Valjakka

Aimo Massinen

…eivät ymmärtäneet tuulenvihellyksen vertaa, mihin Suomen maakunta- ja aluehallintoa rustattiin. Päätoimiitaja-reppanoitten ”journalistinen addikti” kohdistuikin Turun ja Porin läänin viimeiseen maaherraan henkilökohtaisesti.

Euroopan Unionin jäsenkelpoisuus ”hoidettiin” Suomessa pankkien kriisissä 1991 -1995, jossa 1,5 miljoonan kansalaisen elämänlaatua ja elintasoa álennettiin pysyvästi.

USEIN esitetty kysymys läänien lakkauttamisesta: Mitä purkamisella on säästetty tai hoidettu paremmin?

Mielestäni nykyisin politiikan- ja hallinnon sanastossa “SÄÄSTÖ” tarkoittaa kaikkea sitä mikä on kotitalouksilta, yrittäjiltä ja yksittäisiltä kansalaisilta riistetty, ryöstetty ja ulosmitattu “LAILLISIN” keinoin…
ME vain maksamme velkaa…

KUKAAN ei somekansan piirissä tiedä,

miksi 350 -vuotta toimineet läänit lakkautettiin. Kaksikymmentäkaksi vuotta sitten 1997 Varsinais-Suomessa syntyi kansalaisliike, jossa HALUSIMME TIETÄÄ miksi aluehallinto pitää PURKAA.

Kansalaisliikkeen vastavoimaksi ilmoittautui maakuntalehti TURUN SANOMAT, lehden päätoimittajat Ari Valjakka ja Aimo Massinen.

Kansalaisliikkeen puolesta tein Turun Sanomia vastaan kantelun Julkisen sanan neuvostolle… tietoisena siitä, että vesiperä siitä tulee.
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

2 ajatusta aiheesta “Monesta, monesta muusta syytä kysyä: MIKSI?”

  1. USEIN esitetty kysymys läänien lakkauttamisesta: Mitä purkamisella on säästetty
    Mielestäni nykyisin politiikan- ja hallinnon sanastossa ”SÄÄSTÖ” tarkoittaa kaikkea sitä mikä on kotitalouksilta, yrittäjiltä ja yksittäisiltä kansalaisilta riistetty, ryöstetty ja ulosmitattu ”LAILLISIN” keinoin. SE laskelma löytyy tästä linkistä: http://www.velkakello.fi/

    SIIS, me maksamme velkaa…

  2. KUKAAN tuskin somekansan piirissäkään tietää, miksi 350 -vuotta toimineet läänit lakkautettiin. Kaksikymmentäkaksi vuotta sitten 1997 Varsinais-Suomessa syntyi kansalaisliike, jossa HALUSIMME TIETÄÄ miksi aluehallinto pitää PURKAA. Kansalaisliikkeen vastavoimaksi ilmoittautui maakuntalehti TURUN SANOMAT, lehden päätoimittajat Ari Valjakka ja Aimo Massinen. Kansalaisliikkeen puolesta tein Turun Sanomia vastaan kantelun Julkisen sanan neuvostolle… tietoisena siitä, että vesiperä siitä tulee. Linkissä kokoamani muistio. MIKSI?

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to Top

Jaa:

Jaa facebookissa
Jaa X palvelussa