Satu ja ulosottonainen

Äskettäin on uutisoitu häirinnästä vaalitilaisuuksissa.

Olen kiertänyt viime päivät Etelä-Savoa ja ilmapiiri on ollut positiivinen ja iloinen😊. Häirintää ei ole tapahtunut, ellei oteta laskuun mukaan kolme viikkoa sitten tapahtunutta välikohtausta, kun olin Mikkelissä kauppakeskuksessa järjestämässäni Sadun klinikka -tilaisuudessa.

Ihmisiä oli paljon paikalla. Yhtäkkiä puheilleni tuli vihainen nainen, joka kertoi olevansa ulosottomies pääkaupunkiseudulta ja alkoi haukkumaan minua.

Noin 5-10 minuutin ajan kuuntelin, kun hän sätti minua siitä, että olen sitä mieltä, että ulosottomiesten provisiopalkka pitää poistaa.

Kun siirryin keskustelemaan muiden ihmisten kanssa, jatkoi hän pauhaamistaan ja huusi kovaan ääneen minulle ”IDIOOTTI!!” Kaikki paikalla olleet kansalaiset olivat todella tyrmistyneitä, miten valtion virkamies voi sillä tavalla käyttäytyä.

Huutelu ja ikävä käyttäytyminen, sekä ulosottomiehiltä tulleet ikävän sävyiset sähköpostiviestit eivät ole muuttaneet mielipidettäni, ja toivon että ulosottomiehet kunnioittavat eduskunnan päätöksiä.

Ulosottomiesten palkkauksessa noin 1/3 osa palkasta tulee provisiopalkkioina, jotka määräytyvät velallisten maksujen mukaan.

Ulosottomaksujen ajankohta ja jaksotus, velallisille annetut vapaakuukaudet, lykkäykset palkanulosmittaukseen työttömyysjakson johdosta tai pidätyksen alentaminen sairauden tai muun syyn perusteella palkanulosmittauksessa vaikuttavat ulosottomiehen oman palkan suuruuteen.

Tätä eduskunta on pitänyt ongelmallisena. Tietääkseni valtio työnantajana haluaa muuttaa tilanteen niin, ettei ulosottomiehen oma palkkaus määräytyisi sen mukaan, millaisia ratkaisuja hän tekee.

* * *
Artikkeleissa kommentointiin hakukone-roskapostien estämiseksi kirjautuminen on välttämätöntä. Sähköpostiosoitteita ei julkaista.
REKISTERÖIDY …kommentoimaan.
toimitus