Satu Taavitsainen, kirjallinen kysymys

Satu Taavitsainen eduskunnalle

https://www.eduskunta.fi/FI/vaski/Kysymys/Sivut/KK_567+2018.aspx

Kirjallinen kysymys
KK 5672018 vp
SatuTaavitsainen – sd

Kirjallinen kysymys kansainvälisten perintäyhtiöiden toimintaan puuttumisesta

Eduskunnan puhemiehelle
Kansainvälisten perintäyhtiöiden toiminta on häikäilemätöntä. Vastikään ruotsalainen 16 maassa toimiva perintäyhtiö Alektum Oy jäi kiinni laittomasta perinnästä Suomessa ja Etelä-Suomen aluehallintovirasto peruutti 31.12.2018 Alektumin toimiluvan harjoittaa perintätoimintaa maassamme.

Alektumin ja muidenkin kansainvälisten perintäyhtiöiden ansaintalogiikkaan kuuluu muun muassa lainvastaisten perintäkulujen veloittaminen ihmisiltä, perinnän pitkittäminen, vanhentuneiden velkojen perintä sekä sellaisten laskujen perintä, joista ei ole laskuasiakirjoja, kuten tilausvahvistusta, velkakirjaa tai alkuperäistä laskua. Alektum on pahamaineisen tunnettu siitä, että se lähettää ihmisille laskuja erilaisten tuotteiden tilauksista, joita ihminen ei ole tilannut.

Kansainvälisten perintäyhtiöiden toiminnassa on äskettäin ilmennyt myös seuraava asia: Eräs kansainvälinen perintäyhtiö myi ensin vuonna 2015 hallussaan olevat ihmisten velat toiselle kansainväliselle perintäyhtiölle ja toisen kerran samat velat uudestaan vuonna 2018 kolmannelle kansainväliselle perintäyhtiölle. Näin ollen samat velat on myyty kahteen kertaan ja molemmat velat ostaneet yhtiöt perivät niitä nyt ihmisiltä Suomessa. Asia huomattiin vasta ulosoton maksuliikenteessä, jonne ne ovat tulleet käräjäoikeuden käsittelyn myötä.

Edellä olevan perusteella ja eduskunnan työjärjestyksen 27 §:ään viitaten esitän asianomaisen ministerin vastattavaksi seuraavan kysymyksen:

Mitä ministeri aikoo tehdä Suomessa toimivien kansainvälisten perintäyhtiöiden rikollisen toiminnan kitkemiseksi,
mitä ministeri aikoo tehdä estääkseen sen, että samat henkilöt perustavat uuden yrityksen ja jatkavat laitonta perintää Suomessa sen jälkeen, kun omistajien tai johtohenkilöiden edellinen yritys on menettänyt toimiluvan laittoman perinnän harjoittamisen vuoksi,
mitä ministeri aikoo tehdä sille, ettei käräjäoikeuksissa summaarisessa menettelyssä mene enää jatkossa läpi lainvastaisia perintätoimia,
aikooko ministeri esittää lisättäväksi valvontaa ja kovennettavaksi rangaistuksia, uhkasakkoja ym. toimenpiteitä, joilla perintäyhtiöiden harjoittamaa laitonta perintää saadaan poistettua Suomesta,
miten ministeri aikoo varmistaa sen, että oikeudelle toimitettavien asiakirjojen mukana vaaditaan aina tosite alkuperäisestä velasta alkuperäiseltä velkojalta (ei perintäyhtiöltä) sekä tosite velkaan kohdistuneista tilityksistä ja koroista,
aikooko ministeri muuttaa perintätoimen toimintatapoja Suomessa niin, että ennen kuin perintäyhtiöt ja/tai ulosottomies voivat ryhtyä perimään velkaa, niiden tulee kirjallisesti esittää laskelma lainojen pääomista ja niille kertyneistä koroista, tilityksistä sekä jäljennökset lainojen alkuperäisistä velkakirjoista tai muista saamistodisteista?

Helsingissä 17.1.2019
SatuTaavitsainen – sd

Ministeri Antti Häkkäsen vastaus

https://www.eduskunta.fi/FI/vaski/Kysymys/Documents/KKV_567+2018.pdf

1 ajatus aiheesta “Satu Taavitsainen, kirjallinen kysymys”

  1. Kannattaa tsiikata Satu Taavitsaisen kirjallinen kysymys ja ministeri Häkkäsen vastaus ja pohtia mikä kansalaisryhmä on ETUSIJALLA kun verrataan Taavitsaisen äänimäärää (5416) ; Häkkäsen (20 231) äänimäärään.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to Top

Jaa:

Jaa facebookissa
Jaa X palvelussa