Valinnanvapaudessa jonojen ohi

IS: Terveystalo antoi hiljattain yksityiskohtaiset ohjeet Pohjois-Savon maakunnassa Terveystalossa vastaanottoa pitäville lääkäreilleen siitä, miten he voivat lähettää potilaitaan ympäri maakuntaa Varkauteen leikattavaksi.
Varkaus on ulkoistanut vuosi sitten oman kiireettömän leikkaustoimintansa Terveystalolle.

Ohjeiden allekirjoittajana on entinen kokoomuksen poliitikko, nykyinen yksityisen lääkäriasema Terveystalon julkisten palvelujen vastaava, liiketoimintajohtaja Laura Räty.

Rädyn antamien ohjeiden saatesanoissa muistutetaan, että voimassa olevan terveydenhuoltolain mukaan potilas voi itse valita hoidon antavan kunnallisen erikoissairaanhoidon yksikön. Räty ohjeistaakin, että lähetteeseen tulisikin lisätä maininta potilaan valinnanvapaudesta.

Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että jos potilaalla on tarve kiireettömälle leikkaukselle, häneltä kysytään, haluaako hän Varkauteen, missä leikkaus tapahtuu ilman viivettä, vai Kuopion yliopistolliseen sairaalaan, jossa on puolen vuoden jono.

TODELLISEN oletuksen kuva.

2 ajatusta aiheesta “Valinnanvapaudessa jonojen ohi”

  1. Pekka… liippaa toki aihetta, mutta koko kansan kirjossa on kaiken sorttista sukankuluttajaa. On isän äidin kummin kaimaa… Tosiasiassa SOTE:n valinnanvapaus on käytännössä pakkopriorisointia… piernituloisilla eläkeläisillä, työttömillä, maahan muuttaneilla … ei tule olemaan vapautta valita sairauden sattuessa. Kysymys on siitä, Kuka hallitsee aluepolitiikkaa ja sosiaali- ja terveydenhoitojen miljardipotin yksityistämisosuudesta.

  2. Jonotan, siis olen! Täällä kehä kolmosen karsinassa on kivaa ja sairaalaan pääsee tarvittaessa, jopa leikkaukseen. Vain kerran minut ajettiin ulos Malmin sairaalasta potilaspaikalta, johon olisi kuulunut toisen jalan leikkaushoito. Tilanne oli juhlallinen lääkäri, joka oli ajurina, oli Suomen erään presidentin pojan poika. Hän kiitti siitä, että sai käyttöönsä Aston Martin urheilu-auton, jolla hän pökkäsi kymmenen metrin ilmalentoon erään lesken, joka lennettyään kuoli. Mukavia miehiä nämä presidenttien pojan pojat!

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to Top

Jaa:

Jaa facebookissa
Jaa X palvelussa