Käynti Winston Churchillin Chartwell-museokodissa

YLE esitti Winston Churchillin salassa pidetystä sairaudesta elokuvadokumentin uudenvuoden päivän lähetyksenä.
 
Oman elämäni kaaret sivuaa historiaa, tilaisuudella käydä nykyisin museona olevassa Churchillin kotitalossa Chartwellissa. Elokuvasta palautui mieleeni monta yksityiskohtaa Chartwellin sisätiloista. Osa elokuvasta oli tehty aidossa ympäristössä.
 
Teimme myös opastetun kiertokäynnin parlamenttitaloon, mm. istuntosaleihin. Ylähuoneen istuntosalissa ei saanut edes koskea istuimiin. Parlamentin suuressa eteisaulassa oli (ainakin silloin) Winston Churchillin näköispatsas luonnollisessa koossa.
 
Istuin hänen puutarhatuolissaan. maalausteline puuttui; toki se ja Chruchillin maalaamia tauluja oli esillä museokodissa.

Matkalla Churchillin kotiin

 

 
Toisen maailmansodan kriittiseen historiaan perehtyneenä en ole suuri Winston Chuchillin valtiomiesroolin ihailija. Toisaalta käynti hänen kotinsa miljöössä oli vaikuttava kokemus; etenkin kun saimme ENCUT-ryhmänä erittäin perusteellisen opastuksen. Tallensin museo-oppaan haastattelun. Siitä on c-kasetti hallussani.
 

Tässä linkissä verkkolehden artikkeleita

joissa sivutaan Chruchillin osuutta Suomen talvi- ja jatkosodan tapahtumiin… http://www.promerit.net/?s=churchill
 
Alla video Chartwellin miljööstä.
 

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to Top

Jaa:

Jaa facebookissa
Jaa X palvelussa