Turkulaiset säikäyttäneestä tuhopoltosta 33 vuotta

Työpaikkani, Teknisten Liiton toimisto, sijaitsi Brahenkadun toisella puolella, vastapäätä tavarataloa (MINI-HINTA), Näimme tulipalon alusta alkaen. Soitin hälytyskeskukseen, mutta hälytys oli jo tehty. Seurasimme tulipaloa ikkunasta, josta lasin läpi hehkui kuumuus sisälle ja lasi oli niin kuuma ettei koskettaa kärsinyt… Tuuli ei ollut meille päin, myrkyllisten savukaasujen vaaraa ei sillä hetkellä tajunnut.
 
artikkeli Twitterissä
 

Tuli tuhosi turkulaisen Mini-Hinta-tavaratalon marraskuun 11. päivä vuonna 1983. Pyromaanin sytyttämät liekit nielivät koko rakennuksen alle tunnissa. Tavaratalo romahti, liikenne oli kaaoksessa ja viereiset rakennukset saivat vahinkoja.
 
Tavaratalon asiakkaiden onneksi kaksi palomiestä oli ostoksilla syttymishetkellä. He evakuoivat henkilökunnan kanssa asiakkaat ulos.
 

* Toisaata oli hurjaa seurata kuinka uteliaat ihmiset tunkeutuivat lähelle tulipaloa, ajattelematta räjähdys- ja sortumisvaaraa.

 
* Olihan se tottavie karmeaa seurata todella hurjaa roviota. Jälkeenpäin olen ihmetellyt ettei naapuritajoja evakuoitu, olihan tiedossa että tavaratalossa paloi myrkyllistä tavaraa…

One thought on “Turkulaiset säikäyttäneestä tuhopoltosta 33 vuotta”

  1. MUISTAN miten tolloja ja typeriä ihmiset ovat mm. tuiipaloon suhtautumisessa. Käytännössä paikalle kertyneestä väkimäärästä, jossa joukossa oli pieniä lapsia – haittasivat palokunnan työtä, ajattelematta mm. myrkkykaasuja. Tilanne oli hirvittävä.
    ITSE olin samanlainen T O R V E L O,

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *