Maahantulokielloista… Hannu Takkula

 

Viime päivinä on käyty keskustelua maahantulokielloista. Selvitin asiaa osaltani.
 
Seuraavat 13 maata kieltävät minulta maahan pääsyn siitä huolimatta, että olen suomalainen ja Euroopan parlamentin jäsen. Nämä maat ovat; Syyria, Irak, Iran, Jemen, Libya, Sudan, Algeria, Brunei, Kuwait, Libanon, Oman, Saudi-Arabia ja Arabiemiraatit.
 
Syy tähän ei ole uskonnollinen eikä rodullinen vaan poliittinen. Poliittinen syy on katsottu hyväksyttäväksi.
 
Minun kohdalla tämä poliittinen syy on se, että passissani on Israelin leima viime vuoden työmatkalta. Myöskin työmatkat noihin 13 edellä mainittuun maahan ovat osaltani tästä syystä evätyt niin pitkään kuin passini on voimassa, eli vuoden 2020 loppuun saakka. Yritin työni vuoksi, kun toimin Euroopan parlamentin kansainvälisen kaupan valiokunnassa, saada eduskuntavuosien tapaan virkapassin, mutta Suomen hallinto ei katsonut sitä tarpeelliseksi. Virkapassi olisi mahdollistanut matkustamisen.
 
Euroopan parlamentin virkamiehet tietävät tilanteeni, ja näin näihin ed. mainittuihin maihin suuntautuviin missioihin valitaan tilalleni aina joku toinen edustaja. Muiden maiden parlamenttijäsenillä, jotka työskentelevät kansainvälisenkaupan valiokunnassa on joko virkapassi tai diplomaattipassi, ja näin he voivat Israelin lisäksi matkustella myös arabimaissa.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to Top

Jaa:

Jaa facebookissa
Jaa X palvelussa