Suomen Turusta joulurauha.

Turun joulurauhan julistus on luettu kaupungissa lähes katkeamattomana perinteenä 700 vuoden ajan aina 1300-luvulta asti. Tv:stä tutun Brinkkalan talon parvekkeelta joulurauha on julistettu vuodesta 1888 lähtien. Nykyinen joulurauhan julistuksen kaava on peräisin vuodelta 1903. Tiedossa olevia keskeytyksiä on ollut perimätiedon mukaan neljä kertaa: isonvihan vuosina 1712–1721, vuosien 1809–1815 aikana,…
 
Huomenna, jos Jumala suo,
on meidän Herramme ja Vapahtajamme armorikas syntymäjuhla;
 
ja julistetaan siis täten yleinen joulurauha kehoittamalla kaikkia tätä juhlaa asiaankuuluvalla hartaudella viettämään sekä muutoin hiljaisesti ja rauhallisesti käyttäytymään,
 
sillä se, joka tämän rauhan rikkoo ja joulujuhlaa jollakin laittomalla taikka sopimattomalla käytöksellä häiritsee, on raskauttavien asianhaarain vallitessa syypää siihen rangaistukseen, jonka laki ja asetukset kustakin rikoksesta ja rikkomuksesta erikseen säätävät.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to Top

Jaa:

Jaa facebookissa
Jaa X palvelussa