Kaikkivaltias kokoomus hallitsee Suomea

Uusinta vuodelta 2013.
 
Unto Hämäläinen, Helsingin Sanomissa
 

Kokoomus oli vuosikymmenet paitsiossa, mutta nyt se on 26 viime vuoden aikana ollut hallitusvastuussa enemmän kuin mikään muu puolue.

 
Pääministeri Jyrki Kataisen on vaikea puhua. Hän köhii ja hörppii vesilasista, joka on puhujapöntön reunalla. Katainen pyytelee anteeksi ja sanoo olevansa väsynyt. Hän on juuri palannut Helsinkiin Brysselistä, jossa on neuvoteltu 36 tuntia yhteen menoon Euroopan unionin budjetista.
 
Pian Katainen saa puheen rytmistä kiinni. Hän on pitänyt tuhansia puheita, mutta tämä taitaa olla ensimmäinen kerta, kun hän puhuu teurastamossa.
 
Kuulijat eivät kuitenkaan ole kuolleita eläimiä, eivätkä he riipu koukuista katosta, vaan he ovat Kataisen puoluetovereita, kokoomuksen puoluevaltuuston jäseniä, jotka pitävät kokoustaan helsinkiläisessä trendipaikassa, Kellohallin ravintolassa Kalasataman alueella. Sali on entinen teurastamo.
 
Paikka on oikeastaan aika kalsea, mutta se on huolellisesti valittu. Kokoomus on puolue, joka käy päättymätöntä mielikuvakampanjaa. Tänään kokoomus haluaa esiintyä työn puolueena.
 
Niinpä oikeat kokit saavat hääriä avokeittiössä Kataisen selän takana. He ovat hyvää rekvisiittaa lehtikuviin ja television uutisfilmeihin.
 
Alati jatkuvasta vaalikampanjasta vastaa ../..
artikkeliin
 
Seppo Lindblom punakaartilaisen pojanpoika ja sosiaalidemokraattisen ammattiyhdistysjohtajan poika … ottaa kantaa kirjassaan ”Huojuva tasavalta” nykyisen SDP:n eurooppapolitiikkaan… ei kovin myötäeläen.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to Top

Jaa:

Jaa facebookissa
Jaa X palvelussa