”Elämyskorruptio” sallittua Suomessa?

Julkaistu aiemmin 11.2.2011
 
Kun aiemmin otsikoin tätä juttua pandoran lippaan vitsauksiin viitaten; olin siinä vertailussa väärässä.
 
Maanantain 31. tammikuuta 2011 YLEn A-studiossa liikemies Toivo Sukari perusteli lahjoitustaan Ilkka Kanervan syntymäpäiväjuhlintaan saada henkilökohtainen elämys suuresta kansanjuhlasta, tasavallan korkeiden vaikuttajien mm. Martti Ahtisaaren seurassa kansanjoukkojen keskellä.
 
YLEN A Studiossa oli 31.1.2011 Liikemies Toivo Sukarin haastattelu
 
Kaikki ko. juhlaan osallistuneet olivat Sukarin mukaan siellä mihinkään sitoutumattomalla, vilpittömällä mielellä.
 
Korruptiovapaaksi maaksi julistetun Suomen pandoran lippaan avauduttua vaalirahoitussotkujen osalta vitsausten pursuamista julkisuuteen ei voida enää estää; Siis tämä oletusarvio on väärä.
 
Kansallisen omantunnon, jos sellaista on olemassa, parasta on julistaa, että on olemassa erikseen hyväksyttävää elämyskorruptiota, etenkin jos lahjoittajat oman extremensä innoittamana vilpittömästi tahtovat varallisuuttaan jakaa ”sirkushuviin ja tarjoiluun”. Ja kun lahjoitus ja juhla ovat riittävän suuret kokonaisuus hiljaisesti hyväksytään julkisuudessa, sekä turhilta syytöksiltä ja oikedenkäynneltä valtytään.

Vastaa