T R O L L I ?

Facebookista
 .
Trolli on se joka toista haukkuu trolliksi. Oikeasti trolli on väliinhuutelija joka ei keskustele kenenkään kanssa, vaan haluaa jatkuvasti siirtää asiallisen keskustelun kokonaan muille asiattomille urille. (Ikään kuin kääntää selkänsä aiheelle ja muille keskustelijoille)
.
Trolli on ikuinen läpänheittelijä,sanojen vääntelijä ja muiden mielipiteiden mitätöijä.
.
Et taida tunnistaa itseäsi näistä luonnehdinnoista enkä minäkään.
.
Anna sen mestaritrollaajan trollailla itsekseen. Hellitä nyt jo ja jatka elämääsi vapaana vahvana omana itsenäsi.

 
Trollaus on trollien kirjoittamista uutisryhmiin, keskustelupalstoille, irkkiin tai wikeihin. Termin alkuperä ei kuitenkaan ole skandinaavisten, ja myöhemmin englannin, kielten peikkoa tarkoittava sana, vaan se juontuu vetouistelua merkitsevästä englannin sanasta trolling. Termiä trolling ei suomennosehdotuksesta huolimatta pidä sekoittaa englannin kielen sanaan trawling, joka tarkoittaa troolausta.
 

Trollaava henkilö kuvaannollisesti vetää viehettä saalisparven läpi ja toivoo, että joku tarttuu siihen.

 
Myös viestejä, jotka näyttävät kokemattoman tai lapsellisen kirjoittajan postaamilta, on syytä epäillä, sillä tyhmää esittäviä trolleja esiintyy keskustelupalstoilla ja irkissä jatkuvasti. Trollaukseen voi liittyä myös viestien massalähetystä, jolloin trolli lisää foorumeille tahallaan useita samoja puheenvuoroja toisten keskustelijoiden ärsyttämiseksi.
 
ROSKAPOSTIKULTTUURIA.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *