Virkavalta lain yläpuolella

Julkaistu aiemmin 25.1.2013
 
On toteennäytettävissä ettei perustuslain 118 §:llä ole Suomen kansalaiselle mitään merkitystä.
 
* Viittaus: Perustuslakimme taipuu eurokriisin kenttäoikeudessa. Näin Raimo Sailas otsikoi kirjoituksensa Kanava 1 / 2013 numerossa.
 
Kyseisen pykälän alkuperäinen versio oli Suomen Hallitusmuodon 92 §, joka velvoitti virkamiehen ja tuomarin noudattamaan Suomen lakia kaikissa toimissaan.
 
Mutta jo ETA-jäsenyydessä syntyi manipulaatio eli 92 § menetti merkityksensä.
ETA-jäsenyys nimittäin edellytti 1.1.1994 alkaen Suomen virkamiesten ja tuomareiden noudattavan silloista EY-lainsäädäntöä, jos tämä oli ristiriidassa Suomen lain kanssa.
 
Eli EY-säädösten ja Suomen lain välisten ristiriitojen suhteen virkamiehelle ja tuomarille annettiin lupa soveltaa tehtäviään EY-säädösten mukaan – Suomen lakien ja samalla kuolleeksi kirjaimeksi jääneiden HM 53 ja 92 pykälien vastaisesti.
 
Kun virkamies tai tuomari joutuivat noudattamaan EY-säädöstä Suomen lain vastaisesti, oli virkamiesten ja tuomareiden selusta vääryyttä kärsivää Suomen kansalaista vastaan turvattava.
 
Vielä:
Siitä, että poliisi ei voi tutkia Suomen EY-päätöksentekoon liittyviä rikoksia, on olemassa mustaa valkoisella.
 
Samoihin asioihin liittyen myös oikeuskanslerin kädet on sidottu. Oikeuskanslerin tehtävänä on antaa rutiinivastaus:
 
Kyseessä on poliittinen tarkoituksenmukaisuuskysymys, johon oikeuskanleri ei voi toimivaltansa rajoissa puuttua. …
* * *
Ylläpitäjän lisäys… Tämä mielipide on syytä huomioida. KKs
 
”Tuomarikunta organisoitu poliittisten valtaelinten alaisuuteen” Käräjätuomari Jussi Nilsson:
 
”Suomessa on tuomioistuinten ja muiden virastojen organisaatiorakenteita ja johtamisjärjestelmiä yhtenäistetty, lisätty päällikkötuomarien johtamisvaltuuksia tuomioistuinten sisäisessä toiminnassa ja asetettu päällikkötuomarit hallituksen edustajiksi eräisiin suurimpiin tuomioistuimiin. Tällä tavoin on maan tuomioistuinlaitos liitetty yhä kiinteämmin osaksi kokonaisvaltaisesti ohjattavaa valtionhallintoa ja sitä kautta tuomarikunta organisoitu muun virkakunnan tavoin toimimaan poliittisen valtaeliitin johdon ja valvonnan alaisuudessa.” (Lakimiesuutiset maaliskuu 2002)
 
Suomen perustuslaki (Suomen Hallitusmuoto 17.7.1919/94) 2§:
Valtiovalta Suomessa kuuluu kansalle, jota edustaa valtiopäiville kokoontunut eduskunta.
Lainsäädäntövaltaa käyttää eduskunta yhdessä tasavallan presidentin kanssa. Ylin toimeenpanovalta on uskottu tasavallan presidentille. Sen ohessa on valtion yleistä hallitusta varten oleva valtioneuvosto, johon kuuluu pääministeri ja tarvittava määrä ministereitä.
Tuomiovaltaa käyttävät riippumattomat tuomioistuimet, ylimmässä oikeusasteessa korkein oikeus ja korkein hallinto-oikeus.
 
http://www.promerit.net/2013/01/laman-ja-rahan-pelurit-selvitys-laman-hoidosta/
 
Lakimiesuutiset 2/2002, sivukopio…

 
* Katso tämä linkki: http://www.teroro.com/Tertun%20sivut/Aloitussivu.html …> Käräjätuomari Jussi Nilsson. Varatuomari Markku Sinivaara. VIRKARIKOKSIEN SALAILEMINEN KORKEIMMASSA OIKEUDESSA ja LAILLISUUSVALVOJIEN …

1 ajatus aiheesta “Virkavalta lain yläpuolella”

  1. Paluuviite: Perustuslaki | Suomi 2017 – Apparatsikkien Albania?

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to Top

Jaa:

Jaa facebookissa
Jaa X palvelussa