Brexit + Nato + Turkki = suomalaisten ihanne?

sotilasvaltaTÄTÄKÖ – mitä (Nato-jäsenvaltio) Turkissa tapahtui – me Suomessa kansalaistasolla haluamme – vastakkainasettelu väestön keskuuteen. VIHAAN yllyttämistä, väkivaltaan lietsomista.
.
Turkin vallankaappausyritys
.
Terrorismin asiantuntija Leena Malkki ja tutkija Johanna Vuorelma ovat huolissaan Turkin viikonloppuna tapahtuneesta vallankaappausyrityksestä.
.
–Jos Turkki joutuu hajaannuksen tilaan, Isis vahvistuu Turkissa. Se on ehkä se ensimmäinen skenaario, joka tulee Eurooppaan suuntautuvan terrorismin kannalta mieleen huolestuttavana kehityskulkuna, Malkki sanoo Ylen Ykkösaamu-radio-ohjelmassa.
.
Hän arvioi, että Isis onkin jo vahvistunut Turkissa ja voi vahvistua edelleen.
.
Vuorelma arvioi, että Turkin kahtiajakautuneisuus voi vielä pahentua.
.
–Turkissa on tällä hetkellä hyvin huolestuttava tilanne. Voidaan sanoa, että vallankaappauksella olisi mahdollisesti ollut ihan yhtä huonot seuraukset kuin epäonnistuneella vallankaappauksella. Tällä hetkellä Turkki on hyvin kahtiajakautunut ja vaarana on, että kahtiajako syvenee entisestään, Vuorelma sanoo
.
Hän muistuttaa, että Turkissa on ollut useita vallankaappauksia 1960-luvulta lähtien, mahdollisella vallankaappauksella on spekuloitu viime vuosina. Silti viikonlopun tapahtumat tulivat yllätyksenä monille.

 

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to Top

Jaa:

Jaa facebookissa
Jaa X palvelussa