Malliksi paikallisesta sopimisesta…

nokia

Nokia jäi kiinni halpatyövoiman käytöstä Suomessa – ulkomaalaisia asiantuntijoita töissä jopa 750 eurolla kuussa

.
Nokia on jäänyt kiinni halpatyövoiman käytöstä Suomessa. Yhtiö sai Etelä-Suomen aluehallintovirastolta huomautuksen lähes sadan ulkomaisten tytäryhtiöidensä työntekijän palkkasyrjinnästä. Intialaiset, kiinalaiset ja puolalaiset työntekijät työskentelivät Suomessa tuotekehityksen suunnittelutehtävissä vuosina 2014–2015.
.
Nokialla on ollut Suomessa töissä ulkomaalaisia asiantuntijoita, joiden palkka on ollut alimmillaan 750 euroa kuukaudessa. Intiasta, Kiinasta ja Puolasta kotoisin olleet työntekijät työskentelivät yhtiön tuotekehityksessä Suomessa vuosina 2014–2015.
.
Etelä-Suomen aluehallintovirasto huomasi asian tarkastuksessaan viime syksynä. Virasto antoi Nokialle huomautuksen siitä, että se oli rikkonut yhdenvertaisuuslain syrjinnän kieltoa.
.
Nokia myöntää Ylelle saaneensa huomautuksen, mutta kiistää toimineensa tahallisesti väärin. Yhtiön mukaan huomautuksen syynä oli Nokian virheellinen käsitys siitä, mitkä kaikki erät lasketaan kuuluvan kokonaiskompensaatioon. Niitä ovat esimerkiksi asumiseen annettu tuki sekä päivärahat.
.
Ulkomaalaiset työntekijät työskentelivät suunnittelutehtävissä, joiden palkkaus rinnastui ylempien toimihenkilöiden palkkaukseen.

Aluehallintovirasto on löytänyt puutteita yhteensä 95 työntekijän palkkauksessa.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to Top

Jaa:

Jaa facebookissa
Jaa X palvelussa