Olisiko jo tolkun aika?

YLLYTYKSEN ja KIIHOTTAMISEN TUOTTOA…

Petäjävedellä Keski-Suomessa tehty polttopulloisku vastaanottokeskukseen. Ulko-oven ikkunan läpi paiskattu kolme polttopulloa.

Henkilövahinkoja tai suurempia aineellisia vahinkoja ei, poliisi poliisin mukaan sentään sattunut. Asukkaat ilmeisesti tynnyripommituksia kokeneita… Tapausta tutkitaan törkeänä tuhotyön yrityksenä.

Poliisin mukaan rakennuksessa majoittuu 80 ihmistä. Kerroksessa, johon isku tehtiin, asuu heistä 40. Keskisuomalaisen haastatteleman Suomen punaisen ristin työntekijän mukaan vastaanottokeskuksen asukkaista puolet on lapsia.

* * *
Talvi- ja jatkosodan lapsuuden ajan pommitusten pelko ja mustat (molotohovit) ikkunoissa palaavat ahdistavasti mieleen… vielä vuotta vaille kahdeksankymppisenä…

Miten voi joku suomalainen ryhtyä HIRVITTÄVIMPÄÄN tekoon LAPSIPERHEIDEN murhapolttoon?

Presidentti Sauli Niinistönpuheesta osio: ”Alkuvuonna olemme käyneet keskenämme mieleenpainuvaa julkista keskustelua. Osa toki tarpeellista varoittelua, kun ihmisiä on rikollisesti sanoin tai teoin loukattu. Mutta sen lisäksi olemme oppineet perusteellisesti haukkumaan toinen toisemme.

Huomioitavaksi…

On haukuttu miehet, on haukuttu naiset, on haukuttu suvaitsevaiset ja suvaitsemattomat, ja sitten hyväksi lopuksi poliisitkin; olemme perin itsemme haukkuneet.

Miksikö juuri nyt? Siksi, että meillä on ongelmia. Viimeisin niistä on hallitsematon maahanmuuttoliike. Teemme pahan virheen, jos kuvittelemme, että se peittyy, kun olemme keksineet tarkkailla toistemme tekemisiä ja kunkin sanavalintoja ihan pilkkuun asti, ja tehdä sitten niistä suurta numeroa ja nimittelyä. Ongelmat eivät näin poistu, tällä suunnataan ehkä huomio muualle, mutta ongelmat tästä vain lisääntyvät.

Tässä suhteessa olisi todellakin tolkun aika…/..

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *