Suomen Keskustapuolueelle pyrrhoksen voitto

Ennusteeni eduskuntavaalissa 2015

on Suomen Keskustapuolueelle pyrrhoksen voitosta.
 
* Pyrrhoksen nimi on kuuluisa hänen mukaansa nimetystä Pyrrhoksen voitosta. Hänen kerrotaan sanoneen voitettuaan roomalaiset Heraclean taistelussa vuonna 279 eaa. kärsien itse erittäin raskaat tappiot: ”Vielä yksi tällainen voitto, niin olen hukassa”. Termi ”Pyrrhoksen voitto” onkin vakiintunut fraasina menestykselle, josta on maksettava hyvin raskas hinta ja joka jättää voittajan heikompaan tilaan kuin missä hän oli ennen menestystä.
 
Mahdollisena pääministerinä Juha Sipilä joutuu kantamaan Esko Ahon, Mari Kiviniemen ja Matti Vanhasen hallitusten kansakuntaa kurjistaneet ratkaisut.
 
Kun vielä peilaan antiikin historiaa, kevään 2015 vaalitulos on sen sortin gordionin solmu, jolle löytyykö avaajaa?
 
Erkki Tuomiojan kirjan nimeen viitaten: ”Siinä tulee vielä (poliittisia) rumihia”— Siis Pyrrhosta mukaillen: ”vielä yksi tällainen voitto, niin KEPU ja hallituskumppanit ovat hukassa”. SDP ja kokoomus pelastuvat – jos muodostavat opposition…
 
Voitoksi voi nimetä vain ministerin palkat ja -valta-asema – henkilötasolla.
 

* * *
 
Hornborgin komitean mietintö 1945
E-kirjana heti luettavaksi… Pariisin rauhansopimus 1947 on edelleen voimassa… Yhtäkään artiklaa eivät ole allekirjoittajavaltiot purkaneet.
Laman ja Rahan Pelurit
E-kirjana heti luettavaksi. Yrittäjyyden viholliset ovat omassa keskuudessamme… Katso e-kirjan esittely… selaa sivuja.

 

Laman ja Rahan Pelurit  

Laman ja Rahan Pelurit

 

OPLK-ryhmän selvitys 1990-luvun laman hoidosta Mauno Koivisto omassa kirjassaan ”Kaksi kautta”: Lukijalle Kotikaupunkini Turun ruotsinkielisen…
€15.00Lisää:

One thought on “Suomen Keskustapuolueelle pyrrhoksen voitto”

Vastaa