Kantasuomalainen … yli-ihminen

 

Olen saanut pvm. 19.9.2010 facebook-viestin otsikolla:

YRITTÄJÄN TURVA?

 

”Suomessa yrittäjällä ei ole mitään ihmisoikeuksia eikä oikeusturvaa. Yrittäjillä ei ole oikeuksia vain velvollisuuksia. Voisimme hoitaa n.s. pakolaisasian siten, että kaikki rajan yli tulevat saavat heti yrittäjän statuksen ja kassillisen lomakkeita täytettäväksi sakon- ja mätkyjen uhalla. Sossussa naurettaisiin ulos kun pyytäisivät asuntoa tai toimeentuloa, niin kuin suomalaisellekin yrittäjälle siellä tehdään. Voisin vannoa että tästä kun leviäisi tieto Afrikan sarveen, loppuisi vaellus tänne kuin seinään.”
 

En julkaise lähettäjän nimeä. Hänen mielipiteensä on ihmisyydestä lähinnä alisuoritus.. Vastasin viestiin:
 

Asian voi tietysti nähdä noinkin, mutta synnynnäiset suomalaiset yrittäjät ovat enimmältään ”medborgareita” eli alamais- ja myötäkansalaisia. Alistutaan ennemmin kuin vaaditaan vaihtoehtoja.
Sitäpaitsi yritystoiminta hyötyy maahamuttajista halpatyövoimana… Monet tämän hetken ”mamut” ovat itse kunnioitettavia yrittäjiä.. Samoin kuin karjalaiset toivat kantasuomeen kulttuurin kirjoa, näin on myös tapahtunut tämän ajan siirtolaisten osalta.
Ei pidä tuomita silmät sidottuina … Suomi ei ole yksinäinen saari kansojen ja kansakuntien meressä.
Jos Suomen rajat olisi aiempina vuosina suljettu ”muukalaisilta”, olisiko tääållä kattavaa suurteollisuutta ns. kotimaisena yritystoimintana?
 

Se ”yrittäjän turvattomuus”, josta haluan vuoropuhelua sen lähtökohdat ovat ihan kotimaiset; kateus, kiusaaminen, uhkailu, pelottelu, nimettömät ilmiannot viranomaisille, juoruilu, pahansuopaisuus, jopa niin, että se joka on toisen, pitää olla myös minun…
 

Siis, ihan raadollisiahan me kantasuomalaiset olemme, ei suinkaan mitään yli-ihmisiä.
 

* * *
 

Laman ja Rahan Pelurit
E-kirjana heti luettavaksi. Yrittäjyyden viholliset ovat omassa keskuudessamme…

Laman ja Rahan Pelurit

Laman ja Rahan Pelurit

OPLK-ryhmän selvitys 1990-luvun laman hoidosta Mauno Koivisto omassa kirjassaan ”Kaksi kautta”: Lukijalle Kotikaupunkini Turun ruotsinkielisen…
€15.00Lisää:

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to Top

Jaa:

Jaa facebookissa
Jaa X palvelussa