NATO-keskustelua…

Suorat sanat Venäjälle. 7.4.2014

Helge Niva toteaa Lapin Kansassa miten Suomen linjasta taistellaan taas. Jatkaen miten Väyrysen mukaan suomettuminen on tänäänkin vallalla, ei Moskovasta, vaan Brysselistä johdettuna. Olennaista Väyrysen mukaan on havaita se, että kylmän sodan aikana Suomi onnistui puolustamaan kauppapoliittisia etujaan säilyttäen samalla hyvät poliittiset suhteet niin itään kuin länteen. Tätä Väyrysen näkemystä on vaikea kumota. Yhtä vaikea on kumota sitäkään, että EU:n jäsenenä ja euro-maana molemmat edellä mainitut osiot ovat joutumassa uhanalaisiksi. Väyrynen hän on niitä harvoja, joka julkisesti on muistuttanut siitä, että tässäkin kriisissä Suomen tulisi varjella ennen kaikkea kansallisia etujaan eikä nähdä EU:n yksimielisyyttä itseisarvona.

Pohjalaisen pääkirjoitustoimittaja Matti Peltokangas puolestaan kirjoittaa miten Suomi on idänpolitiikan historian vanki. Se näkyy taas, kun Venäjä mellastaa Ukrainassa ja Krimillä. Moni haluaa sanoa suorat sanat siitä, mitä Venäjästä juuri nyt ajattelee. Paljon on kuitenkin myös niitä, joiden mielestä Venäjän kanssa kannattaa aina olla hissuksiin ja pitää suu supussa.

Hän valittaa miten Keskustan eurovaaliehdokkaat Paavo Väyrynen ja Antti Kaikkonen sekä nyt myös puheenjohtaja Juha Sipilä ovat ottaneet kokoomuksen kärkiehdokkaan Alexander Stubbin ja koko hallituksenkin hampaisiinsa. Edelleen miten Kaikkosen mielestä Stubb osoittaa tarpeetonta ja vahingollista kumartelupolitiikkaa Brysseliin päin ja Väyrynen puolestaan pitää ministerin toimintaa pahimman lajin suomettumisena.

Peltokangas kiteyttää, että Suomella pitää olla kanttia kertoa Venäjälle selvin sanoin, mitä täällä ajatellaan sen voimapolitiikan paluusta.

On varmaa, ettei Suomen kansan enemmstö tunne tarvetta sanoa ”suorat sanat” Venäjälle.

* * *

Pekka Suokas ruoti Aamulehdessä Puolustusvoimien autokauppoja… 6.4.2014

Hän kertoo miten muissa maissa tilaukset kyllä näennäiskilpailutetaan, mutta asetetaan autoille sellaiset erityisvaatimukset, etteivät muut voi järkevällä tavalla n

niitä täyttää.

Suomi ostaa nyt saksalaisomisteiselta Scanian tehtaalta yli 170 raskasta kuorma-autoa huoltoineen. Kaupan arvo on yli 66 miljoonaa Suomalainen Sisu saa ”lohdutuspalkintona” 12 erikoismaastoauton tilauksen.

Kyse on tietysti ensisijaisesti siitä miten Suomi pyrkii pikkutarkasti noudattamaan EU:n direftiivejä.

Toisaalta olen sitä mieltä, että kauppa olisi pitänyt ”petata” paremmin. Kun suomalaiset päättäjät eivät yleisesti ottaen ota lahjuksia olisi pitänyt keksiä jotakin muuta. Esimerkiksi olisi voitu kutsua lentokoneellinen päättäjiä Pariisiin, jossa malliauto olisi esitelty Riemukaarella ja neuvottelut pitää Pigallella.

Taikka esinerkiksi Monte Carlossa koeajajana suomalainem rallitäjti.

Yrjö Saraste

>>>>>>>

E-luokan hallitus.

Turkulainen Kari Kosonen toteaa mitem Jyrki Kataisen (kok) hallitus paljasti todellisen tavoitteensa. Suomen tulee olla kansainvälisten luottoluokittajien kriteereissä parasta A-luokkaa, vaatikoon se kansalta millaisia myönnytyksiä tahansa.

Hallitus uhosi kesällä 2011 parantavansa hyvinvointiyhteiskunnan perusrakenteita, köyhyyttä, eriarvoisuutta ja epätasa-arvoa vähennetään. Perheiden hyvinvointia ja jokaisen yhteiskunnallista osuutta lisätään.

Nyt on paljastunut mitä maininta ”yhteiskunnallista osuutta lisätään” tarkoittaa. Sehän tarkoittaa, että etuja supistetaan ja verotusta lisätään !

Tietysti A-luokasta putoaminen lisäisi valtion korkokuluja ja lisäisi edelleen veronkoroitustarvetta.

Eikö olisi lopultakin aika nostaa hallutus nahkurinorsille ?

Yrjö Saraste

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to Top

Jaa:

Jaa facebookissa
Jaa X palvelussa