Ovi on varmasti auki!

UpseerIkoulutuksen saanut vaasalainen Kalle Lanamäki kirjoittaa (Pohjalainen 14.03), että ”Meille uskotellaan, että NATOn ovi on meille raollaan. Niin on vain, jos uhkia ei ole näköpiirissä.”

Tosiasia on kuitenkin, että Suomi on jo ”kaulaansa myöten” NATOssa. Suomalaisia sotilaita on toiminut ja toimii NATOn komentoon alistettuina. Eivätkä taida uusimmat ohjusjärjestelmätkään toimia ilman NATOn tietokoneita.

Väittäisin lisäksi, että NATO mahdollisen ”Idän ja Lännen” välisen välirikon sattuessa vaatimalla vaatisi Suomea heti liittoutumaan. Puolueeton Suomi olisi NATOlle kauhistus. Se toivoisi Suomen tekevän niin agressiivisen vaikutuksen; että Venäjä sitoisi mahdollisimman paljon joukkoja Suomen vastaiselle rajalle, joka keventäisi painetta Keski-Euroopassa.

lisäksi NATO Pohjoismaiden tavoin havittelee avukseen suomalaisia koulutettuja joukkoja.

Yrjo Saraste
Osallistui (Jr 47) 17-vuotiaaana vuonna 1941 Kannaksen takaisinvaltaukseen.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *