Kotimaisen kirjallisuuden markkinat kriisissä

Kotimaisessa kirjallisuuden ”tuotannossa” vallitsee Rooman valtakunnan aikainen valtarakenne: Suomen kustannusyhdistys ry ja Kirjavälitys Oy hallitsevat kenen kirjailijan tuotteille nostetaan peukalo ylös tai peukalo alas; varsinaiset kirjlalisuuden TEKIJÄT ovat riiston alaisia…, joilla ei ole oikeutta omiin tuotteisiinsa.

Tuottelijat kirjailijatkin ovat huolissaan siitä, että kirjamarkkinat ovat raadollisimmallaan kuin karjamarkkinat.

Lehtileike Turun Sanomat…

Kustannussopimus on kuin ”torpparikontrahti”

Vuoden 2014 Runeberg-palkinnolla arvostettua kirjailija Hannu Raittilaa huolestuttaa uuden kotimaisen kirjallisuuden markkinat…

Turun Sanomien jutussa syyllistetään kirjakaupat, vaikka sylttytehdas on toisaalla, kirjallisuuden KOTIMAISEN tukku- ja logistiikkapalvelun , sekä tekijänoikeuteen liittyvien kustannussopimusten jälkeenjääneisyydessä viimevuosituhannelle.

Kirjakaupat ovat kirjallisuuden sortimentin osilta Suomen kustannusyhdistys ry:n ja Kirjavälitys Oy:n kustannusvalintojen varassa; toisaalta kustannusliikkeille ja kirjalijoille kotimainen jakelupalvelu maksaa maltaita, verrattuna ruotsalaisen Bonnierin/Porvoon kirjakeskuskuksen j o u s t a v a a n systeemiin verrattuna.

Tuomio 13/26900, 10.12.2013 on näyttö siitä mitä kansalaisille sallitaan luettavaksi; tuomiovaltaa hyväksikäyttäen historiakin voidaan yksityistää… Tuomio 13/26900… on kuitenkin valopilkku siitä, että kehityskykyisillä kustannusliikkeillä on mahdollisuus vaihtaa logistiikkapalvelunsa joustavampaan ja kirjailijoilla on mahdollisuus tehdä omakustannussopimuksia joustavan jakelupalvelun kanssa.

Huomioitavaksi se, että Erkki Hautamäen ”Suomi myrskyn silmässä” sotahistorian tutkimus julkaistiin ensiksi Ruotsissa; kotimaiset ”laatukustajat” hylkäsivät käsikirjoituksen. EH julkaisi kirjansa omakustanteena; kirja painettiin Virossa ja jakelu ruotsalainen Kustannustaito Förlagssystem Finlandin logitiikkapalvelussa.

Suomen kustannusyhdistyksestä on paniikki päällä; kustantajien pako on käynnissä, sekä Kirjavälitys Oy menettämässä asemiaan ruotsalaiselle Bonnierin Porvoon kirjakeskukselle hälyttävässä määrin.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to Top

Jaa:

Jaa facebookissa
Jaa X palvelussa