Kenellä on oikeudet Suomen historiaan?

Kiinnostaako tuomio 13/26900? kts PDF

Kuka on se ”OIKEA historioitsija”?

Talvi- ja jatkosodan tapahtumista käydään historian tutkimusten ja -tulkintojen osilta väittelyä – useimmin hyvin syyttävissä sävyissä.

19.3.2011 … Kari M. Oittinen, Lehtimäki kk … Savon Sanomissa.

Näkökanta Erkki Hautamäen Suomi myrskyn silmässä -kirjaan.

”Tuota kyseistä kirjaa ovat oikeat sotahistorioitsijat tutkineet oikein suurennuslasin kanssa. Ja minullakin kirja on. Olen myös lukenut Tahvanaisen itsensä ja 1971-luvulla ilmestyneen kirjan: Erikoistehtävä Mannerheimin salaisena asiamiehenä 1932-1945 jo 1970-luvulla.

Täytyy myöntää, että molemmat kirjat ovat tietyllä tavalla mieltä kiehtovia. Jos kirjat kertoisivat todellisista tapahtumista ja niiden syistä, niin ainakin eurooppalainen sotahistoria menisi uusiksi kertarysäyksellä.

Tätä Hautamäen kirjaa lukiessani kiinnitin kuitenkin huomiota eräisiin omituisuuksiin. Yksi niistä ole kirjan antama välttelevä kuva Saksan juutalaiskysymyksestä.
Kirjassa on sideaineena paljon sellaista tietoa, joka on paljastunut vasta viime vuosikymmeninä. Yksi sellainen oli ns. länsiliittoutuneiden avustusretkikunta Suomen auttamiseksi talvisodassa. Suomen avustamisenahan sitä peitesyistä markkinoitiin mutta kyseessä oli kuitenkin Winston Churhillin huijaus, jonka tavoitteena oli saada Narvikin maihinnousulla jatkossa Pohjois-Ruotsin malmivarat liittoutuneiden valvontaan. Retkikuntaa koskevassa brittikenraalin käskyssä kiellettiin joukkoja yksioikoisesti ylittämästä Suomen rajaa tai antautumasta tulikosketukseen neuvostojoukkojen kanssa.

Taisi olla kesällä 2006, kun tapasin asiaan vihkiytyneen tohtori Martti Turtolan. Kysin häneltä tästä Hautamäen kirjasta, jonka olin aikaisemmin lukenut. Turtolan mukaan kirja on mielenkiintoinen mutta valitettavasti Tahvanaisen paperit eivät olleet aitoja ja niissä on tavattoman paljon virheitä. Esimerkkinä Turtola mainitsi, että monissa tilanteissa esimerkiksi Marsalkka Mannerheim ei ollut siellä päinkään silloin, kuin Tahvanaisen paperit väittävät.

Tahvanaisen paperit lienee rinnastettava ns. Hitlerin päiväkirjoihin, jotka osoittautuivat hyvin nopeasti väärennöksiksi.”

kts. http://www.promerit.net/2013/02/ennakkoa-suomi-myrskyn-silmassa-2-osasta/

Kuka ja ketkä viitoittivat Suomen tien talvi- ja jatkosodan myrskyissä. nuo ”oikeat” historioitsijatko?

Pakomatka päättynyt

Kuva Iltalehti 12.8.2013.

Suomessa rauhanajan politiikan valtaeliitit eivät ole kyenneet palauttamaan sotaansyllistettyjen, asekätkennästä tuomittujen kunniaa ja mainetta.

Milloln Vilho Tahvanainen

saa arvoisensa HUOMION Suomen historiassa?

Kuvassa Vilho Johannes Tahvanaisen hautamuistomerkki Varkauden kirkkomaalla.

* * *
AIHEISTA AJASSA
* Uutta ja wanhaa verkkokaupassa <- haku
* E-kirjat heti luettavaksi <- haku
div>

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to Top

Jaa:

Jaa facebookissa
Jaa X palvelussa