Kuka vedättää ja miksi?

Sehän piti olla saletti. Ei kai taaskin ole kansalaisille valehdeltu?

Suomi ja Kreikka eivät ole vielä allekirjoittaneet vakuussopimusta
Helsingin Sanomat 4.2.2012

Suomi ja Kreikka eivät ole vielä allekirjoittaneet sopimusta, jolla Suomi saisi vakuuden takausosuudelleen Kreikan lainaohjelmassa. Sopimuksen ehdoista päästiin sopuun pitkien neuvottelujen jälkeen lokakuussa.

”Sopimusta ei ole voitu allekirjoittaa, koska neuvottelut Kreikan uudesta lainaohjelmasta ovat kesken. Sen takia meillä ei ole tiedossa Suomen takausosuutta, eikä sille vaadittavan vakuuden tarkkaa määrää”, sanoo valtiovarainministeriön alivaltiosihteeri Martti Hetemäki.

Uuden lainaohjelman myöntää Euroopan rahoitusvakausväline (ERVV), jonka varainhankinnan eurovaltiot yhdessä takaavat.

Hetemäki korostaa, että Suomi ei voi hyväksyä Kreikan lainaohjelmaa ennen kuin vakuussopimus on allekirjoitettu. Ilman Suomen suostumusta ERVV ei voi päättää uudesta lainaohjelmasta.

Helsingin yliopiston eurooppaoikeuden professori Juha Raitio on yllättynyt, että Suomella ei ole oikeudellisesti sitovaa sopimusta vakuudesta.

HS uutinen: http://www.hs.fi/talous/Suomi+ja+Kreikka+eiv%C3%A4t+ole+viel%C3%A4+allekirjoittaneet+vakuussopimusta/a1305554887307?cmp=nl-040212

Suomi ”vakautusmekanismin” laboratoriomaa 1990-luvulla?

Minun uskomukseni Suomen pysymisestä kolmen AAA:n maiden ryhmässä juontaa juurensa siitä kun 1990-luvun ”pankkien kriisi” toimi Suomessa IMF:n koelaboratoriona mm. siltä osin miten eläkkeitä leikattiin ja eläkerahastot voitiin käyttää sen ajan ”vakautusmekanismina” ja niiltä osin miten suuryhtioiden valuuttavelat voitiin siirtää valtion velaksi ja miten (jo maksetutkin) velka-asiakirjat oli mahdollista – arvopaperistamalla – myydä ja käyttää vakuuksina.

Jos ja kun Suomen pääministeri, valtiovarainministeri ja eurooppaministeri tietävät asioiden taustat, mutta eivät kerro niistä edes eduskunnalle, mistä on kysymys muusta kuin suuren luokan valtiopetoksesta?

Katso artikkelit:

* Maksoiko valtio pankkien valuuttavelat 1990-luvulla?k
* Koskelon “velkojavinkit” sisältävät rahanpesumallin?

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to Top

Jaa:

Jaa facebookissa
Jaa X palvelussa