Oma lehmä?

< - Mielipidekirjoitusten parhaimmistoa pitkään aikaan HS: 17.12.2011; oivallus ruokapolitiikkaan. Vahva paluu omavaraisaikaan. Ihan oikeasti "oma lehmä"-ajatusta kannattaisi pohtia samalta yritys- tai osuuskuntapohjalta kuin mm. osa ratsastustalleista toimivat. Hevoset ovat hoidossa ja esimerkiksi ratsastuskäytössä ja tietääkseni ravihevosten omistus- ja hoitosuhteissa on vastaava malli.Kaupunkien lähettyvillä on varmasti soveltuvia maatiloja, joissa lehmien yksityisomistuksen ja yhteishoidon käytäntö olisi hyvinkin mahdollista toteuttaa.Hullumpiakin hankkeita on toteutettu ja harrastettu. Sotien jälkeisen, mm. siirtolaisväen asutustoimien yhteydessä on ollut käytössä yhteislaitumia; modernisoituna tämän sortin yhteisöllisyyten varmasti on mahdollisuuksia.

Arto Kukkonen ottaa aiheeseen kantaa sarkasmin sävytteisesti facebookissa 19. joulukuuta 2011
”Tosiasia saattaapi olla että on pakko mennä 60-v takapakkia ja pistää kasvamaan kaikki missä evästä itselle ja elukoille (ei tarkoita ”eliittiä” tässä yhteydessä). Pieniä maanviljelyksiä (alle 150hv traktorit) pari kanaa, lammasta, lehmä ja rumpulippaallinen haulikko eu-tarkkailijoita varten. On pakko perustaa palkkatyön puutteessa. Edellisen kaltainen kehitys on pakollinen koko pyöreällä pallolla, vaikka jokunen Lipposen kannattaja sitä vielä litteäksi luuleekin, muuten kuollaan nälkään. Todennäköisempi alku, joka johtaa samaan lopputulokseen on se että ensin osalla kansaa on rautakauppa, jossa myydään sorkkarautoja, hitsauspillejä ym. rakennustarvikkeita, jotka sitten voi kuitata elintarvikkeilla. Mitenkäs se yksi vanha profetia menikään? … tulee kantamaan satoa kaikkialla, minne voi vähänkin jotakin istuttaa kasvamaan…

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *