So what Suomi?

US:n Markku Huusko ja Timo Soini debatoivat mm:

”Parhaillaan Suomi hakee kuitenkin uutta vakuusmallia, joka voisi käydä myös Saksalle ja muille euromaille. Se voi tarkoittaa Etlan toimitusjohtajan Sixten Korkmanin torstaina 25.8.2011  Ylen uutisissa esiin nostamaa reaalivakuusmallia. Eli vakuudeksi tulisikin Kreikan valtion omaisuutta, mikä ei ilmeisesti ole kreikkalaisille sisäpoliittisesti yhtä helppo ratkaisu kuin käteinen olisi ollut.

Suomen hallitus hakee eduskunnan tuella tosissaan vakuuksia, jotka se on kansalle luvannut. Tämä on kansanvaltaa.

Perussuomalaisten puheenjohtajan Timo Soinin mielestä nyt koko Kreikka-tuesta pitäisi kuitenkin irrottautua, kuten hän blogissaan kirjoittaa. Hän on ollut sitä mieltä koko ajan ja politikoi kriittisessä tilanteessa armotta, niin kuin rooliin kuuluu.

Entä jos Soini olisi vallassa? Kun nyt moni on jo huolissaan siitä, mitä muut meistä ajattelevat  –  moisista häiriköistä – mitähän ne muut ajattelisivat, jos Suomi olisi lähtenyt suoriltaan luistelemaan koko Kreikka-paketista? Sen tien päässä olisi ihan toisenlainen EU-paitsio, kuin mitä tästä vakuushässäkästä seuraa.

Toisaalta hallituksen pitää saada jotkut selkeät vakuudet Kreikalta. Muussa tapauksessa sen uskottavuus olisi nolla. Ei ole enää varaa tehdä sellaisia mokia, joihin Katainen ja Urpilainen sortuivat kertoessaan ennenaikaisesti muiden europomojen nyökkäilyistä ja Kreikalta saatavista jättitalletuksista.”

No, entäs sitten?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *