Jopa Breivik voisi päästä taivaaseen, jos niin itse haluaa?

Yrjö Saraste
 
Miten terroristi pääsee taivaaseen ?
 
Pohjalaisessa (26.07) kaskislainen Tuomo Kangas kirjoittaa otsikolla ”Usko ja uskonnollisuus eri asia” muun muassa seuraavaa: ”Jopa Breivik voi vielä pelastua Jumalan taivaaseen, mikäli jonain maallisen elämänsä päivänä tulisi Jeesukseen uskovaksi, vilpittömästi pyytäisi ja saisi syntinsä anteeksi ja uskossaan säilyisi. Vastaavasti esimerkiksi 60 vuotta uskossa ollut joutuu kadotukseen, jos luopuu uskostaan viimeisenä elinpäivänään. Tämä on tosiasia, jota läheskään kaikki eivät ymmärrä eivätkä hyväksy.
 
Sitten hän kirjoittaa ” Minä ehdotan uskonnollisuuden hylkäämistä ja todellisen elävän uskon tavoittelemista. Siis Raamatun lukemista, syntiseksi tulemista ja rukousta Jeesuksen puoleen, että Hän armahtaisi ja antaisi syntimme anteeksi. Tästä eteenpäin Jumala kyllä ohjaa, miten kunkin tulee elämässään suunnata.”
 
On todella törkeätä miten tilanteessa, jossa murhattuja ei vielä ole edes haudattu tämä tosiuskovainen on vain huolistaan siitä miten murhaaja saataisiin taivaaseen,
 
Yrjö Saraste
 
* * *
 
Tästä on kyse:
 
POHJALAINEN 26.07.2011
 
Mielipiteet
 
Usko ja uskonnollisuus eri asia
 
Joukkomurhaaja Breivikin toiminnassa on paljon yhtäläisyyttä erääseen itävaltalaissyntyiseen korpraaliin. Molemmat luulevat/luulivat olevansa ”kristittyjä” ja esimerkiksi Hitler piti juutalaisten joukkomurhaamista oikeutettuna toimintana. Kumpainenkin myös on julkaissut oman manifestinsa.
 
Aivan niin kuin täydellisen pahin vastakohta on tunnetusti hyvä, niin myös uskon pahin vastakohta on uskonnollisuus. Raamattu aivan selkeästi kertoo, että uskonnollisuus ja sellaisen harjoittaminen on Jumalan silmissäkin sietämätöntä seurattavaa, eikä se pelasta ihmistä, vaan ainoastaan aito usko Jeesukseen henkilökohtaisena Vapahtajana.
 
Jälkimmäinen on Jumalan teko, eikä sitä voi synnyttää kukaan eikä mikään muu.
 
Jopa Breivik voi vielä pelastua Jumalan taivaaseen, mikäli jonain maallisen elämänsä päivänä tulisi Jeesukseen uskovaksi, vilpittömästi pyytäisi ja saisi syntinsä anteeksi ja uskossaan säilyisi. Vastaavasti esimerkiksi 60 vuotta uskossa ollut joutuu kadotukseen, jos luopuu uskostaan viimeisenä elinpäivänään. Tämä on tosiasia, jota läheskään kaikki eivät ymmärrä eivätkä hyväksy.
 
Suuri osa ihmisistä pelkää ”kuollakseen kuolemaa” joten jälleen alkavat nämä aselain kiristämisvaatimukset. Tosiasia on, että kuka tahansa voi tulla tapetuksi missä ja koska tahansa. Eihän tarvittu montaa ihmistä maapallolle, kun jo ensimmäinen murha toteutettiin.
 
Pitäisikö maajussien oikeutta ostaa lannoitteita kiristää? Tosiasia on, että Breivik olisi voinut murhata paljon enemmän ihmisiä lannoitteista tehdyllä pommilla, jos olisi halunnut. Pitäisikö vapaamuurarius kieltää, koska hän on voinut saada sieltä motiiveja teolleen?
 
Minä ehdotan uskonnollisuuden hylkäämistä ja todellisen elävän uskon tavoittelemista. Siis Raamatun lukemista, syntiseksi tulemista ja rukousta Jeesuksen puoleen, että Hän armahtaisi ja antaisi syntimme anteeksi. Tästä eteenpäin Jumala kyllä ohjaa, miten kunkin tulee elämässään suunnata.
 
Tuomo Kangas
Kaskinen

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to Top

Jaa:

Jaa facebookissa
Jaa X palvelussa