Uudella hallituksella sylissään ennaltasitoumukset.

Helsingin Sanomat 1.5.2011:
– Keskeinen kiistakysymys hallitusneuvotteluissa koskee Portugalin tukemista.
Perussuomalaiset vastustaa tukipakettia ja demarit vaativat siihen pankkien ja sijoittajien vastuuta.

– Kysymyspatteristossaan kokoomus muotoili Portugali-kysymyksen mainitsematta Portugalia lainkaan. Se kysyi mahdollisilta hallituskumppaneiltaan, ovatko ne valmiit hyväksymään ”Suomen jo tekemien sitoumusten loppuunsaattamisen”?

– Demarit vastasi yhtä kierrellen ja kaarrellen: ”Eduskunnan käsittelemiä ja hyväksymiä kansainvälisiä sopimuksia on kunnioitettava ja niihin on syytä kaikkien sitoutua”, Sdp vastasi. Olennaista vastauksessa on kohta ”eduskunnan käsittelemiä ja hyväksymiä” sopimuksia. Tällä demarit viittaavat siihen, että Portugalin tukipakettia ei ole käsitelty eikä hyväksytty eduskunnan täysistunnossa.

– Muotoiluun sisältyy myös poliittinen piikki. Demarit epäilevät, että kokoomuksen Katainen olisi luvannut muille euromaille Suomen sitoutumisesta Portugali-tukeen enemmän kuin julkisuudessa on kerrottu.
* * *

Tätä ennalta sitoutumista olemme Jorma Jaakkolan kanssa kaikenaikaa väittäneet ja meitä on naureskeltu hihhuloinnista…

Lehtileike Ilta-Sanomista. 3.5.2011.

Siis, mitä pitää sisällään pääministeri Kiviniemen ja valtiovarainministeri Kataisen vaalikeskustelun aikainen jankuttaminen vastuusta.

Kalevi Kannus

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to Top

Jaa:

Jaa facebookissa
Jaa X palvelussa