Taistelu Turusta korruption keinoin

Sunnuntaina 9. huhtikuuta 2011 Turun kulttuuripääkaupunki-tapahtumassa sain varmistuksen ja todistukset laajamittaisesta korruptiosta kunnallispolitiikassa.

Klikkaa tästä Taistelu Turusta -videoon netissä…
http://www.turku2011.fi/uutiset/taistelu-turusta-traileri-verkossa_fi

Jouko Aaltosen dokumenttielokuvassa mennyttä ja nykyistä Turkua yhdistää jatkuva kamppailu siitä, kenen kaupunki on ja miten ja millä ehdoilla se muuttuu. Millainen oli se Turku, joka katosi, kun kaupunkikuva modernisoitiin ja vanha tuhottiin? Miten se pääsi tapahtumaan? Kuka siitä hyötyi?

Minkälainen sairaus oli Turun tauti?
Entä miten nuoret tänä päivänä yrittävät ottaa kaupunkitilaa haltuunsa? Miksi he valtaavat taloja? Kenelle rakennettu ympäristö kuuluu ja kuka siitä päättää?

Elokuvassa Turun kunnallispolitiikkaan osallistuneet poliitikot mm. Pertti Paasio, Ensio Laine, Annika Lapintie, Heli Astala ja Ilkka Kanerva, sekä joukko kunnallis- ja lääninvirkailijoita, sekä arkkitehtehtejä myöntävät ja todistavat korruption, jota rakennusliikkeet julkeasti suuntasivat paikallisille puolueosastoille ja ehdokkaille monin eri tavoin. Edellytyksinä tietenkin vanhan kaupunkimiljöön purkaminen ja raivaaminen uudisrakentamisen tarpeisiin.

Surkuhupaisaa on olut kun näihin asti politiikan korruption olemassaolo ja merkitys on kiistetty. Taistelu Turusta dokumentissa kunnallisen politiikan toimijat ja päättäjät tunnustavat sen omin sanoin ja kulttuurihistorian tuho on surullisen perusteellista ja peruttamatonta.

Korruptio kunnallispolitiikassakin jatkuu entiseen malliin. Politiikkahan on mahdollisuuksien taitamista.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to Top

Jaa:

Jaa facebookissa
Jaa X palvelussa